Jordi23 Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2005 no wreszcie w tych sterach jest wsparcie dla AVIVO cytat z in4 : " Główną cechą nowego Catalysta jest wprowadzenie sprzętowej akceleracji wideo w formacie H.264. Niestety funkcja ta będzie dostępna tylko dla posiadaczy nowszych modeli kart graficznych, takich jak: X1800, X1600, oraz X1300. Aby uaktywnić akceleracje będziemy musieli użyć nowych sterowników (5.13) oraz dekodera Cyberlink H.264, który niedługo będzie dostępny z tej strony: http://www.ati.com/technology/h264.html juz nie moge sie doczekac az pojawi sie ten dekoder: mialem okazje obejzec przyrodniczy program dokumentalny i to jak to wyglada na HDTV to poprostu masakra, nie da sie tego opisac, przeskok w jakosci obrazu w porownaniu do zwyklego jest poprostu przeogromny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2005 (edytowane) Mam tu mały update dot. bloczka na GPU i jak widać rozstaw otworów z GF6800 pasi do X1800 i wpisuje sie w rozstaw Abadon-a .Co do zasilania sam moduł(to ten długi czerwonawy radiator) podczas pracy nagrzewa sie niemiłosiernie ciekawe jak długo tak pociągnie ;) Edytowane 22 Grudnia 2005 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2005 Naklejenie tych niebieskich radiatorków jest konieczne? Po zdjęciu stockowego chłodzenia na pamięciach zostają te czerwone radiatory? Hmmm, a może poczekać na R580? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2005 Naklejenie tych niebieskich radiatorków jest konieczne? Po zdjęciu stockowego chłodzenia na pamięciach zostają te czerwone radiatory? Hmmm, a może poczekać na R580? Nie nie konieczne, jak mam to se kleje(pozostałosci z mobo epox-a) ,po zdjeciu wyjca masz gołe memorki a to wpadło mi w oko u qmpla w sklepie z roznymi gadżetami i nie powiem zeby był przez nie jakis kolosalny wzrost OC.(takie zboczenie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lateral Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2005 (edytowane) Hmmm, a może poczekać na R580? Można, tylko potem lepiej będzie poczekać na R600 a potem jak wyjdzie to na R620... itd. a potem to już na karawan pozostanie czekać :D ... Edytowane 22 Grudnia 2005 przez southorn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2005 Można, tylko potem lepiej będzie poczekać na R600 a potem jak wyjdzie to na R620... itd. a potem to już na karawan pozostanie czekać :DHe he, zdaję sobie sprawę, że postęp w tej branży jest ciągły i szybki ale w przypadku R520 odnoszę wrażenie, że ten GPU jest jakiś tymczasowy (sytuacja sprzed paru miesięcy gdy ATI było do tyłu w stosunku do nVidia 7800 i MUSIAŁO coś pokazać) na co by wskazywało relatywnie szybkie wprowadzenie R580 (a przynajmniej zapowiedzi wprowadzenia) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tranquility Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2005 (edytowane) Można, tylko potem lepiej będzie poczekać na R600 a potem jak wyjdzie to na R620... itd. a potem to już na karawan pozostanie czekać :D ... Niekoniecznie akurat w tym specyficznym przypadku imho warto poczekać na R580 - który napewno wniesie coś "konkretnego" i nowego do kart graficznych i mocno wierze że to będzie wreście to na co czekałem :D ... pozatym R520 zapewne nie tylko w moim odczuciu (pomimo że to całkiem przyzwoita karta to jednak nie mogę sobie powiedzieć że to jest to na co czekałem :sad: ) ale i innych to jednak po R520 pozostaje niesmak którego np. nie było przy wprowadzeniu R9800 czy R9700 :D Edytowane 22 Grudnia 2005 przez Tranquility Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 Od kilku dni (od momentu kiedy kupilem karte) walcze ze sterownikami w X1800XL MSI, karta nie dziala prawidlowo na zadnych sterach poza dolaczonymi na plytce, instalowalem kilkarazy winde (SP1 i SP2), stery rozne 5.11, 5.12, 5.13, same i z control center, omegi zawsze to samo: Albo zwis w kazdej aplikacji 3D, momentalny. Albo dzwne znikanie obrazu, bardzo mocne falowanie (nic nie widac na monitorze) lub wyswietlanie poprostu jednego koloru, np bialego, szarego lub niebieskiego lub pasy bialo czarne, kilka razy przytrafilo mi sie to w dosie, nie powoduje to zawieszania sie systemu, dziala dalej tyle ze nie ma obrazu.. Karta doprowadza mnie juz do szalu... Spotkal sie ktos z podobnym problemem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 Hmmm, a może poczekać na R580?imho zdecydowanie tak. karty z tymi ukladami pojawia sie bardzo szybko - kwestia wlutowania nowego GPU w obecna plytke, tak wiec osobiscie stawiam na miesiac, gora dwa. byc moze beda nawet wczesniej jako wersje "przypadkowe" ;) - sample GPU zostaly juz rozeslane do producentow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 (edytowane) Od kilku dni (od momentu kiedy kupilem karte) walcze ze sterownikami w X1800XL MSI, karta nie dziala prawidlowo na zadnych sterach poza dolaczonymi na plytce, instalowalem kilkarazy winde (SP1 i SP2), stery rozne 5.11, 5.12, 5.13, same i z control center, omegi zawsze to samo: Albo zwis w kazdej aplikacji 3D, momentalny. Albo dzwne znikanie obrazu, bardzo mocne falowanie (nic nie widac na monitorze) lub wyswietlanie poprostu jednego koloru, np bialego, szarego lub niebieskiego lub pasy bialo czarne, kilka razy przytrafilo mi sie to w dosie, nie powoduje to zawieszania sie systemu, dziala dalej tyle ze nie ma obrazu.. Karta doprowadza mnie juz do szalu... Spotkal sie ktos z podobnym problemem ? pasków nie miałem choć wystepuje taki efekt po zabawie z AtiOverdrive ale najlepsze OC i wyniki miałem właśnie ze sterami dołaczonymi na CD.Teraz sie ustabilizowało i jest troche gorzej ale działa a propo sterów na Cat 5.13 Fear wyraźnie chula szybciej Edytowane 23 Grudnia 2005 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logray Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 imho zdecydowanie tak. karty z tymi ukladami pojawia sie bardzo szybko - kwestia wlutowania nowego GPU w obecna plytke, tak wiec osobiscie stawiam na miesiac, gora dwa. Według twojepc mają się pojawić 24 stycznia. Mają mieć 16 potoków i 48 jednostek cieniowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 VirtualZone podaje, że nowy układ ATI o kodowej nazwie R580 ukaże się na rynku w trzech wersjach: Radeon X1900XL, Radeon X1900XT i Radeon X1900XT Crossfire. Układ będzie miał nadal 16 potoków, ale wzrośnie liczba jednostek cieniowania z 16 w R520 do 48. PCB się nie zmieni, jak również bez zmian pozostaną układy chłodzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 Ja nie poczekałem na r580, mimo stosunkowo wydajnej vga (>850xtpe) i... jestem zadowolony z nabytku :) Instalacja na dfi bezproblemowa, cat. 5.13 i wszystko śmiga. Karta na razie chłodzona "suszarką" (tryb 2D porównywalny do fandera@700obr/min czyli wręcz niesłyszalny, w 3D w zależności od % obrotów turbiny jest umiarkowanie do głośno. A oprócz w/w fandera i skręconych na max. wentylatorów w PSU nie mam więcej wicherków, także wiem co to cichy PC). Podkręcam z poziomu overdrive- max. ustawienia sterownika to bułka z masłem dla tej karty(3h loopa marka05/ gry i zero artów, niska temp, naturalnie na def. v). Wynik mark05: 9714pkt Wynik mark03: 18154pkt Pytania: 1. Każdy soft (np everest) wykrywa mi takowania rdzeń600/pamięci 700. To taki tryb 2D, czy co? Overdrive automatycznie w trybie 3D włącza włąściwe taktowania zegarów? Jeśli tak, to czemu różnica między trybem 2D a 3D jest tak mała... 2. Czym podkręcić bardziej tą kartę? Atitool gryzie się imho z overdrive, który sam z siebie podkręca w 3D. Stąd ustawienie nawet 620MHz powoduje zwis, a przecież z overdrive rdzeń tyka 690 bez problemu. To tyle, jestem pewien, że >10k w marku05 to tylko kwestia uporania się z tym podkręcaniem. Z WC może być tylko lepiej ;) PS. Racuch, ten czerwony radiator nawet z ori chłodzeniem nie jest dobrze chłodzony, w XT znajduje się tylko w strudze powietrza wyciąganego z obudowy. Sądzę, że przy wc nadmuch 120mm@5V załatwi w pełni sprawę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 @draak Wgrałeś nowy bios Sapphire'a dla XT? (700/1600) Bios Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cobra Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 (edytowane) @draak 1 . Tak wlasnie pracuje ta karta w trybie 2D (600/700) - zmiana kosmetyczna , a co dziwniejsze napiecia nie ulegaja zmianie. 2 . Podkrecic ta karte mozna w chwili obecnej dwoma programami Overclocker (nie polecam) i ATITool 0.25 beta 10 (tez nie doskonaly :) ) .Aby zlikwidowac problem konfliktow z Overdrive ,korzystajac z mozliwosci polecenia "msconfig" ,w zakladce "Uslugi" wylaczamy opcje "ATI Smart" i "Ati HotKey Poller". Nie pomaga to jednak w benchowaniu Markami - karta gubi zadane ustawienia i po pierwszym tescie pracuje na znacznie nizszych ustawieniach co nie zmienia faktu ,ze w grach sprawdza sie swietnie. Wiele osob liczy na to ,ze ATITool beta 11 rozwiaze wiekszosc tych problemow. @dem Z wgraniem nowego biosu bym sie wstrzymal do pelnego przetestowania karty. Wiele osob po jego zastosowaniu raportuje pogorszenie mozliwosci O/C. Wspomniany bios oprocz zmian zagarow ,zmienia napiecie na GPU dla trybu 3D i wynosi ono 1,45 V. Edytowane 23 Grudnia 2005 przez Cobra Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 (edytowane) Dzięki Cobra za odpowiedź! Dziwią mnie stosunkowe niskie wyniki jakie osiągam: rdzeń 715MHz, pamięci 800MHz* i tylko (aż?) 9800pkt z kawałkiem, Jordi na podobnych taktach osiągnął >10k... Czyżby 5.13 niosły za sobą spadek wydajności w markach? Odnośnie biosu, to też się wstrzymuję, do czasu założenia wc na vga. Napięcie 1.45V w 3D z tą suszarką jakoś mnie nie pociąga ;) * karta umie więcej, ale akurat na tych taktowaniach działa ostatnie 5h. edit- teraz widzę, że zegary mam wyższe od Jordiego, a wynik niższy. mobo to samo, proc@2.8GHz etc. czyli też wyżej (pomijając już jego marginalny wpływ), opcja jakości na max. performance. Hmmm, macie jakieś pomysły? Edytowane 23 Grudnia 2005 przez draak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 (edytowane) Dzięki Cobra za odpowiedź! Dziwią mnie stosunkowe niskie wyniki jakie osiągam: rdzeń 715MHz, pamięci 800MHz* i tylko (aż?) 9800pkt z kawałkiem, Jordi na podobnych taktach osiągnął >10k... Czyżby 5.13 niosły za sobą spadek wydajności w markach? Odnośnie biosu, to też się wstrzymuję, do czasu założenia wc na vga. Napięcie 1.45V w 3D z tą suszarką jakoś mnie nie pociąga ;) * karta umie więcej, ale akurat na tych taktowaniach działa ostatnie 5h. edit- teraz widzę, że zegary mam wyższe od Jordiego, a wynik niższy. mobo to samo, proc@2.8GHz etc. czyli też wyżej (pomijając już jego marginalny wpływ), opcja jakości na max. performance. Hmmm, macie jakieś pomysły? Hmmmm. na taktowaniach niższych niż Jordi miałem ponad 32300pkt. w 3DM2K1(dla Jordi-ego wyni nie osiagalny na swoich 4X512 2T więc (może) zapytaj Pitera ktory też zaliczył ponad 10K w3DM2K5 na X18000XL.Wszystko śmierdzi na kilometr a orkiestra gra dalej ..... p.s. Wesołych Świąt Edytowane 23 Grudnia 2005 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lateral Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 (edytowane) draak mipmapy na "Wydajność" a Catalyst A.I. na "Zaawansowane" i już masz 10000pkt. To chyba oczywiste :) A jeżeli chodzi o ATI Overdrive to lepiej tego nie włączać to nie będzie problemu z podkręcaniem w ATITool. Druga sprawa, u mnie przy Catach 5.13 jak wyłączę ATI Smart w Usługach to później po każdym starcie systemu SMARTGART coś "szuka" i "ustawia" przez dłuższy czas. ... Edytowane 23 Grudnia 2005 przez southorn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 (edytowane) Niestety, to jest oczywiste, ale u mnie nie przynosi rezultatów... AI zaawansowane, mipmapy na max. wydajność, podobnie suwak ustawień standardowych- też na wydajność. AF.AA, naturalnie off, v-sync również. Overclokerem ustawiam 715/800 jest 9,8k. Overdrive ustawia 690/800 jest ok 9,7k. AtiTool też 715/800 i ... 9,8k. Nie wiem co robię źle, tym bardziej, że np z x800xt wycisnąłem ponad 7k, także wiem co nieco o opt. systemu. Racuch , na wynik w 2k1 nie patrz, bo jadę teraz na nieswoich pamiątkach, ok 220MHz 2,5-4-4-7 i 2T. Ale to na marka05 nie może mieć aż takiego wpływu. Shit... PS. Być może progsy ustawiają takie taktowanie (temp karty poniżej 60C), a ona działa z innymi (niższymi) zegarami w trybie 3D? Choć już same ustawienia z overdrive, który raczej nie przekłamuje, powinny z palcem w nosie starczyć na >10k. PPS. Dobra, poddaję się. Nie mam pojęcia o so chozi, nie chce dobić nawet do tych 9,9k, niezależnie niemal od taktowań (c720/m810). Co miałeś na myśli Racuch pisząc: "Wszystko śmierdzi na kilometr a orkiestra gra dalej ....." Losowe wyniki, opty w sterach? PPPS. Również wszystkim wesołych, spokojnych świąt! Edytowane 24 Grudnia 2005 przez draak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 (edytowane) Widzę, że wszyscy sobie tu smacznie śpią, a ja pracuje dla dobra posiadaczy x1800xt ;) Na początek dobre wieści: http://service.futuremark.com/compare?3dm05=1599729 10321pkt w marku05 http://service.futuremark.com/compare?2k3=4495251 19421pkt w marku03 Okazało się, że jednak overclocker nie współpracował poprawnie z moim radkiem. Zaniżał częstotliwości lub też ustawiał swoje. Mniejsza z nim, widocznie nie jest kompatybilny z rev. gpu tego x1800xt. Podkręcałem (do poziomu core742MHz, mem859MHz) przy pomocy ati tool'a (z wyłączonymi usługami ccc, dzięki za hinta Cobra ;) ). Nie jest to ostatnie słowo tej karty, ale z pewnością ostatnie przy chłodzeniu AC. Turbinka na 100% to nic przyjemnego, możecie mi uwierzyć. Będzie wc, będą nowe rekordy. Po lekturze tego ciekawego artykułu http://www.nordichardware.com/Articles/?page=1&skrivelse=453 widać wyraźnie, że wyniki osiągane przeze moją kartę są poprawne, nic nie "śmierdzi". Skandynawom udało się dobić coprawda do 11k, ale na FX@3.1GHz i wyżej taktowanych pamięciach na radku. Dziwić może jedynie wysoki wynik x1800xl Jordiego (naturalnie prawdziwości wyniku nie kwestionuję!), gdyż zdecydowanie mniej MHz na pamięciach i rdzeniu daje i tak >10k. Jestem niemal całkowicie pewien, że a64@2.8GHz jest wąskim gardłem dla tak podkręconej vga, dodatkowo podsystem pamięci czeka na g.skille z USA (aktualnie tylko 1GB, nisko taktowany). Podsumowując, karta dobiła do pułapu 7800GT SLi (non o/c; przynajmniej w marku05), potencjał o/c ogromny i ,naturalnie moim zdaniem, jest to lepsza propozycja w segmencie premium niż gtx 256MB. Mogę zasnąć teraz snem sprawiedliwego :) Pozdrawiam! @Cobra- mógłbyś na tak taktowanym cpu i i tak samo podkręconej vga puścić 3dmarka05 i w wolnej chwili zamieścić swój wynik? Z góry dzięki! Edytowane 24 Grudnia 2005 przez draak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lateral Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 (edytowane) Od dawna było wiadomo, że Overclocker jest do niczego :D Poza tym draak, suwak ustawień standardowych zostaw w spokoju, daj go na "Użyj ustawień niestandardowych" i potem wszystko zaznaczaj na max wydajność. To daje jakieś 250pkt więcej. ... Edytowane 24 Grudnia 2005 przez southorn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 Od dawna, grrr? To czemu ja do tego doszedłem dopiero o 3 nad ranem? :P Czas zmykać w kimono, nie chciałbym dziś/jutro zadławić się karpiem... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cobra Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 @draak Przyznam szczerze ,ze sceptycznie sie odnioslem do Twojej prosby (nie ze wzgledu na prosbe :D ,ale na moje problemy z benchowaniem). Do tej pory korzystalem z Cat 5.11 jednak widzac ,ze udalo Ci sie wykonac pelny Mark ,zainstalowalem cat 5.13 i ... ow problem znikl :) (czytalem jednak na XS ,ze na tych sterach karta gorzej sie kreci ... co sprawdze juz po swietach). Nie zmienialem juz ustawien CPU i pamieci (ultraX'ow do ktorych nie moge jeszcze zoptymalizowac - teoretycznie chodza i na 255 MHz 2-2-2-5 1T ,ale zawsze znajdzie sie aplikacja ,gra wybredniejsza od innych powodujac zwis lub restart komputera - musze kiedys popracowac bardziej nad alfami) i pozostawilem je tak jak mam (poki co) na codzien czyli : CPU : 2809 MHz ;RAM : 215 MHz 2-2-2-5 1T Karte ustawilem tak jak prosiles : GPU 742 MHz,mem 858 MHz a to sa wyniki w poszczegolnych Markach : 2001 - 34035 2003 - 20010 2005 - 10646 Przykro mi ,ze burze Twoj "sen sprawiedliwego" ;) ,ale powinienes osiagnac nieco wyzsze wyniki . Korzystajac z okazji zycze Wam wszystkim Spokojnych i Wesolych Swiat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 @draak Przyznam szczerze ,ze sceptycznie sie odnioslem do Twojej prosby (nie ze wzgledu na prosbe :D ,ale na moje problemy z benchowaniem). Do tej pory korzystalem z Cat 5.11 jednak widzac ,ze udalo Ci sie wykonac pelny Mark ,zainstalowalem cat 5.13 i ... ow problem znikl :) (czytalem jednak na XS ,ze na tych sterach karta gorzej sie kreci ... co sprawdze juz po swietach). Nie zmienialem juz ustawien CPU i pamieci (ultraX'ow do ktorych nie moge jeszcze zoptymalizowac - teoretycznie chodza i na 255 MHz 2-2-2-5 1T ,ale zawsze znajdzie sie aplikacja ,gra wybredniejsza od innych powodujac zwis lub restart komputera - musze kiedys popracowac bardziej nad alfami) i pozostawilem je tak jak mam (poki co) na codzien czyli : CPU : 2809 MHz ;RAM : 215 MHz 2-2-2-5 1T Karte ustawilem tak jak prosiles : GPU 742 MHz,mem 858 MHz a to sa wyniki w poszczegolnych Markach : 2001 - 34035 2003 - 20010 2005 - 10646 Przykro mi ,ze burze Twoj "sen sprawiedliwego" ;) ,ale powinienes osiagnac nieco wyzsze wyniki . Korzystajac z okazji zycze Wam wszystkim Spokojnych i Wesolych Swiat. ładne wyniczki :D w 2001 całą robotę odwalił test naurki ... bo reszta wyników cząstkowych nawet nieco niepokoi (porównując choćby z moim wynikiem na X800GTO @ 16p) ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 Panowie prosba - zrobicie jakies testy w 3dm05, 3dm03 w wyzszych rozdzialkach z fssa i aniso. thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 @Cobra, dzięki (i nie dzięki zważywszy na to, że mnie "zmartwiłeś" ;)) za orby. Tak jak pisałem, w ccc wszystko na performance, ale coś mi "zjada" te kilkaset punktów. Jeśli znajdziesz chwilę w 1szy, 2gi dzień świąt, to odezwij się do mnie na gg 5893864, może wspólnie dojdziemy do tego co jest nie tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 male info na temat premiery x1900(r580) 24stycznia : - beda trzy wersje na starcie - xtx, xt cf, xt - wszystkie po 512MB - dostepnosc produktu w dniu premiery - ATI zarzeka sie, ze koniec z papierowymi premierami - x1800xt 512MB zostanie zastapiony przez nowe produkty, najprawdopodobniej powstanie tez wersja 256MB - architektura bardzo podobna do r520, ale z wieksza iloscia potokow shaderow (ALU) - 48 do 16 w r520. temu ukladowi bedzie juz bardzo blisko r500 siedzacemu w x360 odpowiedz nv - g71 dopiero na cebicie w marcu... btw: proponuje zmienic tytul na x1800(r520)/x1900(r580), albo cos innego bo imho po nowym roku x1800 zacznie coraz bardziej znikac z runku na rzecz x1900... btw2: no i ati coraz bardziej mi sie podoba :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tranquility Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 ...btw: proponuje zmienic tytul na x1800(r520)/x1900(r580), albo cos innego bo imho po nowym roku x1800 zacznie coraz bardziej znikac z runku na rzecz x1900... btw2: no i ati coraz bardziej mi sie podoba :D No 24 stycznia no no no :) Co do topicu to imho lepiej założyć nowy bo ten już jest wystarczająco "rozjechany" - a pozatym jak nowy rok to wypadało by i nowy topic założyć :P :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
braciak Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 witam A orientujecie sie ile te karty beda kosztowac?czy to beda ceny powyzej 2tys czy raczej cos tanszego np 1200zl jak 7800gt ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 Tańsze niż X1800XT raczej nie będą ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...