Skocz do zawartości
jerpiw

Epox 8rda3+ Pro - Syczace Cewki Przy Procku

Rekomendowane odpowiedzi

Kupilem ostatnia ta plyte i cewki przy procku bardzo sycza. Caly czas delikatnie skwiercza :) a glosniej sycza podczas przewijania stron lub w trakcie grania.

Na poczatku myslalem, ze to od tego, ze 3 cewki byly scisniete razem, to je lekko poodginalem, ale niestety to nie to.

Jeszcze podczas wylaczania kompa slychac tak jakby melodyjke zlozona z dziwnych dzwiekow.

Co mam zrobic, zeby w koncu przestaly syczec?

(nie mam na mysli kropelki czysilikonu)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze tym ze firmowo plyty szybko skladaja i cewki nie zawsze sa super dobrze wykonane, moze samemu trzeba to naprawic ? nie wiem bo sam nie spotkalem sie z tym, bycmoze to objawa uszkodzenie jakies ukladu zasilania procka ? a sprawdzalej napiecie na procku ? stabilne? o odpowiedniej wartosci jak na tego proca?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to moze ktos mi wyjasni czym to syczenie moze byc spowodowane.

Chcialbym znac przyczyne tego syczenia, a nie tylko usuwac skutki.

1684750[/snapback]

to nic innego jak pole magnetyczne -przez cewkę przepływa prąd powodując rezonans,tak jak ci kolega napisał weż klej lub żywice epoksydową i zalej te zwoje na tym rdzeniu co ci piszczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cewki... c.d.

zakladalem dzis na plyte radiator zalman na chipset, zamiast tego brzeczka i po zlozeniu kompa cewki zaczely inaczej sie zachowywac. Juz nie sycza tak jak wczesniej, a wydaja z siebie dzwiek o wysokiej czestotliwosci. Powoli zaczynalem sie przyzwyczajac do syczenia, a tu teraz taka niespodzianka :|

Zalozylem rowniez silencera rev. 2 na radka 9800pro i po godzinnym graniu byl tak goracy, ze az parzylo.

Teraz w obudowie mam znacznie ciszej i nie da sie wysiedziec przy tym piszczeniu.

Co moglo spowodowac, ze cewki przestaly syczec, a zaczely piszczec?

Czy silencer rev. 2 na 9800pro ma taka mala wydajnosc?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiatrak miałeś ustawiony na jakie obroty?

Co do epoxów

ja mam 8rda3i non pro.. jak ustawie napiecie na 1,95v (1,975v w biosie)to też mi syczą te głupie cewki :[

mówicie że klej załatwi sprawe?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...