soql Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 Potrzebuję jakiejś prostej kontrolki do której mogę dodać tekst i o nim zopomnieć a ona przechowa n ostatnich dodanych tekstów i umożliwi ich przeglądanie (z paskiem przewijania). Coś jak TMEMO w Delphi i Builderze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antrykot111 Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 Potrzebuję jakiejś prostej kontrolki do której mogę dodać tekst i o nim zopomnieć a ona przechowa n ostatnich dodanych tekstów i umożliwi ich przeglądanie (z paskiem przewijania). Coś jak TMEMO w Delphi i Builderze... 1683781[/snapback] Chyba zwykły ListBox wystarczy. Trzeba dodać tylko HSCROLL żeby było widać dłuższe stringi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur.M Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 albo edit z odpowednimi flaami //nie wiem czy dobrze pytanie zrozumiałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soql Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 (edytowane) Tak tylko edit ma jedynie opcję WM_SETTEXT i muszę cały tekst gdzieś bufforować, kombinować, żeby się miejsce w kontrolce nie przepełniło itp - a przydałaby się taka, do której tylko dodaje tekst i już :-) Edytowane 7 Października 2005 przez soql Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur.M Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 A ty chcesz żeby ta kontrolka równocześnie wyświetlała to czy tylko trzymała dane? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soql Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 (edytowane) Jak Memo w Delphi. Wystarczyłby Edit z opjcą "Add new Text". Kontrolka ma tylko przechować powiedzmy N ostatnich tekstów i umożliwić ich wyświetlanie z "pionowym paskiem przewijania". Zrobiłem to na Edit - przed wstawieniem tekstu pobieram stary, dodaje nowy i całość wyświetlam ale to beznadziejnie wyszło - pasek przewijania lata góra/dół + oczywiście całość coraz wolniej chodzi ... Edytowane 7 Października 2005 przez soql Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur.M Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 może ListBox Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...