alepajonki Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 No właśnie co polecacie? Słyszałem, że najlepiej pograć kilka godzin i jak obędzie się bez restartów to znaczy, że wszystko jest dobrze. Ale ja szukam metody dla mniej cierpliwych.... Po kolejne - nie wiem co jest winowajcą po O/C. Bo jak gram to czasami mi się restartuje komp! RAM miałem 200@250 (napięcie 2.9V; bez zmiany timingów; 2.5-4-4-8-2T), a procek 200*9@300*9 (napięcie 1.55V; HTx3). I co powiecie? Jakie so software'owe sposoby monitorowania temperatury procka? Najlepiej tak, żeby temperatura procka wyświetlała się zawsze na pierwszym planie, bo po co inaczej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 Jesli chcesz sie przekonac na 100% musisz zapuscic 24h testy typu SuperPi, Prime95 (peryferia) a na grafe to tylko petle w 3dm03, 05. Pozatym jesli nie wiesz na czym sie wysypuje (czy proc, grafa, ram) to ustaw powiedzmy grafe i ram na def. a graj na podkreconym procu, jesli bedzie ok podkrec np. ramy i wtedy testuj, nigdy wszystkiego na raz nie krec, bo nie dojdziesz co sie sypie. ;] Zasilka powinna chyba dawac rade. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 Go - SP2004, MotherBoard Monitor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 Co do Prime'a - Które testy za co odpowiadają? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...