Skocz do zawartości
Paazik

Drukarka Epson (c84) Problem! :(

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!!

Ostatnio abyłem używaną drukarkę Epson c84 photo edition. Gdyż była ona sprowadzana z Niemiec myślałem że ma zapchane dysze (głowicę). Lecz myliłem się bo tylko częściowo. Zdjęcia drukowała the beest tylko bez czarnego koloru i mało czerwonego, natomiast czarny tekst drukowała co 5 linijek, to jest pięć linijek tekstu, przerwa i znowu. Więc przystąpiłem do czyszczenia głowicy. Rozebrałem całą drukarkę, wyjąłem koszyk i poprzez otwory które wbija się tusz wlewałem strzykawką płyn do czyszczenia głowic i wodę.Niestety po tym zabiegu drukarka przestała wogóle drukować. Nic a nic. Nawet żadnej plamki. Więc zrobiłem tak:wyjąłem głowicę z koszyka i zanurzyłem jej dolną część w wodzie ciepłej. Moczyłem tak 24 godziny.Potem moczyłem 8 godzin w akocholu.Niestety po podłąćzeniu znowu nic nie drukuję. Nawet kropli ;(.Już nie wiem co mam robić ;(Słyszałem coś o zapowietrzeniu?Czy to możliwe i czy da się jakoś to zrobić??? Z góry dzieexx. Paazik Ps. robiłem czyszczenie głowicy programowe kilka razy, drukowałem strony z jedną czcionką itp. i nic.

Edytowane przez Paazik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi