asdqwe123 Opublikowano 3 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2005 Patrze a na AGP mam napiecie 2.5 chyba za duze ... albo " stanowczo ". Jestem lama ;) wiec nie plujcie odrazu na mnie. Pytanie jest takie: Jakim softem mozna zmienic napiecie AGP w karcie gfx w biosie nie ma opcji modyfikacji napiecia.... prosze pomozcie... zalezy mi na czasie bo musze kontynuowac projekt http ktory wykonuje ba zlecenie karta gfx to gf 440 mx (64mb) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 3 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2005 Cos chyba zle odczytales. Napiecie powinno wynosic albo 3.3V dla x1 i x2 i 1.5 dla x4 x8. 2.5v to napiecie na pamieci RAM na plycie. A co do softu :arrow: BIOS. Chyba ze jakies wariackie programy dolaczane do plyt glownych dla niedzielnych :wink: overclockerow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asdqwe123 Opublikowano 3 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2005 : ((((((((( dobra powiem o co lazi karta gfx jest bez wentylatora grzeje sie jak gram wpineche w rozne gry albo intensywnie pracuje na sys. Albo gasnie (... reset) albo sie zwiesza. gdy zmienie na 2 jest cacy... chodzi mi o zmniejszenie napiecia na tym walonym agp... i to fast i nie przez biosa ... lukalem napiecie... sry za zamieszanie ... plis dajcie nazwe softu co do tej "modyfikacji" napewno ktos z Was zna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...