KeviN Malents Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 Witam wszystkich! Mam taki problem, otóż postanowilem tchnąć troche świerzości w mój komputer poprzez zmiane Windy na XP, ale widze, ze nie wyszło mu to na zdrowie (komputerowi ofkoz :D) poniewaz przy odtwarzaniu filmow, czy to DiVX czy inny format plynnosc odtwarzanego obrazu jest nie do zniesienia! Dźwięk idzie sekunde/dwie po obrazie i w ogole nie da się tego oglądać. Na win98se wszystko smigalo az milo, a tu wielkie rozczarowanie. Ktoś zna jakies rozwiazanie? Specyfika mojego kompa: PIII 550, 256 SDR, GeForce 4MX 64mb. Kodeki: ffdshow-20021113, ACE mega codecs (czy cos takiego :wink: ) Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inesian Opublikowano 3 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2005 to raczej problem kodekow ogladalem filmy na takim kompie: PII450 128MB SDRAM grafika jakas stara 8MB i wszystko bylo OK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArturJak Opublikowano 3 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2005 Po pierwsze, pamięć. Mało i wolna, a XP ma spore wymagania. Po drugie, zrób porządek z kodekami. Jeżeli tylko oglądasz, to wywal wszystko i zainstaluj tylko ffdshow, tylko jakiś NOWSZY. Mamy już końcówkę 2005 roku. Aktualne załatwią Ci dekodowanie video i audio. Ale przede wszystkim pamięć! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...