zaqzax Opublikowano 3 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2005 Jakis czas temu (1 miesiac) kupilem dysk twardy Seagate 160gb, dziwnie piszczal - wydawal roznie dziweki, do tego byl jakis malo wydajny, niestety niemialem gwarancji na niego (od sprzedawcy) wiec sprawdzilem na seagate.com gdzie moge go oddac, na ul. Szyszkowej 37 w Warszawie jest oddzial UPS scs. który przyjmuje te dyski i wysyla do producenta - wszystko opisane tutaj: http://www.incom.pl/?modul=news_more&id=10 wiec 7 dni od momentu oddania im dysk powinien byc u mnie, a minelo dokladnie 12 dni i nic, na stronie seagate niby jest info "issued fully received" i rozne rzeczy ze trafil i za niego zostal wydany nowy i odeslany. Niestety nikt sie ze mna nie kontaktuje, tzn. niewiem kto ma mi ten dysk dostarczyc lub gdzie sie ubiegac (tam gdzie oddawalalem tzn. UPS scs ?) no i jaka firma kurierska jest odpowiedzialna za dostarczenie mi go do domu ? (no chyba tez UPS), jutro do nich pojade i pogadam. Oczywiscie mam numery RMA i inne i pieczatke ze oddalem na szyszkowej do UPS dysk, niestety za duzo niemoge sie od nich dowiedziec. prosze o odpowiedz i pomoc jesli ktos juz cos takiego robil, wysylal do Seagate'a. jesli mozna to prosilbym o kontakt na gg, w sigu nr. Pozdrawiam grupowiczów :-) -- gg:2048838; www.aphextwin-rephlex.com Soltek FRN2-L; Barton 2500@3200+; 2x512ram (Goodram); Gigabyte Ati 9550(375/500mhz); Sblive!; 160gb Seagate & 40gb Wdc; Liteon 1633s; Lg-cdrw 8240B; Aerocool 550w(@625w); LG F700P; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrux Opublikowano 3 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2005 Za wysylki jest odpowiedzialna UPS. Moze cos sie im zakrecilo, czesem trwa to do 14 dni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaqzax Opublikowano 3 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2005 Za wysylki jest odpowiedzialna UPS. Moze cos sie im zakrecilo, czesem trwa to do 14 dni. 1681618[/snapback] czyli rozumiem ze mam sie ich czepiac o to, moj nr gg: 2048838 odpisz jak mozesz albo podaj swoj nr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lizardus Opublikowano 3 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2005 A ja mam pytanie co do tej gwarancji seagate w punkcie w warszawie: czemu jest 5 lat tam a w kazdym sklepie pisze 3 lata ??? czytalem o nowej polityce seagate(gwarancje 5letnie) Druga sprawa: jesli bym kupil dysk oem np. w USA i by mi sie w PL zepsul i bym wyslal do warszawy to by mi go przyjeli??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaqzax Opublikowano 3 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2005 A ja mam pytanie co do tej gwarancji seagate w punkcie w warszawie: czemu jest 5 lat tam a w kazdym sklepie pisze 3 lata ??? czytalem o nowej polityce seagate(gwarancje 5letnie) Druga sprawa: jesli bym kupil dysk oem np. w USA i by mi sie w PL zepsul i bym wyslal do warszawy to by mi go przyjeli??? 1682131[/snapback] 3 lata daje na to sprzedawca i on robi to za ciebie a potem przez ostatnie 2 lata robisz to na własną rękę, jakbys kupił w USA czy gdziekolwiek to jest to ważne wszedzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...