irnlng Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 Dlaczego obsluguja tylko gf4? Co to za akcja, ze dziala z mxem, a z gf3 niby nie? Czyli 40.72 to ostatnie drivery ktore moge zalozyc do mojego gf2? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 u mnie na drugim kompie (gf2ti) chodza bez problemu ?!? więc nie wiem o co chodzi, pozatym nie to forum chyba :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P!otrek 1983 Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 Ja wole 41.04whql niż 41.09, bo chyba obraz lepszy. U mnie chodzą na GF4MX440 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys_MB Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2002 a co to sa te detonatory i co one mi daja? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2002 a co to sa te detonatory i co one mi daja? Sterowniki do Twojej karty graficznej (i kazdej innej nVidi), powinieneś to wiedzeć przecież masz GF2 :? 8O ...a czekaj, czekaj niech zgadnę zestaw z Mediamarktu i masz go od niedawna :idea: :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2002 a co to sa te detonatory i co one mi daja?Odsylam do ankiety na Oslej Laczce: 'skad sie wziales na tweak.pl' mysle, ze bedzie ciekawa odpowiedz. 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys_MB Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2002 Wiem ze to sterowniki, ale chodzilo mi co one mi daja !!!!!!!!!!!!! O to mi chodzilo, widze ze kazdy znawca ze opieprza o byle co. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2002 Wiem ze to sterowniki, ale chodzilo mi co one mi daja !!!!!!!!!!!!! O to mi chodzilo, widze ze kazdy znawca ze opieprza o byle co.W porownaiu ze sterownikami dawanymi z windows? Duzo wieksza wydajnosc. Mozliwosc konfiguracji grafiki: jakosc a wydajnosc. I pare bajerow jak mozliwosc uzywania wirtualnych pulpitow itd. nie wiem, czy jak masz tvout to ono dziala pod sterownikami od windows. pozdrawiam, sorki za zgrzew. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2002 Wiem ze to sterowniki, ale chodzilo mi co one mi daja !!!!!!!!!!!!! O to mi chodzilo, widze ze kazdy znawca ze opieprza o byle co. Trzeba pisać jasniej wtedy by nie było problemu, skąd mamy wiedzieć "o co ci chodzi" :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2002 I chyba ten gf2 400 to raczej gf2mx400. MX to bardzo wazna informacja o karcie wiec umiesc ja w swoim konfigu. Ogolnie detonatory, zwane dalej dentkami, sa to sterowniki do kart nvidia (od riva tnt do gf4ti4600 i pewnie za niedlogu wyjdzie jeszcze gfFX - inaczej gf5). Czyli do twojej karty tez sie nadadza. Ogolnie im wiekszy numerek tym dentki nowsze i lepsze. W przypadku 41.09 tak nie jest przynajmniej w moim wypadku bo mi sie komp restartowal i mialem brzydsze kolory. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2002 I chyba ten gf2 400 to raczej gf2mx400. MX to bardzo wazna informacja o karcie wiec umiesc ja w swoim konfigu. Ogolnie detonatory, zwane dalej dentkami, sa to sterowniki do kart nvidia (od riva tnt do gf4ti4600 i pewnie za niedlogu wyjdzie jeszcze gfFX - inaczej gf5). Czyli do twojej karty tez sie nadadza. Ogolnie im wiekszy numerek tym dentki nowsze i lepsze. W przypadku 41.09 tak nie jest przynajmniej w moim wypadku bo mi sie komp restartowal i mialem brzydsze kolory.u mnie nic sie nie zmienilo. ale moze na gf2 t juz nie gra roli, ktore detki, bo ich juz nowinki nie dotycza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2002 To znaczy. Powyzej 30.xx to juz roznicy duzej nie zobaczysz conajwyzej w lepszym menu, lepsze zakladki. Nic poza tym. Ja majac gf2mx pare miesiecy temu skonczylem na 30.82, ktore i tak wiekszej roznicy niz 29.70 nie robily. Wyzej to juz faktycznie nie ma sensu do kart bez Pixel shadera, bez obslugi najnowszych mozliwosci bo tylko te najnowsze rzeczy sa poprawiane w tych dentkach. Przeciez gf2 nie obsluguje wielu rzeczy. Ale miedzy 5.xxx a 30.82 roznica jest kolosalna wiec warto je miec zamiast standardowych z win98se :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord VATer Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2002 ... Wyzej to juz faktycznie nie ma sensu do kart bez Pixel shadera, bez obslugi najnowszych mozliwosci bo tylko te najnowsze rzeczy sa poprawiane w tych dentkach. Przeciez gf2 nie obsluguje wielu rzeczy... Wersje 41.03-9 maja kilka nowych zakładek i przede wszystkim dają możliwość ustawiania odświerzania, włączania SBA czy FW. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2002 Odswierzanie jest juz mozliwe do ustawienia od wersji 40.xx A gdzie mozna wlaczyc SBA i FW ? Nawet nie chcialo mi sie grzebac w nich tak mnie wnerwily :P Jedyne co zauwazylem nowego w 41.09 to jakies ogolne ustawienia: agresywne, aplikacje, nominalnie chyba. Niczym sie nie roznily. W 3dmarku - jezeli juz jakims cudem przeszedl - nei bylo roznicy w pkt ani w jakosci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord VATer Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 Odswierzanie jest juz mozliwe do ustawienia od wersji 40.xx A gdzie mozna wlaczyc SBA i FW ? Nawet nie chcialo mi sie grzebac w nich tak mnie wnerwily :P Jedyne co zauwazylem nowego w 41.09 to jakies ogolne ustawienia: agresywne, aplikacje, nominalnie chyba. Niczym sie nie roznily. W 3dmarku - jezeli juz jakims cudem przeszedl - nei bylo roznicy w pkt ani w jakosci. Najnowszy NV HardPage włącza menu do ustawień AGP. A co do wydajności, to u mnie w stosunku do 3X.XX był niewielki wzrost. Poza tym dopieri wersja 41.XX poprawnie odczytują ustawienia AGP (40.72 widział AGPX8 8O ) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3p3 Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 U mnie po przejściu z 30.82 na 40.72 w 3Dmarku początkowo duży spadek o 1000 pkt, pożniej po zastosowaniu programiku wywalającego śmiecie po 3x.xx. punkty o 100 więcej (czyli 8300) ale np. w Unrealu T jakość obrazu strasznie spadła. Światła słabe szarpie. O co chodzi?!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 Ktos komus na forum radzil FACHMANA stery do nvidii. zalozylem najnowsze po przejsciach zreszta i 3dmark spadl o 600punktow i ogolnie wszystko dzialalo Chu....o. Co z tym fw i sba? NV Hardpage tak? zobacze zaraz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 mam hardpage i za cholere nie moge znalezc sba i fw nigdzie. tzn sa nieaktywne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord VATer Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 mam hardpage i za cholere nie moge znalezc sba i fw nigdzie. tzn sa nieaktywne. Zobacz tu: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 To widze, ze tych najnowszych detek tak nie polecacie? ja mam 40.71 bodajze... nie jestem pewien, czy z 1 na koncu, ale to mala roznica ;) i chwilowo poslucham jeszcze co powiecie na temat nowych detek, bo u kaeresa np. kolory sie skopaly... a jakie plusy nowego detonatora? pozdr MeHow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord VATer Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 MeHow. Te numerki (2X.XX; 3X.XX czy w końcu 4X.XX) skądś się biorą - jeżeki masz GF4 najlepsze (teoretycznie :D ) efekty powinieneś osiągnąć na 4X.XX (nie mówię tu koniecznie o wydajności ale o wykorzystaniu możliwości karty). Stąd biorą się co rusz to nowe zakładki w ustawieniach. A tak mimo chodem: podaj linka do wyników 3D Mark'a :P Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 Nie mam linka do madoniona, ale jest to 12.000 z groszami... a co do detonatorow, to ja wiem o tych numerkach ;) ;) ;) po prostu mam modem i sciagniecie detek, ktore mi potem zwolnia kompa mnie wkurza :D :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord VATer Opublikowano 6 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2002 ... po prostu mam modem i sciagniecie detek, ktore mi potem zwolnia kompa mnie wkurza :D :D :D Pamiętam te czasy :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 6 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2002 tyle powiem >;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord VATer Opublikowano 6 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2002 Nie przejmuj się. Ja mogę tyle powiedzieć o pie....onym celeronie, w którego się wpakowałem :( Ale zbieram kasę na P4 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 6 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2002 Nie przejmuj się. Ja mogę tyle powiedzieć o pie....onym celeronie, w którego się wpakowałem :( Ale zbieram kasę na P4 :D faktycznie twoj celeq to (sorki za wyrazenie) ch...nia. Myslalem ze spokojnie pobije mojego Xpeka w 3dmarku tymbardziej ze moj procek pracuje z sdramami a tu lipa u mnie wynik wyzszy o okolo 500 punktasow. Wymieniaj na P4 czym predzej!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 u mnie na tych sterach komp wariuje....... a pozatym zadan gra sie nie odpala :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 a ja je sciagnalem i qrwa nie dzialaja blad archiwizatora :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 a ja je sciagnalem i qrwa nie dzialaja blad archiwizatora :evil:pech to pech. znam ten bol :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...