RoyalC333 Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 Witam. Zmianiam kompa i pozostał jeszcze problem wentylatora na procka. Wiem, że tu pewnie by wszyscy polecili by Arctic Cooling Freezer 64, ale on kosztuje najmniej 70 zł i dlatego się zastanawiam czy jest coś równie dobrego za mniejszą kasę, np: Arctic Cooling Silencer Ultra 64 TC, który kosztuje o połowę mniej. Prosze o jakieś opinie. Ma on schłodzić Semprona 64 2600+ na s.754. (nie wykluczam podkręcenia procka). Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 Birz Fryzjera 64. mam na S2600/64 37*C po prime (powód-pobiera powietrze przez radiator GPU) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jediknight Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 70 zł to jest bardzo mało, jesli chcesz @ to tyle musisz wydac. normalnie cooler o takiej wydajnosci co freezer powinien kosztowac dwa razy tyle... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mck Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 Arctic Cooling Silencer Ultra 64 TC powinien spokojnie wystarczyć na semprona 2600+ na GB K8NS z Arctic Cooling Fan 3 TC na wyciagu na sempronie 2600+ podkręconym na 2500MHz (8x313) z tym coolerem w primie temp ledwo przekraczała 40 stopni z tym że akurat chłodno było wtedy w pokoju ale i tak mysle że wystarczy no i ta cisza oczywiście freezer powinien lepiej chłodzić przy długiej pracy na ostro podkręconym sprzęcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jediknight Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 sam masz freezera... na jakim napieciu ta temperatura byla taka? poza tym freezer jest uważany za o wiele cichszy wentylek niz silencer, oczywiscie po undervoltingu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoyalC333 Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 Już po fakcie. Kupiłem Freezera 64. Temp. na nie kręconym procku 26*C, a na podkręconym zaledwie na FSB 225 28*C. :) Dzięki za odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
\/\/oland Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 (edytowane) Ac 64 TC co prawda wydajnością z Freezerem nie powalczy, ale jeśli ma to być komputer do bracy biurowej to brać i się nie zastnawiać. AC 64TC ma termistorek także sam sobie wyreguluje obroty. Generalnie przy max obrotach jest cichszy od wiatraka boxowego na min obrotów :] i do tego jeszcze cena!!!!! Edytowane 10 Października 2005 przez \/\/oland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoyalC333 Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 (edytowane) Jak już pisałem wyżej kupiłem Arctic Freezera 64, który się okazało nie jest wcale taki cichy (przynajmniej u mnie) i teraz muszę kupić dodatkowo kontroler obrotów zeby go wyciszyc:(. Jeśli chodzi o Arctic Cooling Silencer Ultra 64 TC to kupił go mój qumpel, jak po paru tygodniach zaczął mu rzęzić Arctic Freezer 64 i faktycznie jest niesamowicie cichy, do tego temeratury też nie są jakieś straszene na Athlonie 64 2800+ i płytce takiej jak moja temp. siegaja max 33-37*C o ile dobrze pamiętam. Gdybym wiedział, że tak będzie działał Arctic Freezer 64, który kosztował 69 zł + kontroler obrotów za 20 zł to na 100% bym wybrał Arctic Cooling Silencer Ultra 64 TC. aha...Arctic Cooling Silencer Ultra 64 TC kosztuje u mnie we Wrocku 32 zł :). Edytowane 10 Października 2005 przez RoyalC333 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jediknight Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 zrozumcie że Freezer bez undervoltingu nie jest wcale cichy, ma 33 dBA... za to po undervoltingu może mieć 20 dBA i chłodzić sprzęt bez problemu, dopiero wtedy pokazuje na co go stać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoyalC333 Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 "undervoltingu" ?? Chodzi Ci o to żeby go puścic na mniejszym napięciu, np: 7V ? Bo mam zamiar kupić kontroler obrotów Zalman Fan Mate 2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jediknight Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 tak, o to chodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoyalC333 Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 OK. Dzięki... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...