Luki Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 (edytowane) Witam. Mam maly problem z konfiguracją tego routera tak by dzielił DSL-a. Wydaje mi się ze któreś z tych opcji tzreba wykożystać tylko zabardzo eni wiem co gdzie wpisać. Prubowałem już wszystkich kombinacji i lipa :(. Może ktoś konfigurował już takie coś i może mi pomóc?? __ciach__ Edytowane 22 Stycznia 2006 przez Luki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki_pc Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 (edytowane) masz napewno modem do dsl i numery ip kolejno przypisane. router podlaczasz do modemu przez port wan, ustawiasz na static i wpisujesz ip w konfiguracji Korzystaj z wizard. W zaleznosci od opcji dsl masz kilka ip . (np. 4) Adres modemu wpisujesz w gateway Masz podany tez adres uzytkownika to wpisujesz do IP Address Maska jest chyba stand. 255.255.255.0 Dajesz apply i powinno ruszyc. Edytowane 2 Października 2005 przez luki_pc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mick1 Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 Konfigurujesz router tak, jak lapie sygnal od modemu - czyli pewnie IP dynamiczny (przydzielany przez dhcp z modemu), albo static - wpisywany recznie i tyle. Wszystko sobie pobierze i do dziela. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 (edytowane) A Router i modem łącze kablem scrosowanym czy nie?? Maska jest 255.255.255.252. _dopisane_ OK. Działa juz. Za pierwszym razem musiałęm coś źle wpisać. Edytowane 3 Października 2005 przez Luki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...