Paazik Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 Mam plyte Abit bx6 rev.2 i 512Ram Leadtek Gf 2mx 400 64mb pro, P3 1ghz Eb. Problem jest w tym ze komp mi sie czesto zawiesza (wni Xp, czasami 98se). Wiem ze chodzi o dzielnik szyny agp. Agp pracuje na 89mhz:(, Co mam zrobic oprocz zmniejszenia magistrali z 133 na 100, aby agp dzilalo normalnie czyli 66mhz. Slyszalem ze moze pomoc ustawienie AGP x1(mam 2x) ale jak to zrobić. HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torpido Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 Spróbuj lepiej chłodzić karte graficzną , zrób eksperyment .Otwóż obudowę i zapodaj jakiś wentyl np:farelę (bez grzania oczywiście ) i zobacz czy to zakisi ) .Polecam tą metodę bo sam mam płytę na BX i to CLAYTON bez zadnych bajerów .Przestawiłem FSB na 133 a karta to GF256DDr do Creativa z przerobionym chłodzeniem ( nawet na pamięciach ). Chula tak sprzet od ponad 1,5 roku i może miałem 3 zwisy ale nie wiem w sumie od czego . DOZO Torpido Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 Do puki nie wymienisz mobo to prostu jesteś skazany na AGP=89mhz taka jest prawda w ostateczności nową grafikę kup. Ja mam takie szczęście że mój MX200 mimo że syf radzi sobie z AGP=89mhz :mrgreen: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 na ile Ci chodzi pentiawa? masz jakies straszne fsb. 178mhz? czy ten abit powinien isc na fsb 100 i wedle tego ustawia dzielnik? jesli tak, to ja bym kupil inna plyte i mial spokoj. Sorki, jesli moja odpowiedz jest bez sensu, wlasnie sie obudzilem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paazik Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 AGP chodzi mi na 89mhz. Chcę to zmniejszyć bez utraty częstopliwości procka i szynki fsb. Z tego powodu chyba wiesza mi sie czesto komp:(. Mam winka xp home. Słyszalem też że wystepują zwisu z powodu pamięci taki mi właśnie błąd wyskakuje: http://support.microsoft.com/default.aspx?...b;en-us;Q315335. Da się coś z tym zrobić?? Słyszałem ze przełożenie 2-óch kości 256 z banku 1 i2 do banku 3 i 4 może pomóc. Poradzicie coś na to???????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2002 na poczatek zmniejsz parametry pamieci w biosie (ras, cas, i costam) u mnie pomaga. link nie dziala. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Th Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2002 A czy nie ma tam ustawienia stosunku częstotliwości CPU do AGP bo w mojej jest cóś takiego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Th Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2002 A czy nie ma tam ustawienia stosunku częstotliwości CPU do AGP bo w mojej jest cóś takiego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2002 elo Johnny 2 razy! Na bxach takich rzeczy raczej nie ma. Chyba, ze sie grubo myle. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Th Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2002 AGPCLK/CPUCLK ustaw na 2/3 albo jakoś tak. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Th Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2002 Ja ma abita bh6 i jest cóś takiego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oski Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2002 To normalne że masz 89MHz na AGP przy FSB 133MHz. Twoja płyta nie ma odpowiedniego dzielnika. Zmiana ustawienia na AGPx1 może pomóc ale nie musi (zmieniasz w biosie) - tylko karta będzie chodziła dużo wolniej na AGPx1. Spróbuj jeszcze schłodzić dobrze grafę (tak jak juz ktoś wyżej napisał otwórz budę i dmuchaj na grafę wentylatorem). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hook Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 pieklo napisał: Do puki nie wymienisz mobo to prostu jesteś skazany na AGP=89mhz taka jest prawda w ostateczności nową grafikę kup. Ja mam takie szczęście że mój MX200 mimo że syf radzi sobie z AGP=89mhz co to jest mobo? chodzi o płytę główną ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Th Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 Tak to jest płyta główna, ja ostatnio też się tego dowiedziałem:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Th Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 Tak to jest płyta główna, ja ostatnio też się tego dowiedziałem:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 mam tesh te karte i wg mniw to nie jej problem lepiej sprawdz tymingi ramu potestuj ram jakims programem jak sie wtedy zawiesi to znakiem ze wina jest ram jaka masz temp procka moze cache w p3 siada ?? karta graf jezst wytrzymama i swietnie sie kreci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 Mam plyte Abit bx6 rev.2 i 512Ram Leadtek Gf 2mx 400 64mb pro, P3 1ghz Eb. Problem jest w tym ze komp mi sie czesto zawiesza (wni Xp, czasami 98se). Wiem ze chodzi o dzielnik szyny agp. Agp pracuje na 89mhz:(, Co mam zrobic oprocz zmniejszenia magistrali z 133 na 100, aby agp dzilalo normalnie czyli 66mhz. Slyszalem ze moze pomoc ustawienie AGP x1(mam 2x) ale jak to zrobić. HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! To, ze dasz AGPx1 nie przyniesie zmiany w taktowaniu portu. Jedynie zmniejszy sie wydajnosc karty graficznej i moze przestac sie wieszac. Ale zebys nie pomyslal sobie czasami, ze zmiana mnoznika na AGP steruje taktowaniem tegoz portu. Ja raczej martwilbym sie Twoim PCI bo zapewne masz 44Mhz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torpido Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 Mam plyte Abit bx6 rev.2 i 512Ram Leadtek Gf 2mx 400 64mb pro, P3 1ghz Eb. Problem jest w tym ze komp mi sie czesto zawiesza (wni Xp, czasami 98se). Wiem ze chodzi o dzielnik szyny agp. Agp pracuje na 89mhz:(, Co mam zrobic oprocz zmniejszenia magistrali z 133 na 100, aby agp dzilalo normalnie czyli 66mhz. Slyszalem ze moze pomoc ustawienie AGP x1(mam 2x) ale jak to zrobić. HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! To, ze dasz AGPx1 nie przyniesie zmiany w taktowaniu portu. Jedynie zmniejszy sie wydajnosc karty graficznej i moze przestac sie wieszac. Ale zebys nie pomyslal sobie czasami, ze zmiana mnoznika na AGP steruje taktowaniem tegoz portu. Ja raczej martwilbym sie Twoim PCI bo zapewne masz 44Mhz. W życiu . 100% że Ma 33Mhz. Intel w oficjalnej specyfikacji tego układu podaje że FSB ma 100Mhz czyli maksymalny dzielnik 1/3 .Wyjadacze i producęci późniejszych płyt dowodzą, że jest jest dzielnik 1/4 ale nie ma dzielnika na porcie AGP dlatego jest 89 Mhz. Kto mnie poprze. ?! Torpido Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 Mam plyte Abit bx6 rev.2 i 512Ram Leadtek Gf 2mx 400 64mb pro, P3 1ghz Eb. Problem jest w tym ze komp mi sie czesto zawiesza (wni Xp, czasami 98se). Wiem ze chodzi o dzielnik szyny agp. Agp pracuje na 89mhz:(, Co mam zrobic oprocz zmniejszenia magistrali z 133 na 100, aby agp dzilalo normalnie czyli 66mhz. Slyszalem ze moze pomoc ustawienie AGP x1(mam 2x) ale jak to zrobić. HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! To, ze dasz AGPx1 nie przyniesie zmiany w taktowaniu portu. Jedynie zmniejszy sie wydajnosc karty graficznej i moze przestac sie wieszac. Ale zebys nie pomyslal sobie czasami, ze zmiana mnoznika na AGP steruje taktowaniem tegoz portu. Ja raczej martwilbym sie Twoim PCI bo zapewne masz 44Mhz. W życiu . 100% że Ma 33Mhz. Intel w oficjalnej specyfikacji tego układu podaje że FSB ma 100Mhz czyli maksymalny dzielnik 1/3 .Wyjadacze i producęci późniejszych płyt dowodzą, że jest jest dzielnik 1/4 ale nie ma dzielnika na porcie AGP dlatego jest 89 Mhz. Kto mnie poprze. ?! Torpido Ja popre ale nie do konca. BX napewno nie posiada 1/4 PCI ale producenci dokladaja bufor na pci i wtedy jest 33 MHz oficjalnie nie ma Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torpido Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 BEST-BOY , zdradż coś więcej o tym buforze. Ja dotąt sądziłem ,że intel ukrył możliwość zapodania 1/4 nie podając jej w specyfikacji tak jak to zrobił z obługą dwóch procesorów, albo proces technologiczny przez długi czas uniemorzliwiał uruchomienie układu z takimi częstotliwościami no i wkońcu polityka handlowa nakazywała dać ludzom coś nowego ( bez obsługi dwóch proców ,tańszego w produkcji i z np ATA -100) . Co sądzisz ? POZDRO Torpido Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paazik Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 Mam szyne 133mhz. A dzielnik jest 2/3 to sobie obliczcie to zobaczymy co wyjdzie:). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 Jakbys mial dzielnik 2/3 na PCI to juz bys nie mial niczego coby siedzialo w PCI :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...