Skocz do zawartości
alibudda

Monitor I Tv W Jednym

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Chcialbym sie dowiedziec w jaki monitor najlepiej zainwestowac, ale ma to rowniez sluzyc jako TV. Szukam czegos dla znajomego, a szczerze mowiac nie mialem z tym jeszcze do czynienia. Wiem ze sa samsungi ktore takie cos umozliwiaja. czy jest ktos w stanie polecic mi jakas alternatywe?

Z gory dziekuje za pomoc, pozdrawiam

P.S.

Mowa oczywiscie o LCD... najlepiej 17 lub 19 cali

Edytowane przez alibudda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Wczoraj zakupiłem monitor LG L173ST właśnie z funkcją tunera tv. Jest to monitor 17 calowy - występuje równiez jego 19 calowy odpowiednik. Przed zakupem sprzętu nurtowało mnie przede wszystkim pytanie jaki jest ten tuner? Czy to tylko kolejny bajer czy faktycznie da sie to jakoś oglądać:) Muszę napisać że jestem jak najbardziej pozytywnie zaskoczony! Tuner całkiem nieźle wyszukuje programy a ich jakość też jest calkiem calkiem. Dużo zależy tu od jakości uzytych kabli czy wtyku antenowego. Mimo wszystko to przede wszystkim jednak jest MONITOR i nie ma sie co oszukiwac że jakość w porównaniu do normalnego tv jest troszke słabsza. Uważam mimo to że spokojnie nadaje sie on jako 2 drugi telewizor w rodzinie (np. kiedy jest mecz i ulubiony serial równocześnie - wszyscy wiedza o co chodzi:)) Co do obrazu który przesyłany jest z PC to nie mam absolutnie żadnych zastrzeżeń! Używam na razie kabkla analogowego, cyfrówka w drodze, a i tak jak dla mnie jest gites!!! Jako dodatkowy atut mojego LG można zaliczyć mnogość wejsć (np. 1 euro złącze, s-video, kilka jakis tam audio- wybaczcie nie znam sie:) czy na prawde niezłe głośniczki które do oglądania tv w zupełnosci wystarcza. Ponadto monitor bardzo ładnie sie na biurku prezentuje;P Proponuje obejrzenie go sobie np. na stronach komputronika.

Podsumowując jeśli Twoj kumpel szuka monitora z funkcja tv a nie telewizora LCD to jak najbardziej polecam!!! Ja na pewno nie załuje zakupu, moja ocena monitora to 9/10.

Pozdrawiam:)

Edytowane przez teps86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie przeraza w takich urządzeniach (TV + monitor) ogromna jasność ktora zazwyczaj wynosi minimum 400cd. Siedziałem przed takimi ustrojstwami i zdecydowanie mi nie odpowiadały bo miały za dużą jasność i za mały zakres jej regulacji. Chyba ze taki TV ma 26" - i więcej cali tak ze mozna siedzieć daleko od niego.

Siedzenie przed 17" TV LCD z jasnością 400cd to trzeba miec zelazne oczy. Moje oczka wysiadają juz przy ~150cd.

Gucio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi