aaa Opublikowano 3 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2005 windows xp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smoluch9 Opublikowano 3 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2005 windows xp 1680821[/snapback] Najprościej to skasuj pliki "samlib.dll" oraz "samsrv.dll" znajdują się one w "C:\WINDOWS\system32" stracisz wszystkie ustawienia związane z profilami i hasłami ale dostaniesz się do systemu. Acha i jeszcze jedno musisz to zrobić spod dosa lub innego systemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość niewyspany Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 no jezeli skonwertowal partycje na NTFS to musi zassac specjalny program do odczytywania ntfsa spod dosa ntfs partition reader ?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OverclockingTeam Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 podczas logowania alt+ctrl+del mój kumpel jakoś tak wchodzi i sie udało ale niepowiem ci dokładnie bo niewiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 (edytowane) Taa... Ctrl+Alt+Del.. tylko, że potem pojawia się okno logowania i normalnie się loguje. To tylko taki bajerek w 2000/XP/2003 - pozostałość po Windows NT. Aż się w oku łezka kręci.. :) Jednak XP, to nie Windows 98 - zwykłe Anuluj i podobne magiczne sztuczki to za mało. Edytowane 7 Października 2005 przez ULLISSES Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 Ja wiem czy taka pozostałość po NT(2000/xp/2003 to tez nt)? W 2000 i 2003 tak wygląda normalne logowanie. Wiekszośc uzytkowników podczas instalacji nie tworzy hasla na administratorze, a jak juz jakies daje to zwykle pózniej na swoim koncie utworzonym przed pierwszum logowaniem. Co to daje? ALt+CTRL+DEL >Administrator >brak hasła >zalogowany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 Heh.. 1. Wiem, że 2K/XP/2K3 to także NT. :) 2. Jak ktoś nie daje hasła na konto Administratora, to nie widzę sensu dawać hasła na jakiekolwiek konto. Inna bajka, że 99% użytkowników nie wie, jak dostać się na konto Admina, bo przecież standardowo nie jest wyświetlane w oknie logowania.. 3. Sposób Alt+Ctrl+Del działa TYLKO, gdy brak hasła Administratora - wtedy można dostać się do systemu przez to konto. Jest ono wyświetlane w trybie awaryjnym, więc tak też można się dostać. 4. Haczyk w tym, iż widziałem kilku "sprytnych" użytkowników, którzy zaraz po instalacji wywalają utworzone swoje konto i pracują na koncie Administratora. W takim wypadku pozostają tylko specjanle programiki do odzyskiwania haseł itp. BTW: Czy już przypadkiem nie było takiego tematu na forum? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...