Skocz do zawartości
aaa

Zapomniałem hasła

Rekomendowane odpowiedzi

windows xp

1680821[/snapback]

Najprościej to skasuj pliki "samlib.dll" oraz "samsrv.dll" znajdują się one w "C:\WINDOWS\system32" stracisz wszystkie ustawienia związane z profilami i hasłami ale dostaniesz się do systemu. Acha i jeszcze jedno musisz to zrobić spod dosa lub innego systemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taa... Ctrl+Alt+Del.. tylko, że potem pojawia się okno logowania i normalnie się loguje.

To tylko taki bajerek w 2000/XP/2003 - pozostałość po Windows NT. Aż się w oku łezka kręci.. :)

Jednak XP, to nie Windows 98 - zwykłe Anuluj i podobne magiczne sztuczki to za mało.

Edytowane przez ULLISSES

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wiem czy taka pozostałość po NT(2000/xp/2003 to tez nt)? W 2000 i 2003 tak wygląda normalne logowanie.

Wiekszośc uzytkowników podczas instalacji nie tworzy hasla na administratorze, a jak juz jakies daje to zwykle pózniej na swoim koncie utworzonym przed pierwszum logowaniem. Co to daje?

ALt+CTRL+DEL >Administrator >brak hasła >zalogowany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh..

1. Wiem, że 2K/XP/2K3 to także NT. :)

2. Jak ktoś nie daje hasła na konto Administratora, to nie widzę sensu dawać hasła na jakiekolwiek konto.

Inna bajka, że 99% użytkowników nie wie, jak dostać się na konto Admina, bo przecież standardowo nie jest wyświetlane w oknie logowania..

3. Sposób Alt+Ctrl+Del działa TYLKO, gdy brak hasła Administratora - wtedy można dostać się do systemu przez to konto. Jest ono wyświetlane w trybie awaryjnym, więc tak też można się dostać.

4. Haczyk w tym, iż widziałem kilku "sprytnych" użytkowników, którzy zaraz po instalacji wywalają utworzone swoje konto i pracują na koncie Administratora. W takim wypadku pozostają tylko specjanle programiki do odzyskiwania haseł itp.

BTW: Czy już przypadkiem nie było takiego tematu na forum? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi