Hesos Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 Neta zapodaje mi "it-net". Serwer siedzi na wierzowcu i kablem jest połączony z blokiem obok i innymi wierzowcami. Ja łącze się z serwerwm przez radio i jest nas dwóch (dwa mieszkania z netem) w kamienicy. Od jakiegoś czasu winda nie wykrywa ip automatycznie, wogóle neta nie było bo coś swich się psuł i transfer był bardzo niski jak na abonament za jaki płace. Dzwoniłem do nich to kazali mi wpisać ip które padło w innym topiku (192.168.0.2) i się zastanawiam czy jakoś nie lecą ze mną w kulki i nie dzielą jednego łącza na dwa kompy, kiedy powinniśmy mieć odzielne łącza dla każdego. I nie wiem czy się kłucić?? czy ja coś powaliłem?? Czy wszystko jest wpożądku?? aha po formacie i nowym win dalej muszę ręcznie wpisywac ip Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luminat Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 (edytowane) To jest normalne, ze oni dzielo jedno lacze na kilka/kilkanascie/kilkadziesiat kompow. A nie wykrywa Ci nr IP dlatego, ze im pewnie padl serwer dhcp, ktory automatycznie przydziela IP komputerom, ktore probuja sie podlaczyc do sieci. Edytowane 5 Października 2005 przez luminat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hesos Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 No ale mojemu sąsiadowi normalnie wykrywa tylko ja musze wpisywać ręcznie :/ no ale nic jak mowisz że to normalne to dam sobie z tym spokój. Dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...