Skocz do zawartości
Szumek

Kłopoty Z Zasilaczem...

Rekomendowane odpowiedzi

W sobotę rano chciałem włączyć kompa a tu nic, tylko lekko zabłysły diody w napędach. Pojechałem po nowy zasilacz, zamontowałem go i działał tylko półtora dnia. Przy próbie włączenia kompa znowu tylko błysk i nic :-| Wiecie może co może być przyczyną takiego działania zasilacza ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakie zasilacze :>?

1681659[/snapback]

Są to zasilacze raczej z niższej półki: Megabajt MGB-350ATXP4, potem kupiłem jakiegoś Deer-a, a teraz mam COLORS 330U. Zobaczę jak będzie działał, a w razie czego, będę musiał się zająć płytą główną :| Edytowane przez Szumek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli ten Deer Ci nie odpali, albo przestanie startować spróbuj tak jak Ci to opisałem zewrzeć do masy zielony kabelek we wtyczce.

1681724[/snapback]

Deer-a już nie mam, bo zamieniłem go w sklepie na COLORS 330U, którego teraz mam. Przypomniało mi się, że jak go miałem, to program monitorujący napięcie i informował mnie o zbyt niskim napięciu 3.3V, które wynosiło 2.99V. Może miało to coś wspólnego z awarią ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może miało  może nie. Może program monitorujący był o kant pupy. A jak ten Colorist? Nawet nie ruszył?

1681777[/snapback]

Colors działa, ale jak w sobotę rano kupiłem Deer-a to działał do niedzielnego popołudnia i "klapa". Dzisiaj (pon.) wymieniłem go na COLORS 330U i na razie działa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi