kukix Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 (edytowane) Witam. Mam taki dylemat. Chcce zmienić płyte oraz procesor. Mam dowyboru dwie opcje: 1. ASUS A7N8X-E DELUX - nForce2, FW, SATA, AGP, S-A AMD ATHLON 2800XP+ MOBILNY 2. ASUS K8V SE DELUX - K8T800Pro, SATA, AGP, S-754 AMD SEMPRON 3000+ OEM / S- 754 (64bit) Sempron ma mniejsze taktowanie i ma mniej pamięci podręcznej... Miał kiedyś ktoś z was kontakt z tymi procesorami, albo wie coś o nich... Prosze o Wasze opinie na temat tych "konfiguracji".. P.S2. mam aktualnie karte AGP4X Gf Ti 4200, zasilacz 350W... Edytowane 4 Października 2005 przez kukix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 754 jest znacznie szybsze od socketu A na takich samych zegarach.... wiec spremon 3000 wykrecony na jakies 2.6ghz to odpowiednik w sockecie A musiałby przekroczyc 3ghz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mck Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 bierz semprona na 754 jest szybszy, chłodniejszy i przeważnie super sie podkręcają a co do płyty to lepiej weź coś na nforce 3 np. gigabyte K8Ns (tylko poszukaj opini o aktualnej rewizji rev.2, czy też jest dobra) lub MSI Neo FSR ewentualnie cos na nforce4 to bedziesz mógł kupic grafe na PCI-E Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hells Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 ja mam senpa jak w opisie i powiem ze jest zaj#*&%# tylko z mobo miałem probleny z biosem ale w patku ASUS`a niema zanatto problemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 Po 1 na pewno bierz semprona na s.754. Po 2 przemysl jeszcze traz wybór -optymLNY WYDAJE SIE SEMPIK 2800+ I JAkaś płytka na nf3 jeśli ma być z agp albo nf4 jesli pci-e. Moje typy to k8ns(najlepiej rev 1.1) lub epox na agp ewentualnie dfi ale to już minimum 360zl.Jednak płyta jest najlepsza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Argennto Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 (edytowane) Teraz ciężko trafić dobrze kręcącego się Mobila .... więc raczej S 64 , Wszystkie nowe semprony mają przyblokowany mnożnik , to przeszkadza w O/C Edytowane 11 Października 2005 przez Argennto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 Wszystkie nowe semprony mają przyblokowany mnożnik , to przeszkadza w O/C 1694508[/snapback] :lol: człowieku, prosze...nie znasz sie to zostaw te swoje mądrości dla siebie i kolegów z piaskownicy :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...