Skocz do zawartości
RoyalC333

Arctic Cooling Silencer Ultra 64 Tc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Zmianiam kompa i pozostał jeszcze problem wentylatora na procka. Wiem, że tu pewnie by wszyscy polecili by Arctic Cooling Freezer 64, ale on kosztuje najmniej 70 zł i dlatego się zastanawiam czy jest coś równie dobrego za mniejszą kasę, np: Arctic Cooling Silencer Ultra 64 TC, który kosztuje o połowę mniej.

Prosze o jakieś opinie.

Ma on schłodzić Semprona 64 2600+ na s.754. (nie wykluczam podkręcenia procka).

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Arctic Cooling Silencer Ultra 64 TC powinien spokojnie wystarczyć na semprona 2600+

na GB K8NS z Arctic Cooling Fan 3 TC na wyciagu na sempronie 2600+ podkręconym na 2500MHz (8x313) z tym coolerem w primie temp ledwo przekraczała 40 stopni z tym że akurat chłodno było wtedy w pokoju ale i tak mysle że wystarczy

no i ta cisza

oczywiście freezer powinien lepiej chłodzić przy długiej pracy na ostro podkręconym sprzęcie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ac 64 TC co prawda wydajnością z Freezerem nie powalczy, ale jeśli ma to być komputer do bracy biurowej to brać i się nie zastnawiać. AC 64TC ma termistorek także sam sobie wyreguluje obroty. Generalnie przy max obrotach jest cichszy od wiatraka boxowego na min obrotów :] i do tego jeszcze cena!!!!!

Edytowane przez \/\/oland

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak już pisałem wyżej kupiłem Arctic Freezera 64, który się okazało nie jest wcale taki cichy (przynajmniej u mnie) i teraz muszę kupić dodatkowo kontroler obrotów zeby go wyciszyc:(. Jeśli chodzi o Arctic Cooling Silencer Ultra 64 TC to kupił go mój qumpel, jak po paru tygodniach zaczął mu rzęzić Arctic Freezer 64 i faktycznie jest niesamowicie cichy, do tego temeratury też nie są jakieś straszene na Athlonie 64 2800+ i płytce takiej jak moja temp. siegaja max 33-37*C o ile dobrze pamiętam. Gdybym wiedział, że tak będzie działał Arctic Freezer 64, który kosztował 69 zł + kontroler obrotów za 20 zł to na 100% bym wybrał Arctic Cooling Silencer Ultra 64 TC.

aha...Arctic Cooling Silencer Ultra 64 TC kosztuje u mnie we Wrocku 32 zł :).

Edytowane przez RoyalC333

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi