robcio1984 Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 Witam, bardzo prosze was o pomoc, mam taki problem, posiadam plyte glowna Gigabyte K8NS i na niej moje 3x512DDRam nie dziala poprawnie, wszystko widzi ale jak mam podniesione FSB do 240 to wyskakuja mi juz bledy, a przy zostawieniu jednego slotu wolnego i sprawdzeniu pamieci wszystkie chodza na FSB 240 bez zadncyh problemow. Teraz zaczelo mi sie dziac gorzej, bo po wlorzeniu trzeciej kosci i przy FSB 200 komp sie zwiesza, lub wyskakuje blue window. Wiec prosze pomuszcie mi dobrac dobra plyte glowna w dobrej cenie pod moj sprzed. Przypomne jeszcze raz ze jest to AMD Athlon 2800+ 64bit, 3x512DDRam Kingstone (staralem sie tak dobierac by wszystkie byly na tych samych kosciach) Karta Grafiki to Gigabyte GF FX 6600 TurboForce. A jesli chodzi o plyte to chodzi mi o socket 754. Bardzo byl bym wdzieczny za pomoc. Ja jak narazie mam upatrzona plyte glowna Microstar K8N Neo-FSR (nForce3-250) Ze wszystkich plyt jakie posiadalem to najleprza byla MSI KT3V na Socket A nigdy z nia nie mialem problemow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 prawdopodobnie to problemy z kontrolerem pamieci w procku a nie z płytą- a samej płycie zaserwuj @biosem spod windy najnowszy bios f17 na pewno nie zaszkodzi. A płyty nie ma sensu znieniać zwłaszcza lepszej na gorszą... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus_ Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 Tak jak napisał Tomcat - Twój problem nie zniknie po zmianie płyty głównej - mało który Athlon / Sempron na s754 wytrzyma tyle kości nawet na 200 MHz - więc się nie ma co dziwić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...