Skocz do zawartości
4liant_weteran

Doradzcie Co Wybrać

Rekomendowane odpowiedzi

Witam . Jak w temacie co mam wybrać epoxa 8rda3+ czy ABIT NF7-SL . Są w podobnych cenach i nie wiem co wybrać doradzcie a może wogóle coś innego ale w podobnej cenie ?? POMOCY :P

LINKI :

ABIT NF7-SL

http://www.hitech.net.pl/product_info.php?...roducts_id=3509

epox

http://www.hitech.net.pl/product_info.php?...roducts_id=3541

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Epox ma większą ilość max. obsługiwanej pamięci, Abit ma 2 złacza SATA, Epox ma jedna złącze PCI więcej, Abit obsługuje Raid i ma dobrą dźwiękówkę - Soundstorm. Zasadniczo obie płyty są dobre. Abit ma chyba jednak większy potencjał w podkręcaniu np. sporo modowanych biosów.

Którą płyte byś nie wybrał bezie OK.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ostatnio koleś zdecydował się na abita; i ma jakiś problem w zestawie z sempem;

nie chce mu się kręcić;

poza tym napięcia ustalane procentowo, nie jest to jasne i wygodne;

ja pracuję na epoxie, chociaż słabszy model i robię sobie co chcę; bios modowany genialnie

stawiam na epox :lol2:

pozdro seiper

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra chyba jednak zdecyduje się na tego ... Abita . Zresztą zobacze w sklepie co mi powiedzą . Chyba że coś może jeszcze ktoś doradzi

P.S Sorry że nie odpowiadałem ale nie miałem prądu.

Edytowane przez 4liant_weteran

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja mam abita i jak narazie nie narzekam. Co do podkręcania procka to nie wypowiem się bo mam taką wersje athlona że szkoda gadać. Co do pamiątek to ładnie lecą. Mam na tych kingmaxach z podpisu 210 mhz 3-3-3-7; 2,6V i na tym nie poprzestane :)

Tak więc mój wybór zdecydowanie abit :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aha dzięki za swoją opinie coraz bardziej przekonuj się do abita :P . A słuchaj czy jak zmienie płytę głowną z asrocka na pprzykład tego abita to i zwiększa się moje możliwości oc karty . Bo jak narazie słabo mi idzie a z tego co iwem ma duuuży potencjał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no, nareszcie ktoś rozbił lobbing abita;

ja tam fanem epoxa nie jestem; staram się zachować bezstronność;

ale po tym, co widziałem na własne gały to dla siebie abita bym nie brał; chyba, że wyższą wersję; ale jakbym miał już tyle kasy to zdecydowanie DFI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

abit czy epox...różne zdania obie płyty są na jednym poziomie ale szczeze Ci powiem ze Abit ma większy potencjał O/C bez wachania zakupiłbym Abita po 1 sprawdzona płyta a na temat epoxa słyszałem rózna recenzjie

Edytowane przez Kaffar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak bym miał więcej kasy to oooooo :] ale nie mam . Dla 15-latka zdobyc te 250 zeta to nie lada wyczyn . OK to co wybrac tylko tak an 100 % . Bez zalet i wad wymieniania EPOX czy ABIT zlicze głosy i sprawa wyjaśniona . Proszę o szybką odpwoiedź bo kończy się mój czas :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam . Jak w temacie co mam wybrać epoxa 8rda3+ czy ABIT NF7-SL  . Są w podobnych cenach i nie wiem co wybrać doradzcie a może wogóle coś innego ale w podobnej cenie ?? POMOCY :P

LINKI :

ABIT NF7-SL

1679878[/snapback]

Albo mi sie wydaje albo ten Epox na sklepowym zdjeciu ma stary uklad zasilania, jak takie same maja na magazynie to nieciekawie :-| , tak tylko przypominam bo Epox stosowal dwa rodzaje przetwornic dla CPU o czym Epoxowcy dobrze wiedza :wink:

update:

napewno mi sie nie wydaje !

Edytowane przez best-boy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra to zaraz jade po ... ABITA . Ostatni post napisany przezbest-boy a dał mi do rozumienia co mam wybra ,że tak powiem :P . Ok pozdro i dzięki za wszystko . JESZCZE TU WRÓCE

1681095[/snapback]

No tak tak, ale wszystkie plyty z wadliwym zasilaniem niby mialy zostac wysofane, a tak naprawde to nie wiadomo co sie trafi ;) mozna ew. przy kupnie sie klocic, ale zeby bylo milo i bez problemow to jednak pozostaje ABIT :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra kurde . Nie kupiłem ani abita ani Epoxa pfff ale za to ASUSA a7n8x-e Wczoraj . Ale i tak dzięki za wszytko pozdrawiam

1682816[/snapback]

No to trafiles tak miedzy, bo juz nikt ci nie bedzie marudzil (a dlaczego ta a nie tamta ...) a ASUSy reguly sa dobre, poprostu tak sie wcisneles miedzy Abita i Epoxa ;)

Ogolnie, dobry zakup.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi