szpak132 Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 Witam Złożyłem komputer na płycie asusa (Asus P4S800D-X) Procesor celeron (Intel Celeron D 345 2,5) Pamięć 512 corsair dysk 40 GB Wszystko działa jak należy Ale po jakimś czasie komputer się wyłącza i startuje od nowa (chodzi godzinę czasem dwie ostatnio chodził sześć godzin) Co może być przyczyną ??????????????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jet4 Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 a jaka zasiłka? może chłodzenie procka nie wyrabia i resety robi? podaj cały config i lookaj na temp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak132 Opublikowano 3 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2005 zasilacz maksymalna moc to 300 wat jest to minimum do tej płyty tej drugiej części nie rozumiem (nie wiem o co chodzi) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 zasilacz teoretycznie powinien wyrobić... ale możliwe ze nasz niefart i zasilacz okazał sie za słaby (tak bywa przy "markowych"* zasilaczach) *bez urazy dla Marków Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OverclockingTeam Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 Według mnie to zasilacz. Pisze 300W ale mało mocy daje na Płyte Główną jest też taka możliwośc że chłodzenie na procesorze jest żle założone albo zapomniałeś dać pasty termo przewodzącej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak132 Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 Dzięiki zmieniam zasilacz i zobaczymy, jak nastąpi poprawa zaraz daje znać. narazie i jeszcze raz dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 Dzięiki zmieniam zasilacz i zobaczymy, jak nastąpi poprawa zaraz daje znać. narazie i jeszcze raz dzięki 1683375[/snapback] Sprawdx sobie napiecia w biosie lub miernikiem zanim bedziesz zmienial zasilacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak132 Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 witam ponownie zmieniłem zasilacz na 350 wat i nic nie pomogło dalej się wyłancza płyta główna ma 36stopni C procesor ma 46-50 stopni C wętylator chodzina 2100-2500 obrotach i jak opserwuje w biosie to wszystko jest stabilne . po ponowny włączeniu się systemu wyskakuje komunikat że system windows odzyskał sprawność po poważnym błędzie. mam pytanie, czy może to być dysk twardy ???????? wpadłem na to bo długo się uruchamia a czasem wyłącza się też podczas rozruchu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolan Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 Po pierwsze na jaki zasilacz zmieniłeś. (chodzi tu zwłaszcza o firme bo nawet taki codegen jak bedzie mial i 500W na naklejce to 300 w rzeczywistości może nei osiągnąć) po drugie podaj reszte konfigu jaka grafika zwłaszcza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...