Skocz do zawartości
Lumperator

ATI Radeon R520

Rekomendowane odpowiedzi

Czyli jednak coś straciłem, skoro 10k, osiągam dopiero przy taktach 705/1618 i procku na 2,5Ghz (pamięci 225Mhz 2-2-3-5 1T)

A moglby ktos zobaczyc przy jakich ustawieniach tatowan grafy wyciskacie te 10k ?? (koniecznie na procku 2,5Ghz) Z góry serdecznie dziękuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W rozdzielczości 1024x768 bez dodatków przy tej karcie procesor naprawdę ma, co robić i będzie Ci hamować fps mimo zegara na 2500. Przy rozdzielczości 1280x1024 i aa, af tego problemu nie ma. Absurdem byłoby na takiej karcie granie przy słabszych ustawieniach, więc nie warto sobie [gluteus maximus] zawracać markiem. No chyba, że Cię to kręci. :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Troszeczke, ale zbytno się nie przejmuję, przynajmniej nie tak jak z intelem na którym szczerze mówiąc m.in Oblivion chodził tragicznie, a w marku 2k5 miałem maxymalnie 8700punktów, przy 3,75Ghz.......:mur:

Edytowane przez quartzXXI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W końcu zdjąłem accelero i założyłem ori chłodzenie. Powiem jedno. Matko Święta! Jak to wyje? Dzisiaj pierwszy raz usłyszałem jak działa wentyl ATI. Ale jest wydajniejszy niż AcceleroX2. Przy max obrotach w 3D na AcceleroX2 miałem 71st gdzie na ori było 62. Do OC ori chłodzonko jest lepsze. Ale jeśli chodzi o ciszę to wentyl ATI go nie pobije! ;) Myślę coś zmienić w Accelero. Jutro się zastanowię i jak coś wymyslę to dam znać. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

qrwa, czyli jednak te 1GB teraz to nic nie daje :angry: Ale mam to w nosie i nie bede kupowal dodatkowych 1GB zeby później za rok dokupic kolejne 2GB i tak w kółko :mur:

W kółko? A to nowość jeśli chodzi o kompy? :blink:

Za rok to będziesz musiał pamięci sprzedać żeby kupić ddr2 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A na jakich detalach chodzi Hitman BloodMoney ?? Mi w najwyższych mam mikro freezy cały czas, czyli porazka, nawet zmniejszyłem detale i troche lepiej jest :mur:

U mnie freezów brak, na 1280 4xAA 16xAF, może to kwestia szybszego dysku/optymalizacji windy (u mnie raptor)

natomiast spore problemy z 1GB w FEAR i Oblivionie, ale to nic nowego...

ram jest kolejny na liście zakupów, zaraz po WC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączona grafika

Dołączona grafika

prosze.... na ustawieniach co podał toolboy, i maxymalnych detalach. Gra skacze od 20-50(sic) fpsów. Ja jednak mam chyba pecha z tymi komputerami. Zegary 690/1600

PS. A wy pewnie tak nie macie......:mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

quartzXXI, masz wybitne problemy z poprawnym skonfigurowaniem swojej maszynki, ot co.

1440x900 (wybrałem tą najbliższą kwadratowej 1280x1024), AAx4, AFx16 laptop bez o/c, niemal na baterii i wyniczek na screenie.

Desktop z o/c vga ma sporo więcej, te 21fps na x1800xt 512 u Ciebie wygląda bardzo kiepsko niestety.

PS. Może faktycznie część winy za niski wynik leży u Ciebie w 1GB ramu mniej, ale to np. nie tłumaczy zwieszek Ghost Recon, który u mnie na x1800xt śmiga bezproblemowo.

post-2965-1152304505_thumb.jpg

Edytowane przez draak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

draak zobacz to :wink:

quartzXXI sprawdziłem tego ghost wsio lata niżej 45 fps nie widziałem

na prośbę kojak_ct

Napisz za mnie na forum, że ściągnąłem wszystkie plastiki z Accelero, chip posmarowałem Arctic Ceramique a na radiator od góry dałem wentyl 120tke i w idle mam 44st a w stresie narazie max ile odnotowałem to 57st. :) Myślę, że nieźle. ;) Wentyl przy okazji owiewa regulatory napięcia i na nich temp spadła w idleo ok. 7st a w stresie ok 10st. ;)

Edytowane przez rxg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem rxg na jakich taktowaniach radzia robiłeś tego screenshota, moje 31fps pochodzi z 7800gtx go non o/c ;) Ale ztcp na radku miałem w tym momencie, podobnie jak Ty, właśnie ok. 40fps.

quartz, wiesz że chętnie pomagam, ale jeżeli piszesz, że sys świeży i bez robali, to nie mam pojęcia w czym leży problem niskiej wydajności Twojego xt'ka (rd480 raczej nie powinien w niczym przeszkadzać, a wręcz pomagać... ;) )...

Edytowane przez draak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w poniedziałem wstane rano o 6.00, i do wieczora bede probowal, a to z roznymi sterami, a to z innymi taktami CPU, i pamięci. Bo tak jak patrze u innych, to albo mam farta i moje pamieci chcodza jak w podpisie na tych wspanialych timingach na 2.8v, albo cos jednak przeszkadzają, i zwalniają. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

UWAGA! To mój tysięczny post :D Długo na niego wyczekiwałem :lol: I chciałem go zamieścić tutaj :P

W każdym razie co do grafy, walczyłem kilka godzin i nic, fpsy w hitmanie niezmienne ~22fps. A i mam jeszcze jedno pytanko, jak moge ustawic hdr+aa w oblivionie, wiem ze byl patch ale on byl do catalystow 6.3, a ja mam najnowsze warcatsy :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

problem z hitmanem rozwiazany na stronie http://www.eidos.co.uk/support/search.html?gmid=172 jest do sciagniecia patch do dema poprawiajacy framerate na niektórych konfigach. Ja mialem chyba tego pecha :lol: Jak zwykle :mur: Tylko ja na całym forum :P

Dziwne czuje jak gra przyspieszyla, ale ilosc fps jest taka sama, porażka no nie ?? :lol:

@edit:

okazalo sie ze proc chodzil po patchu na 1100Mhz :lol: A i tak gra chodziła szybciej aniżeli bez jego i na procesorze 2.5Ghz :D

A tu screen po patchu z zegarem 2.5Ghz detalami na maxa w 1280x1024 aa 4x af16x, jakosc minimap na max :D

Dołączona grafika

PS. Czemu nie ma minaturki obrazka ?? :blink: Próbowałem wszystkich metod i zawsze tylko taki link, a wcześniej działało :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@draak

Nigdzie nie napisałem, że chce 11k w 3dmarku05, sprawdziłem już wcześniej orb-a na takim procesorze jak mój i grafie tylko nie podkręconej czyli 600MHz rdzeń 700MHz pamięci ludziska mają po około 8500pkt, niestety nie znalazłem nikogo z podkręconą grafą i takim procesorem więc domyślam się że gdyby podkręcili grafy to ich punktacja wyniosła by z 9200-9300pkt. co ma się nijak do moich 6500-6900 pkt. i jednorazowej wpadki 7500pkt.

Może te 3500pkt. różnicy, które napisałem to lekka przesada, ale myślę że przynajmniej do tych 8500pkt na podkręconej grafie powinienem się zbliżyć. Sprawdziłem też punktacje z 3dmarka 06 i tam już moje wyniki są bardziej zbliżone więc coś jest na rzeczy z tym 3dmarkiem 05 u mnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK, zgoda. 8500pkt jest w Twoim zasięgu. quartz miał podobnie taktowanego jak Ty P4 single core (co dla m05 nie gra roli) i chyba właśnie ok 8k z kawałkiem osiągał. Poczytaj ten topic kilka stron wstecz. Przesiadka na a64 po o/c od razu dała wymierny efekt. Nautralnie, nie sugeruję Ci takiej zamiany, już zdecydowanie lepiej kupić c2d, ale prawda jest taka, że p4 nie sprawdzał się nigdy w app 3D.

I nigdy nie mówiłem, że na a64 3000+ będziesz mieć 11.000pkt. Dopiero od a64 ok 2.8GHz, cpu nadąża w pełni z obsługą radka.

Edytowane przez draak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

C2D zagości u mnie pewnie gdzieś w październiku jak już będzie sporo testów będe miał ogląd na sytuacje wśród płyt główych itd.

Rekordów bić nie zamierzam w gruncie rzeczy od samego początku chodziło mi o to, że marek05 dziwnie się u mnie zachowuje bo i marek06 i gierki chodzą tak jak powinny tylko ten marek05 jakoś dziwnie mało punktów daje, ale oleje go niech sobie działa jak chce zmienię konfiga w październiku może będzie normalnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi