random_nick1 Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 Jak w grze baldurs gate I można podrzynać gardło. Kombinowałem, kombinowałem...i nic. Fucker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 zakladam ze grasz zlodziejem...chowasz sie w cieniu podchodzisz do pacjenta od tyłu i dawaj-bedziesaz mial 2x,3x lub 4x damage:)zalezy jaki level i broń Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 to jest tzw backstab dmg. i to nie zabija tylko jak powiedzial tomcyk zwieksza x obrazen w zaleznosci od skilla, broni , mankament tylko 1 , trzeba dojsc w cieniu od tylu co czasem nie jest takie proste jak ktos ma detecty ;] aha , w bg2 tez to jest nie tylko w bg1 ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
random_nick1 Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 Jak można pograć w Baldur`s Gate I przez internet :?: Fucker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 Jak można pograć w Baldur`s Gate I przez internet :?: Fucker poszukaj opcji multiplayer w menu gry :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
random_nick1 Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 No tak ale gdy chce sobie pograc to nie chce mi sie polaczyc Fucker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abuse Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 Nie wiem dokladnie jak to wyglada w tej chwili, czy sa jakies serwery do BG1. Jezeli jest serwer i nie mozesz sie do niego podlczyc sprawdz na jakiej szybkosci gry jest ustawiony. Aby wejsc na serwer musisz miec ustawiona taka sama szybkosc gry. Swoja szybkosc gry mozesz zmienic w ustawieniach gry. Sposob gry zespolowej w multiplayer w BG1 nie jest najlepiej zrobiony. Jezeli masz ochote pograc w multi, to najlepiej znajdz sobie kilku znajomych i pograj z nimi po IP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xenon_ Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 Jak można pograć w Baldur`s Gate I przez internet :?: Fucker Polecam Never Winter Night (nastepca Baldura tylko ze w 3D) serwer postawiony na gry.wp.pl baldursy sa dobre tylko w trybie single zas NWN zostal zrobiony prawie ze specjlanie na potrzeby multiplayera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 12 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2002 Jak można pograć w Baldur`s Gate I przez internet :?: Fucker Polecam Never Winter Night (nastepca Baldura tylko ze w 3D) serwer postawiony na gry.wp.pl baldursy sa dobre tylko w trybie single zas NWN zostal zrobiony prawie ze specjlanie na potrzeby multiplayera. nwn ma duzo lepszy single niz multi, pograsz troche na multi to dojdziesz do podobnego wniosku..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 18 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2002 Chodzi mi oczywiście o baldur's Gate razem z dodatkiem (wersja pl) Zgodnie z moimi przekonaniami nie zgadzam się by ktokolwiek przyłączył sięo mojej drużyny i chodzę sam. Ale jak zawsze z kimś rozmawiam to np mówią: Czemu tu przyszliście... NIe używają liczby pojedynczej tylko mnogą. I zdeczka mnie to denerwuje (bo co oni do mnie na towarzyszu gadają??? :? ) Da się to jakoś poprawić, czy to po prostu wina tłumaczenia? A jeśłi się ten temat już pojawił to proszę o skasowanie mojego (i podania właściwego linka jeśli któryś z moderatorów byłby taki miły...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 18 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2002 wina tlumaczenia , bo generalnie w grze zakladaja ze nie bedziesz chodzil sam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xenon_ Opublikowano 18 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2002 Jedną postacią śmigasz w BG1 ?? 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gate26 Opublikowano 18 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2002 HEhe różne rzeczy widziałem ale żeby tak samemu przez okolice BG pomykać to już wyczyn godny odnotowania... A tak poważnie to jak daleko dotarłeś samopas i jak szybko Ci levele wskakują??? Tak czy inaczej Pozdrawiam Serdecznie i powodzenia życzę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 19 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2002 Jedną postacią śmigasz w BG1 ?? 8)A coś w tym ci się nie podoba? HEhe różne rzeczy widziałem ale żeby tak samemu przez okolice BG pomykać to już wyczyn godny odnotowania... A tak poważnie to jak daleko dotarłeś samopas i jak szybko Ci levele wskakują??? Tak czy inaczej Pozdrawiam Serdecznie i powodzenia życzę.Jaki tam wyczyn. Po prostu samotnikiem jestem. Arcanum też sam kończyłem. Jedynie niewielki problem się pojawia jak np. 5 albo więcej przeciwników. Levele szybko "wskakują" (już 10000 dośw. mam). I tak jak np. naraz leję 7 wilków to często oberwę (ale nei na tyle bym do "leśnej" pani się udał)... No i małym problemikiem jest to że mało rzeczy można na raz nosić. I tu jeszcze pytanko. Nigdzie nie znalazłem miejsca gdzie by można strzały sprzedawać, czemu??? wina tlumaczenia , bo generalnie w grze zakladaja ze nie bedziesz chodzil sam :)Ale trzeba przyznać że jest to bardzo denerwujące. A co do błedów tłumaczenia to nie wiem czy się wsłuchaliście w odgłosy karczmane, one są po ....... angielsku :D :D :D zamiast po polsku (przynajmniej niektóre...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xenon_ Opublikowano 19 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2002 zobaczymy jak przyjdzie Ci sie spotkac z Turokiem 8) nie wspominajac juz o severoku ;) preferujesz walke na dystans ? (chyba najlepsza metoda w BG1) ? hmm sadzac po awatarze to chyba topor jest faworytem ? 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 19 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2002 wina tlumaczenia , bo generalnie w grze zakladaja ze nie bedziesz chodzil sam :)Ale trzeba przyznać że jest to bardzo denerwujące. A co do błedów tłumaczenia to nie wiem czy się wsłuchaliście w odgłosy karczmane, one są po ....... angielsku :D :D :D zamiast po polsku (przynajmniej niektóre...) taa, slyszalem , ale sam na to nie zwrocilem uwagi , ktos mi powiedzial jak gralem :P HEhe różne rzeczy widziałem ale żeby tak samemu przez okolice BG pomykać to już wyczyn godny odnotowania... A tak poważnie to jak daleko dotarłeś samopas i jak szybko Ci levele wskakują??? Tak czy inaczej Pozdrawiam Serdecznie i powodzenia życzę.nie chce cie rozczarowac (ani sie chwalic) ale ja przelazlem bg1 nawet magiem w pojedynke ;] nie mowiac juz o dwarfie - siepaczu, to samo w bg2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 19 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2002 i tak najlepsze klimaty sa w oryginalnej wersji angileskiej......mega giga klimat:):):):) nie grakem w baldury juz jakis czas ale chyba spadam se zapodac bo nie mam w co grac....lece lece lece :) Szacuneczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 zobaczymy jak przyjdzie Ci sie spotkac z Turokiem 8) nie wspominajac juz o severoku ;) preferujesz walke na dystans ? (chyba najlepsza metoda w BG1) ? A gdzie ego Turoka znajdę??? Bo na razie mam nastepujący problem: Jestem w jakingdzie mnei gośc teleportował by zdobyć jakis płaszcz dla niego. jest tam 3 magów. 2 zabijam spokojnie z trzecim gorzej. Ale najgorsze jest to że nie mogę wrócić z tamtąd bo czar który dostałem do teleportacji nie działa( nawet nie mogę go wziąć do ręki). a jak nie zdołam zlać wszsytkich to czka mnie wrócenie do wcześniejszego stanu (co się równa level mniej i -65000 ptk :( :( :( ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killua Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 Czekajac na KOtora 2 zaczalem sobie grac w baldura 1(z dodatkiem TotSC) i mam taki problem : Chcialem sobie zrobic postac dual class fighter thief tak zeby najpierw miec 1 level fightera (tzn ten bazowy na ktoorym sie zaczyna) a potem jak tylko dostane 1 level zmienic na thiefa . Gralem chwile, dostalem level a tu bleee nie moge zmienic(przycisk dual class jest nieaktywny ) czemu ??? ??? Moj gosc : Human , fighter STR 18/94 DEX 18 Con 18 int 15 wis 16 char 3 Moze ma ktos patcha usuwajacego ograniczenie poziomoow do wersji angielskiej. DZIEKI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 Proste: ludzie nie moga dual classow robic :) Baldur I to AD&D druga edycja :) Jesli sie myle, niech mnie ktos poprawi, nie mam Podrecznika Gracza akurat przy sobie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szela Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 Ludzie moga byc dwuklasowcami ale dopiero na wyzszych poziomach czyli od 4 poziomu. Gralem lowca i takowa mozliwosc zrobila sie aktywna dopiero na 4 levelu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killua Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 heh Znalazlem. Ludzie i wg readme tylko ludzie moga byc dualami, ale dopiero jak 1 job jest na 2 poziomie . Ja teraz mam inne pytanko : Jak robilem fightera to dalem mu +2 do longsworda . teraz thiefowi tez moge dac 1 do longsworda (ale tych +2 co mial fighter nie widac przy przydziale punktoow) co wiec sie stanie jak bede mial juz ten 2 level thefem bo wg instrukcji bede moogl wtedy uzywac skili z mojego 1 joba czyli fightera ====> czyli bede mial +3 longsword ???????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kura Bura Master Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 Z tego co się orientuję, nie będziesz miał 3 pkt w longswordzie, ale gdy thief będzie miał wyższy poziom od woja wtedy w longswordzie od razu pojawią Ci się 2 pkt. Krótko mówiąc nie opłaca się dawać w tą samą umiejętność dopóki nie osiągmesz odpowiedniego poziomu thiefem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Reanimuje topic - czy ktos wie, czy da sie jeszcze gdzies dostac Sage Baldur's Gate w wersji DVD? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 slyszeliscie o tym modzie co podrzuca bg2 do engine'a icewind dale'a 2 ?? dziala to ? graliscie na tym? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 slyszeliscie o tym modzie co podrzuca bg2 do engine'a icewind dale'a 2 ?? dziala to ? graliscie na tym?chyba sobie znow kupie BG2, tym razej w jakies super złotej super klasyce za 20zl :) dobre to było, stare czasy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubu10 Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 slyszeliscie o tym modzie co podrzuca bg2 do engine'a icewind dale'a 2 ?? dziala to ? graliscie na tym? Tylko, ze obie gry sa na tym samym silniku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zreszta, nawet jakby byly na innym to roznice bylyby niewidoczne - w koncu w tych grach praiwe wszystko bylo juz zrobione, w postaci gotowych tel/sprite'ow :) Do Baldura 2 bym chetnie wrocil, szkoda ze w tym glupim kraju o czyms w stylu Extra Klasyki nie slyszeli :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 jestem pewny na 90 % ze bg2 i id2 nie sa na tym samym silniku. a pozatym ten mod wprowadza do baldura nowa wersje zasad D&D ktore ma ID2 i NWN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 może lekki OT ale mam pytanie a właściwie problem: otóż zdjąłem ograniczenie limitu xp i dobiłem paladynem do 40 poziomu :D mam już 10 000k punktów dośw. i mi pisze, że nastęny poziom to -1 (??????), a nowe punkty mi dochodzą, o co biega?? jak czytałem stare posty, to niektórzy nabijali 48 lvl.... oczywiście wszystko w BG2 z ToB help!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...