Skocz do zawartości
lexks

Problem Z Plyta Glowna.. Albo..

Rekomendowane odpowiedzi

Wszystko okej dziala.. niema zadnych zwisow ani nic.. tylko jakis odglos (piiiiii.. ) dochodzi gdzies z okolic pod zasilaczem kolo procesora.. koelga mi powiedzial ze moga byc to cewki.. ( jezeli cewki to jest to owiniete drutem miedzianym takie pol kole to mzoe byc to bo to sie znajduje tam) czasem glosnije piszczy czasem mniej ale dosc czesto. CZy ktos moze mial podobny problem albo wie co to moze byc.. ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko okej dziala.. niema zadnych zwisow ani nic.. tylko jakis odglos (piiiiii.. ) dochodzi gdzies z okolic pod zasilaczem kolo procesora.. koelga mi powiedzial ze moga byc to cewki.. ( jezeli cewki to jest to owiniete  drutem miedzianym takie pol kole to mzoe byc to bo to sie znajduje tam) czasem glosnije piszczy czasem mniej ale dosc czesto.  CZy ktos moze mial podobny problem albo wie co to moze byc.. ?

1680913[/snapback]

jeśli piszczy coś ok procka to są cewki. a czy jest tak że podczas dużego obciążenia procka bardziej piszczą??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem tak pod wieczor kiedy komputer dziala prawie przez caly dzien to glosniej to chyba piszczy.. chyba jak wykonuje kilka rzeczy.. to tez bardziej piszczy.. wydjae mi sei ze sa ta cewki , plyte mam na gwarnacji wiec chyba to obejmuje gwarnacje?

Edytowane przez lexks

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem tak pod wieczor kiedy komputer dziala prawie przez caly dzien to glosniej to chyba piszczy.. chyba jak wykonuje kilka rzeczy.. to tez bardziej piszczy.. wydjae mi sei ze sa ta cewki , plyte mam na gwarnacji wiec chyba to obejmuje gwarnacje?

1681204[/snapback]

nie jest to groźny obiaw ale wkurzający <_< daj na gware, nie ma sensu abyś się martił o płytkę jak możę wylądaować w rękach specjalistów. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co mozna zrobić z takimi piszczącymi cewkami,mam to samo ,jak jest większe uzycie kompa to wtedy piszczy ,czasami staje sie nie do zniesienia..

w serwisie wymienią mi te cewki,ile to moze kosztować ?

kumpel mi powiedzial ze jak nie wymienie to niedlugo nie uruchomie kompa,prawda to ?

dzięki za odp.

ar2oor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grzechu luzuj ;)

tutaj masz przykładową fotke co to są cewki, poprostu zalewasz je klejem tak jakbyś kluski sosem polewał :P i wszystko :) podejrzewam, że te w okoliy socketa piszczą

Edytowane przez janio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość h2opolomatti

Ludzie byl juz taki temat i tez bralem w nim udzial czytajcie zesz inne topici. Cewki piszcza i beda piszczec przy duzy czestotliwosciach i obciazeniach nic nie poradzisz moze je zamalowac lakierem do paznokci. Albo je wyrwac :P bedzie po klopocie !! <--zart

POzdRO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale po co wymieniać, nowe mogą piszczeć tak samo jak te co masz teraz. one nie są wcale niesprawne tylko poprostu piszczą. jak nie masz lakieru do paznokci, kup sobie jakiś bezbarwny, wyjdzie cie mniej niż wymiana cewek :) a jak nie lakierem , to sylikonem/lakierem do drewna/klejem z pistoletu klejowego. kombinuj ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi