w1tek Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 Bardzo prosze o porade ktory monitor 19 LCD z aktualnie dostepnych na polskim rynku najlepiej nadaje sie do gier. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 Tak od razu to ciężko powiedzieć. Ostatnio przeglądałem stronkę mva.pl , znajduje się tam sporo ciekawych informacji. Na forum mają nawet dział LCD do gier. Powinno cię to zainteresować. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w1tek Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 dzieki wielkie za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 Wszystko zależy ile masz kasy. Jeśli tak do 1400zł to weź miro TD690 8ms [1339zł]. Jeśli masz więcej (do 2500zł) to Sony HX95B [2419zł] lub Sony HX95S [2349zł]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w1tek Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 a samsung 913N? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sniffer Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 no nie powiem, monitorek polecany przez wielu, w testach wypada powiem b. dobrze, ale sam już nie wiem, po przeczytaniu recencji z testu na mva z podobnego modelu to mnie trochę zniechęciło ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 Pomyliłeś matrycę.... Polecony przeze mnie miro jest dużo lepszy i TAŃSZY!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w1tek Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 W gierkach przedewszsytkim zalezy mi na jasnosci. Miro ma tylko 250 cd/m² Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pulsar Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 Bierz Samsunga 913N - monitor super. Kupiłem go 31 grudnia 2004 roku i był to 3 model w Polsce ! Mój kuzyn jak go zobaczył to kupił sobie takiego samego i jest na maxa zadowolony, a to zapalony gracz ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 <rotfl> W gierkach najbardziej liczy się czas reakcji i martyca... Jasność ma znaczenie głównie przy ciemnych RZECZACH - na miro może akurat owa czerń ŚWIECIĆ. Ale wolę taką czerń niż cienkie odwzorowanie kolorów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsaint Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 True... przede wszystkim czas reakcji i matryca. Ja mogę polecić Belineę 101920v.C, matryca MVA z dopalaczem (podobna jak w podanym wcześniej Miro), za tą cenę nic ciekawszego nie znajdziesz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodziu8 Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=19159 19" Philips 190B6CS silver "Class 1 Nic dodać nic ując - 3 lata pewności na brak badpikseli:) A parametry takie jak u samsunga 913N i do tego jeszcze DVI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w1tek Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 http://twojepc.pl/news10807.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsaint Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 (edytowane) 1684233[/snapback] ... i do tego jeszcze matryca TN za jedyne 1699,- w Komputroniku lol :lol: Edytowane 6 Października 2005 przez djsaint Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 W gierkach przedewszsytkim zalezy mi na jasnosci. Miro ma tylko 250 cd/m² 1683688[/snapback] Ja miałem LCD ktore faktycznie osiągało ~240cd ( producent pisał ze ma mieć 280cd) i grałem na max 50% jasności bo więcej się nie dało. Monitory z 400cd i więcej mają po to zeby patrzeć na nie z duzej odległosci i w jasnym pomieszczeniu. To ze pewne gry mogą wydawać się "ciemne" spowodowane jest krzywą kolorów tzn cały dół przejscia jest bardzo powolny a następnie następuje gwałtowny wzrost jasności - taka przypadłość dotyczy wielu monitorów LCD. (np P19-2 ma regulację Black level ktora pięknie podbija "dół" i widać wszystko w ciemnych grach lepiej niz na CRT) Gucio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w1tek Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 O to wiele wyjasnia. Monitory oparte na jakiej najlepszej matrycy mozna dostac do 2000 tys zlotych? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacenty Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 a co powiecie o samsungu p193+ albo o eizo l768k? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 (edytowane) a co powiecie o samsungu p193+ albo o eizo l768k? 1690997[/snapback] Do gier 768? to chyba jakis zart :lol2: :lol2: :lol2: 193P+ jako tako do gier OK. Gucio Edytowane 9 Października 2005 przez gmfriend Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Svensson Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 Bierz Benq T905, tani i solindy, matryca TNT - i wbrew opiniom nie ma problemu z kątami widzenia, posiada dvi i czas reakcji (calkowity a nie gray to gray) 12 ms, praktycznie nie widac smuzenia, w grach czujesz sie jak na crt, mam ten monitor od tygodnia i chwale go. Osobiscie nie bylem przekonany do tej firmy, razcej sklanialem sie do samsunga lub Iiyamy. Benq kojarzy mi sie z supermarketami. Kupujac monitor kupuj u sprawdzonego zrodla a nie mediamarkt i inne cuda, a otrzymasz to co chcesz i bedziesz zadowolony :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tranquility Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 Do gier i nie tylko napewno jest dobry Samsung 970P -zacytuję siebie z innego forum: "Dostałem 970P parę godzin - instalacja oprogramowania przebiegła normalnie czyli żadnych niespodzianek Pograłem tylko jak narazie po kilkanaście minut w celu sprawdzenia jakości/smużenia/rozmycia panelu w takie tytuły jak BF2, BF1942 (FH), FlatOut, CoD2 demo oraz posprawdzałem parę filmów i na podstawie tego mogę powiedzieć że nie zauważyłem smużenia ani rozmycia w porównaniu do mojego CRT 19" Philipsa Brilliance 109P40(na którym również pracowałem w 1280 x 1024 @100Hz) także tutaj duży PLUS, kolory są świetnie nasycone/soczyste oraz odpowiednio "ostre" jak i z użyciem opcji MagicColor (świetna sprawa do gier,filmów i zdjęć) tak i w trybie zwykłym, wszystko ostre, wyraźne i klarowne . Jedyny minus jaki dostrzegłem to taki że przy niektórych filmach skompresowanych divx widoczne stają się "niedociągnięcia tego formatu lub/i słabej kompresji" jednak można spokojnie oglądać...natomiast filmy na DVD czy HDTV to uczta dla oczu . Monitor naprawdę świetnie się prezentuje od frontu jak i z tyłu. Samsung 970P - poprzez oko gracza i kinomana (spędzającego bardzo dużo czasu przed monitorem) jednym "słowem" P.S. Monitor podłączony kablem cyfrowym DVI-D to DVI-D( który jest w komplecie z monitorem ) do GF7800 Leadtek WinFast P.S.2 "Testy" robiłem przy podłączonym monitorze LCD i CRT w tym samym czasie obok siebie oraz ze "wspomnień" z mojego starego LCD Iyama 15" 14ms " Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 Do gier i nie tylko napewno jest dobry Samsung 970P -zacytuję siebie z innego forum: "Dostałem 970P parę godzin - instalacja oprogramowania przebiegła normalnie czyli żadnych niespodzianek Pograłem tylko jak narazie po kilkanaście minut w celu sprawdzenia jakości/smużenia/rozmycia panelu w takie tytuły jak BF2, BF1942 (FH), FlatOut, CoD2 demo oraz posprawdzałem parę filmów i na podstawie tego mogę powiedzieć że nie zauważyłem smużenia ani rozmycia w porównaniu do mojego CRT 19" Philipsa Brilliance 109P40(na którym również pracowałem w 1280 x 1024 @100Hz) także tutaj duży PLUS, kolory są świetnie nasycone/soczyste oraz odpowiednio "ostre" jak i z użyciem opcji MagicColor (świetna sprawa do gier,filmów i zdjęć) tak i w trybie zwykłym, wszystko ostre, wyraźne i klarowne . Jedyny minus jaki dostrzegłem to taki że przy niektórych filmach skompresowanych divx widoczne stają się "niedociągnięcia tego formatu lub/i słabej kompresji" jednak można spokojnie oglądać...natomiast filmy na DVD czy HDTV to uczta dla oczu . Monitor naprawdę świetnie się prezentuje od frontu jak i z tyłu. Samsung 970P - poprzez oko gracza i kinomana (spędzającego bardzo dużo czasu przed monitorem) jednym "słowem" P.S. Monitor podłączony kablem cyfrowym DVI-D to DVI-D( który jest w komplecie z monitorem ) do GF7800 Leadtek WinFast P.S.2 "Testy" robiłem przy podłączonym monitorze LCD i CRT w tym samym czasie obok siebie oraz ze "wspomnień" z mojego starego LCD Iyama 15" 14ms " 1733515[/snapback] Oh Ziutek :wink: , to że widać niedociągnięcia formatu Divx to jest zaleta tego monitora - precyzyjny obraz. To tak jak byś powiedział że kolumny za 45 000 mają wadę bo wyraźnie słychać niedociągnięcia w kompresji mp3 a kolumny za 250 tej "wady" nie mają. ps. nie obraź się za Ziutka :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tranquility Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 (edytowane) Oh Ziutek :wink: , to że widać niedociągnięcia formatu Divx to jest zaleta tego monitora - precyzyjny obraz. To tak jak byś powiedział że kolumny za 45 000 mają wadę bo wyraźnie słychać niedociągnięcia w kompresji mp3 a kolumny za 250 tej "wady" nie mają. ps. nie obraź się za Ziutka :D 1733734[/snapback] Wiem o co ci chodzi, niemniej jednak to nadal jest wadą, chyba się ze mną zgodzisz ? Pozatym mały update: Co do smużenia/rozmycia na 970 P to jak napisałem ja tam nic nie widzę takiego dla mnie jest normalnie jak na CRT ale inni zaś mogą zauważyć smużenie/rozmycie które prawem opóźnienia w LCD musi być...Czyli jak ktoś tak jak ja nie widzi tego to najprawdopodobniej ma jakieś zaburzenia percepcji ruchowo-wzrokowej itp. więc proszę traktować z dystansem moje zdanie w sprawie czasu reakcji matrycy jeśli ktoś myśli nad zakupem tego monitora... P.S. I o ci chodzi z tym Ziutkiem ? :blink: Edytowane 3 Listopada 2005 przez Tranquility Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 (edytowane) Co możecie powiedzieć o tym monitorze? Jaka ma matryce? Czy dobrą? Jak się sprawdzi w grach i filmach oraz normalnej pracy? Jakie ma wady? Edytowane 3 Listopada 2005 przez .:Solid_Snake:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tranquility Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 (edytowane) Co możecie powiedzieć o tym monitorze? Jaka ma matryce? Czy dobrą? Jak się sprawdzi w grach i filmach oraz normalnej pracy? Jakie ma wady? URL wykasowany na życzenie autora... 1734763[/snapback] Coś chyba link nie bardzo pozatym polecam http://mva.pl/ - jest tam również link do forum Edytowane 3 Listopada 2005 przez Tranquility Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 Kurde, tak to jest jak się bezmyślnie kopiuje linki :F To jest ten link http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=19159 Wielkie sora Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...