Crasher Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 Witam. Mam nastepujacy problem. Mam router Acera i wszystko fajnie, ale... Stacjonarny komputer jest podlaczony do niego kablem, a notebook przez WLAN. Polaczenie z internetem jest bezproblemowe dla obu kompow, ale nie moge np. korzysac z sieci lokalnej. Chcialbym cos pobrac ze stacjonarnego komputera, biore moje miejsca sieciowe / wyszukaj komp. w sieci i mam komunikat : "GrupaRobocza nie jest dostepna. Mozesz nie miec uprawnien..." I dalej nic, stacjonarny za to widzi w sieci Laptopa, ale nie mozna sie z nim polaczyc. Grupa robocza ta sama. Brama, maska i IP z tej samej puli. O co chodzi? Bardzo prosze o pomoc i jakies rady. Z gory dziekuje, pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B4ko Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 Ustaw IP by automatycznie sie wybierało moze pomoze :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crasher Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 Na kompach mam tak zrobione.. Nie mam pomyslow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djmic Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 a na jednym i na drugim masz cos udostepnione? jezeli tylko na jednym to czasem nie sa widoczne! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crasher Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 Tak na obu mam cos udostepnione.. Jak wpisze w wyszukaj nazwe komputera to go wyszukuje nawet na laptopie, ale dostac sie na niego nie moge za diabla.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djmic Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 otworz moj komputer i w miejscu adresu wpisz \\nazwa_komputera lub amiast nazwy jego ip! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PUNISHER Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 A może masz ustawioną zaporę połączenia internetowego? Panel sterowania -> Połączenia sieciowe -> Połączenie lokalne (właściwości) -> zakładka Zaawansowane. I czy na pewno ta sama grupa robocza? Ewentualnie spróbuj wejść na drugiego kompa przez program SHED - http://keir.net/software.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 masz na kompach konto goscia ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 Opisał to nawet Microsoft: http://support.microsoft.com/?kbid=318030 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...