Lateral Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 (edytowane) Brawo Jordi23 wynik rewelka, coś mnie ten Overclocker nie pasował i miałem rację. Czy wskazania napięc w ATIToolu też masz obniżone? No i Catalyst chyba się zbuntował, w ATI Overdrive mam "błąd inicjalizacji... spróbuj później". Przeraził się możliwościami OC :D? ... Tranquility tak to ten, ma jeszcze parę błędów np. czasem przy zmianie profili brak obrazu, "czarny ekran" a system chodzi. Ale jest ok szkoda, że nie ma tak rozbudowanych statystyk i wykresów jak w RivaTuner. Edytowane 8 Grudnia 2005 przez southorn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tranquility Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 Rozumiem że ATi Tool to wersja 0.25 ? http://downloads.guru3d.com/download.php?det=725 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cobra Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 Dodam 5 groszy od siebie - nowy ATITool (0,25 beta10) dziala i u mnie. Na dzien dzisiejszy karta dziala w pelni stabilnie ( sprawdzone w grach przez kilka godzin na nastepujacych ustawieniach: 714 MHz GPU i 860 MHz pamiec co daje wynik 10417 markow (napiecie def.) .Niestety nadal sama konfiguracja jest dla mnie uciazliwa i nie jest tak bezproblemowa ,jaka mialem na x800xt (sporych klopotow dostarcza tej aplikacji zmiana profili z 2D na 3D i odwrotnie)... Brawo Jordi23 wynik rewelka, coś mnie ten Overclocker nie pasował i miałem rację. Czy wskazania napięc w ATIToolu też masz obniżone? No i Catalyst chyba się zbuntował, w ATI Overdrive mam "błąd inicjalizacji... spróbuj później". Przeraził się możliwościami OC :D? ... Tranquility tak to ten, ma jeszcze parę błędów np. czasem przy zmianie profili brak obrazu, "czarny ekran" a system chodzi. Ale jest ok szkoda, że nie ma tak rozbudowanych statystyk i wykresów jak w RivaTuner. Poprzedni wynik - 9060 byl zly (jesli go rozpatrywac pod katem ustawien karty - 690/720),bowiem ja na takich ustawieniach komputera jakie ma w sigu Jordi23 przy taktowaniu karty def. czyli 625/750 mam 9140 markow.Podobnie jak u mnie ,Overclocker podczas tego testu mimo ,ze wpisane byly zegary 690/720 ,wybral wlasne ... Opisany przez Ciebie problem "czarnego ekranu" zlikwidowalem instalujac XG WarCat 5.11 XT ,ale jak to w ATI :D cos za cos .Teraz sa problemy z 3DMark05 : pierwszy test idzie ok. ,ale nastepne nie dosc ze na def. to jeszcze wlacza sie u mnie mipmap na max. jakosc ... na szczescie w Marka sie nie gra :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 Posiadacze x1800xl jezeli moge Was prosic o test o jakim mowil Sulaco (credits w COD2) ale w rozdzialce 1280x1024 z opcjami na maks i w sterach 4xAA i 16xAnizo... Interesuje mnie bez o/c i z o/c :wink: Jezeli bedziecie robic taki test to zrobcie tez w takim trybie z gory dzieki :D Od siebie dodam ze na mojej karcie 430/600 i procku ~2,5GHz uzyskuje: 2005-12-08 18:35:36 - cod2sp_s Frames: 11385 - Time: 342038ms - Avg: 33.285 - Min: 17 - Max: 130 :-| pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 (edytowane) Posiadacze x1800xl jezeli moge Was prosic o test o jakim mowil Sulaco (credits w COD2) ale w rozdzialce 1280x1024 z opcjami na maks i w sterach 4xAA i 16xAnizo... Interesuje mnie bez o/c i z o/c :wink: Jezeli bedziecie robic taki test to zrobcie tez w takim trybie z gory dzieki :D Od siebie dodam ze na mojej karcie 430/600 i procku ~2,5GHz uzyskuje: 2005-12-08 18:35:36 - cod2sp_s Frames: 11385 - Time: 342038ms - Avg: 33.285 - Min: 17 - Max: 130 :-| pozdrawiam no wlasnie wczoraj ten test zrobilem ale zrobilem tylko na podkreconej karcie COD2 - bench credits 1280x1024 16xAnizo High Quality 4xAA - w grze wszystko na max ustawione Min -- Max -- Avg 32 -- 112 -- 41.111 1600x1200 16xAnizoHQ 4xAA - max w grze Min -- Max -- Avg 22 -- 89 -- 34.310 jak widac jest zdecydowanie szybciej, ale masz np duzo wiekszy max fps, generalnie mam podobna (troszke lepsza) wydajnosc w 1600x1200 jak ty w 1280x1024 Edytowane 9 Grudnia 2005 przez Jordi23 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 No,no piszę z kompa qmpla a tu takie wyniki ,MOBO odbieram dopiero w przyszłym tyg. :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 Ktora wersje COD2 trzeba miec by bylo widac cos oprocz napisow w liscie plac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 (edytowane) Ktora wersje COD2 trzeba miec by bylo widac cos oprocz napisow w liscie plac? :blink: ...masz wersje gdzie nie ma takiego filmiku gdzie Angole odbijaja swojego kumpla :blink: Ja mam wersje 1.0 :wink: pozdrawiam EDIT Panowie odstawilem lipe ,bo moj poprzedni test byl w ustawieniach grafy na Quality a nie na High Quality w sterach(domyslam sie ze grafa ma byc na maks jakosc...) Powtorzylem test na HQ i oto wynik: 2005-12-09 15:31:04 - cod2sp_s Frames: 9059 - Time: 342931ms - Avg: 26.416 - Min: 14 - Max: 126 Reasumujac jest zdecydowanie gorzej ,widac zamulenie grafy ale poprawa jakosci jest :wink: pozdrawiam Edytowane 9 Grudnia 2005 przez chemiczny_ali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cobra Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 Jak zapewne wiecie wczoraj pojawily sie nowe sterowniki w wersji 5.12 (niestety jestem poza domem ,by moc je przetestowac).ATI oprocz poprawek w niektorych grach ,deklaruje m.in. "wsparcie" dla procesorow 2-jadrowych ,a co za tym idzie zwiekszenie wydajnosci... "Performance Improvements Catalyst 5.12 improves a variety of CPU-bound performance cases when an ATI product is installed in conjunction with a dual-core or hyperthreading CPU. Performance gains include: 3DMark05 gains as much as 5.7% 3DMark03 gains as much as 3.3% 3DMark2001 SE gains up to 10% Aquamark 3 gains up to 16% Comanche 4 improves as much as 20% Far Cry gains as much as 25% on some product configurations Half-Life 2 performance improves as much as 8% Splinter Cell improves as much as 8% in certain parts of the game Tomb Raider Angel of Darkness runs as much as 10% faster Unreal Tournament 2004 framerates improve as much as 10%" Testowal juz ktos? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 Jeśli te stery będą takie skuteczne na dualcore to posypią się nowe rekordy, oj posypią :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 no wlasnie wczoraj ten test zrobilem ale zrobilem tylko na podkreconej karciete wyniki, sa z wersji "czystej" czy "przyspieszonej"? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 (edytowane) No i juz wiem... trzeba gre skonczyc by widac cos bylo poza napisami koncowymi. Ja nie dalem rady. Przy takich babolach jakie ma ta gra poleglem po godzinie. Czekam na pacze. Aha, widzialem Sapphirka 512MB XT za 499$... Edytowane 9 Grudnia 2005 przez Lancer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 No i juz wiem... trzeba gre skonczyc by widac cos bylo poza napisami koncowymi. Ja nie dalem rady. Przy takich babolach jakie ma ta gra poleglem po godzinie. Czekam na pacze. Aha, widzialem Sapphirka 512MB XT za 499$... To nowina :P U nas można dostać za 1.999 pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 te wyniki, sa z wersji "czystej" czy "przyspieszonej"? przyspieszonej???? mam wlaczone SLI w ustawieniach gry ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 przyspieszonej???? mam wlaczone SLI w ustawieniach gry ;) mam na mysli tweak przyspieszajay - dodatkowe komendy w pliku autoexec i tweak, ktore swego czasu dodales. chyba, ze jest to gra zaraz po instalce bez tych dodatkow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 W 3dMarku 05 przewaga XL'a nad 7800GT jest i to dość istotna. Natomiast zastanawia mnie dlaczego nikt z użytkowników Radka nie wrzuca linków z ORBa 03? Podajcie z łaski swojej jakieś wyniki (ORB), aby mieć porównanie. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 Nikt nie podaje bo to nie istotne...pod avatarem Jorciego masz wyniki ,widac ze nowy radek nie radzi sobie zbytnio w tym marku... Jedyne co mnie interesuje ze odpowiednio wykrecony radek miazdzy GT w kazdej gierce :D Chyba pokusze sie o zmiane na x1800xl ,bo moj sie kreci zenujaco nisko 430/600 :cry: Mam pytanie...Jordi jedziesz na chlodzeniu stock?? Nic nie pisales o zmianie wiec chyba tak... Jak glosne jest to chlodzenie?? Ustawiasz wiatrak na 100%?? To chlodzenie wyglada prawie identycznie jak to z 7800GT :wink: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 Jeszcze pare postów Jordiego, a naprawde zaczne się zastanawiać komu tu sprzedać mojego 7800. A może po prostu Jordi trafił na kapitalną wersje karty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 ... A może po prostu Jordi trafił na kapitalną wersje karty? No nie da sie ukryc ze Jordi trafil potwora :D Ale juz Tranquility trafil jakis slaby okaz :cry: Ale to chygba i tak mnie nie odwiedzie od przesiadki :wink: Mam prosbe do userow x1800xl czy mozecie zrobic test credits w cod2 na standardowych ustawieniach karty 500/500?? Z gory dzieki :wink: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 Mam prosbe do userow x1800xl czy mozecie zrobic test credits w cod2 na standardowych ustawieniach karty 500/500?? Z gory dzieki :wink: pozdrawiambez tweakow. tylko standardowa swieza instalka ;) btw: Jordi to farciarz :P ja na xl nie moglem stabilnie osiagnac 600MHz, 580 to byl max... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 Ja zwykle. Wielka loteria :( Szkoda że się tak nie każdy kręci ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 Jedyne co mnie interesuje ze odpowiednio wykrecony radek miazdzy GT w kazdej gierce niestety tak dobrze nie jest w opengl dalej nie jest za rewelacyjnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cobra Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 Mala ciekawostka z bench. credits COD2 (niedawno zainstalowana - bez modow + save umozliwiajacy obejrzenie credits'ow). Ustawienia w grze max +SLI optymalizacja , wymuszone w sterownikach anizo 16x HQ,mimap HQ. Karta podkrecona w ATITool'u 712/850 (ustawienia na codzien :) ) , proc 2,8 ,ram 1GB 233MHz 2-2-2-5. 1280x1024 HQ (4 x fsaa ; 16x anizo) 2005-12-11 14:58:19 - cod2sp_s Frames: 22661 - Time: 362855ms - Avg: 62.452 - Min: 22 - Max: 334 1600x1200 HQ (4 x fsaa ; 16x anizo) 2005-12-11 15:06:19 - cod2sp_s Frames: 14239 - Time: 350379ms - Avg: 40.639 - Min: 14 - Max: 235 Jesli chodzi o minimalna wartosc fps to wystepuje w tym "demie" konkretne przyciecie w momencie wykonywaniania pirueta przez niemieckiego oprawce dowodcy (prawdopodobnie spowodowane 1 GB ram) , ktory zdarzyl sie przywitac z kolba - w innych miejscach "demo" wydaje sie byc plynne. Zdaje sie ,ze jest to pierwsza gra ,ktora pokazuje roznice miedzy 256 a 512 MB na karcie, bo ciezko mi wytlumaczyc w inny sposob wyniki tak odbiegajace od wynikow Jordiego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 (edytowane) No Cobra wyniki niczego sobie ;), ale zastanawia mnie jedno - w 1280 min mam 31fps a Ty 22, jednak juz sredni fps mam 41fps a ty 62 wiec roznica kolosalna, To samo w 1600 ja min mam 22fps a Ty 14fps a w srednim fps jest znowu na odwrot ty masz 40fps a ja 31fps Wiec, nie wiem moze masz mniej ramu i masz ta przycinke o ktorej mowisz, bo ja takiej nie widze w czasie testu. A co do roznicy miedzy 512 a 256 to COD2 bardzo ladnie biega na kartach 512MB gdzies czytalem porownanie, do tego masz duzo wyzsze zegary odemnie 850MHz - pamiec - ulalala niezle moje testy COD2 tez bez tych configow poprawiajacych wydajnosc, mialem je na poprzednim systemie, teraz jeszcze nie zrobilem, tylko to SLI mam wlaczone w grze aha udalo mi sie podniesc predkosc pamieci jeszcze troche do 730 i mam maly update wyniku 3DMarka 2005 :) +62pkt - 9877 co do markow 2003 i 2001 robilem testy i mam odpowiednio troche ponad 18.000 i 30.300 hej znacie moze jakies tricki zeby wydusic te 130pkt zebym przekroczyl te 10.000pkt w marku 2005 :), bo wiecej juz nie podkrece karty, na tym chlodzeniu 670/730 to narazie max, pozatym boje sie podnosci wiecej napiecie, wiecie gwarancje mam w US :-| Edytowane 12 Grudnia 2005 przez Jordi23 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 hej znacie moze jakies tricki zeby wydusic te 130pkt zebym przekroczyl te 10.000pkt w marku 2005 :) , bo wiecej juz nie podkrece karty, na tym chlodzeniu 670/730 to narazie max, pozatym boje sie podnosci wiecej napiecie, wiecie gwarancje mam w US :-| Znam dwa. 1. Komp do okna - jest zimno wiec akurat. 2. W sterownikach ustawic na wydajnosc. Mysle, ze to plus wieksze OC pomoze w uzyskaniu 10k :) Powodzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 Znam dwa. 1. Komp do okna - jest zimno wiec akurat. 2. W sterownikach ustawic na wydajnosc. Mysle, ze to plus wieksze OC pomoze w uzyskaniu 10k :) Powodzenia. no z tym oknem to dobry pomysl, postawie kompa na taboretach przed otwartym na oscierz oknem i otworze boczna scianke kompa, mysle ze z 20 stp mniej powinienem uzyskac :), kurcze taki prosty pomysl a nie wpadlem na niego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 no z tym oknem to dobry pomysl, postawie kompa na taboretach przed otwartym na oscierz oknem i otworze boczna scianke kompa, mysle ze z 20 stp mniej powinienem uzyskac :), kurcze taki prosty pomysl a nie wpadlem na niego :)No co Ty?? Nigdy tak nie robiles?? Ja zawsze tak robie zeby przekonac sie czy wymiana chlodzenia pomoze w o/c...takie warunki symuluja sytuacje z wydajniejszym chlodzeniem :D Jordi mam prosbe zrob test z odkrecona karta! :wink: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 (edytowane) Wyłącz wszystko w procesach. Ustaw Klasycznego Windowsa. A pora roku doskonała na o/c ;] Sam wczoraj siedziałem w kurtce :) Edytowane 12 Grudnia 2005 przez poca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 No co Ty?? Nigdy tak nie robiles?? Ja zawsze tak robie zeby przekonac sie czy wymiana chlodzenia pomoze w o/c...takie warunki symuluja sytuacje z wydajniejszym chlodzeniem :D Jordi mam prosbe zrob test z odkrecona karta! :wink: pozdrawiam hehe no widzisz, takie to banalne a nie wpadlem na to ;) zrobie testy z odkrecona karta tez jutro rano umieszcze wyniki pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 (edytowane) I daj w sterach na wysoką wydajność, jak radził KRS, przeskoczysz te 10k z palcem w nosie, czego Ci życzę ;) Cobra- rozumiem, że masz x1800xt? Ostatnio przyturlało się trochę luźnego grosza, więc coraz bardziej skłaniam się do tej karciochy właśnie. Mógłbyś dać tu linki z orba do marka 2k5 i 2k3? Na jakich ustawieniach pracujesz na codzień, jakie to max o/c, czy zmieniałeś napięcia i czy podkręcasz atool'em? Słowem- podziel się uwagami użytkownika. Z góry dzięki! Edytowane 12 Grudnia 2005 przez draak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...