marc-o-polo Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 Dotad siedzialem na Win98 i zeby sformatowac dysk podczas wlaczania sie systemu wystarczylo wcisnac F8 i za pomoca wiersza polecen wpisac format c:. Ale teraz na WinXP wchodze w takie podobne menu~ podczas rozruchu i sa tam rozne tryby ale wiersza polecen nie ma. Zonk. Zrobilem dyskietke startowa ale jak z niej odpalam to partycje D widzi jako C, zas samej C z systemem nie ma. Drugi zonk ;d WTF? Taka wydawac by sie moglo blaha sprawa ale normalnie nie wiem :\ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 Wybierasz zainstaluj win xp, jak wybierzesz partycję na której jest win, to potem są opcje formatowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inesian Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 inna dyskietka startowa od np 98, albo wkladasz plyte z instalacja 98 i tam uruchamiasz kompa z cd-romu i z wiersza formatujesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 Wszystko by bylo ok tylko ze ona ma pewnie system plików NTFS i tutaj dyskietka startowa z 98 juz zawodzi. Trzeba zrobic tak jak napisal wdk... plyta instalacyjna XP i tam masz mozliwosc zakladania nowych partycji, formatowania, naprawiania systemu itp... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyna58 Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 Odpal instalkę Win Xp z płyty podczas uruchamiania(chyba wiesz jak to się robi- w biosie przestaw zamiast floppy na cd-rom) poczekaj chwile. Wcisnij F8 i zainsstaluj na C:. Zostaniesz porposzony czy chcesz zostawić bierzący system czy sformatować dajesz sformatować i wybierasz jak chcesz sformatować. I tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inesian Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 (edytowane) no ale jak ma ntfs to moze usunac, chyba, partycje w dosie? fdisk powinien widziec ja jako non-dos? edit: ja tam uzywam osobiscie partition magic, dosowa (graficzna) wersja i widzi wszystkie partycje Edytowane 5 Października 2005 przez inesian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 no ale jak ma ntfs to moze usunac, chyba, partycje w dosie? fdisk powinien widziec ja jako non-dos? 1684901[/snapback] Zgadza sie, widzi ja jako partycje z poza dos i spokojnie mozna ja usunac.... a zakladac to juz instalatorem windowsa no chyba ze ktos chce fat32 to moze byc i fdisk :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...