reed Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 Jak w temacie, ktos juz pisal na tym forum o barwniku dodawanym do wody w WC, ktory swieci w promieniach UV Kolorek bodajrze zielony byl, ale nie umie tego znalezc. Czy ktos nie wie co to za barwnik i gdzie ewentualnie mozna takowy zakupic ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 BTW bardzo fajny pomysł Jakiś luminofor ci potrzebny :D no to masz coś co świeci pod wpływem UV i jest nieagresywnie dla miedzi i aluminium Najlepsze będą pochodne dwuksantylenu lub rodamina lub eozyna lub fluoresceina :D możesz spróbować kupić w aptece coś z tego napewno tam będzie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 Mozesz uscislic co to za zwiazki ? Jaki maja kolor w defaulcie ? Czy sa obojetne dla Cu i ALU ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 Rodamina i eozyna - czerwone - fluoresceina - zielone. Ja bym się jeadnak w to osobiście nie bawił - poza tym unikałbym UV - i dał zwiążki wzbudzające się przy np - niebieskim ..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 Rodamina i eozyna - czerwone - fluoresceina - zielone. Ja bym się jeadnak w to osobiście nie bawił - poza tym unikałbym UV - i dał zwiążki wzbudzające się przy np - niebieskim ..... Dlaczego sie nie chcesz tym bawic ??? Jakie zwiazki wzbudzaja sie przy niebieskim ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 Rodamina i eozyna - czerwone - fluoresceina - zielone. Ja bym się jeadnak w to osobiście nie bawił - poza tym unikałbym UV - i dał zwiążki wzbudzające się przy np - niebieskim .....Bo UV jest szkodliwe dla oczków :( i nie tylko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 Rodamina i eozyna - czerwone - fluoresceina - zielone. Ja bym się jeadnak w to osobiście nie bawił - poza tym unikałbym UV - i dał zwiążki wzbudzające się przy np - niebieskim .....Bo UV jest szkodliwe dla oczków :( i nie tylko A te LEDy UV, tez sa szkodliwe, bo wlasnie o nich myslalem ewentualnie mozna i superjasnymi niebieskimi LEDami podswietlic byle cos reagowalo na to swiatlo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 Hej , ludzie, czy nikt juz nic nie doda do tego tematu ? Liczylem ze kilku fachowcow (chemikow) sie wypowie i oswieci mnie w tej kwestii :? Jest to tym wazniejsze ze Mate szykuje jakies zajebiste zbiorniczki wyrownacze do WC, a bez takiego podkolorowania , to nie ten efekt. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vegan Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 uuuuuu zbiorniczki :-) szukam czegoś fajnego :-) kiedy będą MIchał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qb Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 ja tez chce sie czegos o tym dowiedziec bo mam szara obudowe i do niej chciaelm cos fluorescencyjnego :) czy jakos tak :) no i robie wlasnie przerobke mojej obudowy wstawiam PLEXI nowy panel do wiatrakow itd. doradzcie jaki mam zrobic kolorek, jak fajnie bedzie wygladalo i podajcie caly spis czesci potrzebny do wykonania danego moda (chodzi o swiecacy wiatrak :) ) REED a oto porada dla ciebie :) !!! qp domestosa tam jest KROPEK naswietlaj go w dzien przy monitorze a w nocy wklejaj do obudowy bedzie swiecil ;) hyhy sorki ale nie mam pojecia o tych zwiazkach :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 ...Jest to tym wazniejsze ze Mate szykuje jakies zajebiste zbiorniczki wyrownacze do WC,... sorry za OT - ale w gestii zbiorniczkow - wczoraj zobaczylem na jednej stronce bardzo fajny zbiorniczek - caly aluminiowy (jezeli juz ktos wrzucal takie zdjecia to sorry) http://www.overclockershideout.com/images/...ontainerlrg.gif po zlozeniu wyglada jakios tak http://www.overclockershideout.com/Merchan...001/RES5SML.gif chodzi o to ze gdziesz czytalem ze Mate chcialby produkowac jakies tanie/male zestawy (konkurencja dla CPC) i pomyslalem ze taki zbiornik aluminiowy moglby robic od razu za wymiennik ciepla (wiadomo ze nie bedzi to to samo co chlodnica ale i tak ladniejsze niz pojemnik na sledzie i mysle ze lepiej oddaje cipelo) - odpada koszt chlodnicy i zajmuje mniej miejsca - a skoro Ty reed masz jakies "konszachty" z Mate moglbys mu podrzucic fotki jeszcze raz sorry za OT a o privie jakos zapomnialem :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mate Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 Wielki "MAT" znzcy BRAT.... czuwa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 ...Jest to tym wazniejsze ze Mate szykuje jakies zajebiste zbiorniczki wyrownacze do WC,... sorry za OT - ale w gestii zbiorniczkow - wczoraj zobaczylem na jednej stronce bardzo fajny zbiorniczek - caly aluminiowy (jezeli juz ktos wrzucal takie zdjecia to sorry) http://www.overclockershideout.com/images/...ontainerlrg.gif po zlozeniu wyglada jakios tak http://www.overclockershideout.com/Merchan...001/RES5SML.gif chodzi o to ze gdziesz czytalem ze Mate chcialby produkowac jakies tanie/male zestawy (konkurencja dla CPC) i pomyslalem ze taki zbiornik aluminiowy moglby robic od razu za wymiennik ciepla (wiadomo ze nie bedzi to to samo co chlodnica ale i tak ladniejsze niz pojemnik na sledzie i mysle ze lepiej oddaje cipelo) - odpada koszt chlodnicy i zajmuje mniej miejsca - a skoro Ty reed masz jakies "konszachty" z Mate moglbys mu podrzucic fotki jeszcze raz sorry za OT a o privie jakos zapomnialem :wink: Heh .......... Nie mam "konszachtow" z Mate'm :P ( a przydalyby sie :o ) Wiem tyle ile wyciagne z niego w gadce :wink: Podejrzewam ze jak bedzie tak daleko, to Mate sam pozamieszcza odpowiednie info o nowych wyrobach z fotkami, ja ich nie mam :? Mimo wszystko nadal mnie ciekawi ta sprawa barwnikow :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 Bardzo fajny pomysl :) Jak ci sie nie uda znalesc czegos co reaguje z UV to wlej borygo w jakims fajnym kolorku :) Tez bedzie spoko :) BTW zapytaj sie na MK bo tam to sa "miszczowie" i wszystko wiedza :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 Bardzo fajny pomysl :) Jak ci sie nie uda znalesc czegos co reaguje z UV to wlej borygo w jakims fajnym kolorku :) Tez bedzie spoko :) BTW zapytaj sie na MK bo tam to sa "miszczowie" i wszystko wiedza :) Myslealem o borygo, ale z kilku powodow odpada, najwazniejszy to to ze podnosi sie temp ww WC :? Widzialem kiedys gdzies, w sprzedazy takie odczynniki , zielonkawe one chyba nawet UV nie potzrebowaly. Ale niestety nie moge odszukac :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...