Skocz do zawartości
yotomeczek

Cichy Wentyl 12cm Nie Ma Crystali ... Więc Co ?

Rekomendowane odpowiedzi

Fander to przy Crystalu mały traktorek... Niestety :/

1688852[/snapback]

"Traktorek" powiadasz? To by sugerowało, że masz jakieś problemy z łożyskami, co jest dla mnie pewnym zaskoczeniem, bo u mnie 2x120mm fandery mają _idealnie_ ciche łożyska (a coś o tym napisać, mogę bo jak pracują to max @5V).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Traktorek" powiadasz? To by sugerowało, że masz jakieś problemy z łożyskami, co jest dla mnie pewnym zaskoczeniem, bo u mnie 2x120mm fandery mają _idealnie_ ciche łożyska (a coś o tym napisać, mogę bo jak pracują to max @5V).

1690161[/snapback]

Dokładnie

Fander ma idealnie ciche łożyskowanie (łożyska ślizgowe ceramiczne ... i nie mam pytań :D ). Jak ci coś terkocze to reklamuj. Właśnie przez taką odosobnioną, autorytatywną w tonie wypowiedź można pogrzebać bardzo udany produkt. To taka uwaga na przyszłość.

Wiatraki dojechały do mnie i jestem z nich bardzo zadowolony.

Na małych obrotach (poniżej 1000) są bezgłośne a jakiś ruch powietrza robią.

Przy około 1250 dmuchają już galancie i nadal są bardzo ciche (tak sobie na razie jednego zostawilem)

Przy obrotach maksymalnych (ok 1722 max u mnie) na prawde ladnie dmuchają - nadal będąc cichymi (choć już wyraźnie słyszalnymi).

Wydajność na pewno sporo większa niż Crystali (na max obrotach) a poziom chałasu (ciszy) idento - niesłyszalne na mniejszych obrotach)

Aha i te wentyle nie wpadają w wibracje :lol:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przech chwilą zabrałem Tomkowi jeden wentylek :P i musze przyznać że są bardzo dobre. Ładnie wieją nawet na niskich obrotach, nic nie terkocze, dopiero na wysokich je słychać ale głównie szum powietrza a nie prace wentylatora. No i rzeczywiście o dziwo nie wpadają w żadne wibracje.

Nieco kabelek mógłby być dłuższy ale to tam nieistotna wada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

yotomeczek--->Aerocool Turbine Fan 1000 akurat do demonów ciszy nienależy (i do tego się świeci :P) Jeśli chcesz koniecznie cichy wiatrak (niekoniecznie świecący :) polecam Coolinka.

Ma regulacje manualną od 900(16db)-1600(25db) a koszt jak na " Noiseblocker-a" nieduży.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi