Sewer Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 no to niezly LOL jak sie gry zwieszają.. lipa na mase.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rxg Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 Jordi23 ogólnie masz bardzo szybką kartę, na której nie możesz pograć ciekawe jak się z tym czujesz. Tak na poważnie to trochę zastanawia mnie to, dlaczego ATI nie wydało jeszcze sterowników, które pozwolą się cieszyć ich kartami. Trochę szukałem informacji na temat serii x1000 i ogólnie więcej narzekań jak radości. Ponoć ATI ma wycofać x1000 i od nowego roku wypuścić nową poprawioną serię, ale to pewnie tylko ploty. Kupiłbym tą kartę już dziś, bo jakby nie patrzeć przy zegarach @630-700 i cenie 1650pln jest ciekawszą propozycją od GTX. No ale niewiadomo jeszcze, czym ona zaskoczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 Jordi23 ogólnie masz bardzo szybką kartę, na której nie możesz pograć ciekawe jak się z tym czujesz.Jak sie czuje? No srednio - z drugiej strony nie jest tak zle, bo w weekend pogralem troche w COD2 i wieszania sa nieregularne, i raz gralem ponad godzine i wszystko bylo ok ;), a granie w COD2 w 1600x1200 2xAA 16xAnizo (high quality by ATI - ulepszone anizo) wszystkie detale na maxa - i frame rate nigdy ponizej 26 (tyle wdzialem najmniej, ale tylko raz) daje naprawde niezla uczte dla oczu :P Nowe sterowniki musza wyjsc lada dzien - bo nie wierze zeby nie wyszly stery z obsluga X1800 :-| Ponoć ATI ma wycofać x1000 i od nowego roku wypuścić nową poprawioną serię, ale to pewnie tylko ploty. No gdyby to sie okazalo prawda to bym sie z lekka zalamal i chyba przesiadl sie na NV i nie wrocil juz do ATI :wacko: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bachus81 Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 Jak sie czuje? No srednio - z drugiej strony nie jest tak zle, bo w weekend pogralem troche w COD2 i wieszania sa nieregularne, i raz gralem ponad godzine i wszystko bylo ok ;), a granie w COD2 w 1600x1200 2xAA 16xAnizo (high quality by ATI - ulepszone anizo) wszystkie detale na maxa - i frame rate nigdy ponizej 26 (tyle wdzialem najmniej, ale tylko raz) daje naprawde niezla uczte dla oczu :P Nowe sterowniki musza wyjsc lada dzien - bo nie wierze zeby nie wyszly stery z obsluga X1800 :-| No gdyby to sie okazalo prawda to bym sie z lekka zalamal i chyba przesiadl sie na NV i nie wrocil juz do ATI :wacko: gdzie kupisz x1800XT za 1650 zł?? z tego co wiem to za tyle mozna kupić x1800XL, który dostaje ostro po tyłku od GF 7800GT. Nie tylko w wydajności, ale także w bezproblemowej pracy. Co ciekawe w kilku testach x1800XL przegrywa nawet z x850XT PE i 6800 Ultra. czytając testy oraz opinie użytkowników można stwierdzić tylko jedno ATI ośmieszyło się nowymi kartami graficznymi. Co jest bardzo przykre gdyż Nvidia staje się powoli monopolistą na rynku :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiKiT Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 (edytowane) Monopolista, który ma 51% rynku desktop, LOL. W przedziale mid-range ATI rządzi, bo nV wycofała lub jest w trakcie wycofywania wszystkich kart z rodziny GF6600 i 6800 pod PEG. Nie doceniasz potencjału kanadyjskiego, albo zaślepiła cie reklamowa kampania zielonych i stałeś sie ich fanboyem. Problemy ATI z nowymi kartami to głównie kwestia sterowników, których już od miesiąca po premierze ciągle niema, chociaż jest wersja beta :) Edytowane 7 Listopada 2005 przez KiKiT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 (edytowane) gdzie kupisz x1800XT za 1650 zł?? z tego co wiem to za tyle mozna kupić x1800XL, który dostaje ostro po tyłku od GF 7800GT. Nie tylko w wydajności, ale także w bezproblemowej pracy. Co ciekawe w kilku testach x1800XL przegrywa nawet z x850XT PE i 6800 Ultra. czytając testy oraz opinie użytkowników można stwierdzić tylko jedno ATI ośmieszyło się nowymi kartami graficznymi. Co jest bardzo przykre gdyż Nvidia staje się powoli monopolistą na rynku :? A w czym tak ostro dostaje od GT? W jakich testach? Sponsorowanych od NV??? :mellow: I tym postem sam się ośmieszasz a nie ATI. Te grafy są o podobnej wydajności. Prawdopodobnie finalne stery podniosą wydajność ale i tak teraz jest nieźle. A jeśli chodzi o zastosowane technologie to ATI jest do przodu i tyle. Na dzień dzisiejszy jedyna bolączka to stery ale to kwestia czasu. Pozdro Edytowane 7 Listopada 2005 przez kojak_ct Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 (edytowane) gdzie kupisz x1800XT za 1650 zł?? z tego co wiem to za tyle mozna kupić x1800XL, który dostaje ostro po tyłku od GF 7800GT. Nie tylko w wydajności, ale także w bezproblemowej pracy. Co ciekawe w kilku testach x1800XL przegrywa nawet z x850XT PE i 6800 Ultra. czytając testy oraz opinie użytkowników można stwierdzić tylko jedno ATI ośmieszyło się nowymi kartami graficznymi. Co jest bardzo przykre gdyż Nvidia staje się powoli monopolistą na rynku :? Jezeli chodzi o cene x1800xl to ja kupilem swoja za 389$ a juz jest za 369$ A co do x1800xt bedzie dostepny 8 listopada za 600$ wersja 512MB, za 550$ wersja 256MB A co do x 1800xl ktory dostaje ostro po tylku od 7800gt, hmmm ja inaczej uwazam. Generalnie za x 1800xl przemawia poprostu rewelacyjna mozliwosc podkrecania, z palcem w d.... zamieniasz xl w wersje XT Zreszta czytalem fajna recke w ktorej wycodzi na to ze seria x1800 zdecydowanie ma mniejszy spadek wydajnosci po wlaczeniu AA i Anizo niz seria 7800 a chyba o to chodzi kto kupuje nowe karty graficzne i gra bez tych upiekszaczy???? (BTW zawsze tak bylo ze NV tracila wiecej na fps gdy wlaczalo sie "upiekszacze" niz ATI) Jedyna rzecza ktora mnie martwi to sterowniki, ktore narazie kuleja ale bedzie ok ;) hehe Kojak - ubiegles moja wypowiedz, kiedy pisalem swoja juz wklepales Twoja ;), merytorycznie napisalismy to samo pozdro Edytowane 7 Listopada 2005 przez Jordi23 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 No dokładnie jordi23. :) Teraz tylko czekać na poprawione stery i będzie GITES. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 Z tym zawieszaniem sie x1800XL był bym ostrożny(problemy z okiełznaniem DFI i pamieci)ale moze zweryfikuje ocene tej grafy niedługo ;) .Martwią tylko te "nieoficjalne"stery. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rxg Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 gdzie kupisz x1800XT za 1650 zł?? z tego co wiem to za tyle mozna kupić x1800XL, który dostaje ostro po tyłku od GF 7800GT. Nie tylko w wydajności, ale także w bezproblemowej pracy. Co ciekawe w kilku testach x1800XL przegrywa nawet z x850XT PE i 6800 Ultra. czytając testy oraz opinie użytkowników można stwierdzić tylko jedno ATI ośmieszyło się nowymi kartami graficznymi. Co jest bardzo przykre gdyż Nvidia staje się powoli monopolistą na rynku :? Gdzie napisałem xt. Pisałem o xl @630-700 tak ustawiony jest szybszy od gt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 Ati popełniło tylko jeden błąd, za mało czasu poświęcili na opracowanie sterowników. Widzę że dla was jest to doskonały powód by wywołać kolejną wojnę Ati vrs. Nvidia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 Ati popełniło tylko jeden błąd, za mało czasu poświęcili na opracowanie sterowników. Widzę że dla was jest to doskonały powód by wywołać kolejną wojnę Ati vrs. Nvidia. no wlasnie dla mnie to nie jest zaden powod aby negowac nowa grafike ATI, bo stery wyjda i to na pewno wiec niczym sie nie martwie, chodzi o sam fakt ze ATI tak postapilo, poprostu troszke nie ladnie ze trzeba czekac na poprawne drivery A co do sugerowania ze wieszanie sie jest powodem plyty DFI i pamieci.. tez tak myslalem, jednak mem test zawarty w biosie ktory mozna wlaczyc zeby stestowac pamiec wykazuje zero bledow, przelecial u mnie caly i wszystko ok, proc tez stabilny jak skala, Sp2004 dzialal 40min i 0 bledow, tak samo PI wiec jedyne co pozostaje to chyba grafa... a dokladnie jej sterowniki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 No to wbiłes mi noż w plecy.Grafe juz zamowilem ;( p.s. licze że to stery mieszaja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rxg Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 no wlasnie dla mnie to nie jest zaden powod aby negowac nowa grafike ATI, bo stery wyjda i to na pewno wiec niczym sie nie martwie, chodzi o sam fakt ze ATI tak postapilo, poprostu troszke nie ladnie ze trzeba czekac na poprawne drivery A co do sugerowania ze wieszanie sie jest powodem plyty DFI i pamieci.. tez tak myslalem, jednak mem test zawarty w biosie ktory mozna wlaczyc zeby stestowac pamiec wykazuje zero bledow, przelecial u mnie caly i wszystko ok, proc tez stabilny jak skala, Sp2004 dzialal 40min i 0 bledow, tak samo PI wiec jedyne co pozostaje to chyba grafa... a dokladnie jej sterowniki O sterowniki bym się na twoim miejscu nie martwił to zawsze było słabą stroną ATI. Trochę poczekasz i wypuszczą takie, które będą git. Na pewno też przyspieszą kartę. Mnie tylko zastanawia to jak dużo problemów przysparza seria x1000. Ogólnie ta firma to chyba kasy nie chce zarabiać puściła na rynek karty, które kuleją jak jakieś sieroty. Dostępność na rynku prawie zerowa sterowniki pisane w garażu, marketing na poziomie zakładów mięsnych. Jak dla mnie gorzej niż zle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 jordi zapuść gold memory i prime na dłużej bo imho 40min to nie jest stabilność rozumiem ponad 3-4h :) PS. możecie zrobić testa porównawczego 7800GT(GTX) vs X800XL (z OC i bez :) ) w grach i markach ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość molimo Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 nie można porównywać GTX do XL bo GTX zawsze wygra ;] ja teraz sobie poczekam na jakąś nową serię kart bo jak wszystko mi chodzi 1280x1024 aax4 i anizox16 to po co więcej :) jak jakaś gra (grywalna) będzie się cieła to się zmieni a teraz taki Xk800XL wykręcony starczy ... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 nie można porównywać GTX do XL bo GTX zawsze wygra ;] ja teraz sobie poczekam na jakąś nową serię kart bo jak wszystko mi chodzi 1280x1024 aax4 i anizox16 to po co więcej :) jak jakaś gra (grywalna) będzie się cieła to się zmieni a teraz taki Xk800XL wykręcony starczy ... :) No jak mówisz że zawsze wygra to dawaj testy porównawcze do XL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tranquility Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 (edytowane) No jak mówisz że zawsze wygra to dawaj testy porównawcze do XL http://www.xbitlabs.com/articles/video/dis...-en7800gtx.html - może to coś Wam pomoże - zresztą przecież nie trudno jest chyba samemu znaleść przeróżne testy... Tutaj http://www.anandtech.com/ czy tutaj http://www.xtremesystems.com/index.php też coś znajdziecie :D P.S. Ja osobiście miałem się teraz przesiadać na X1800XT 512 MB ale po głębszym obeznaniu w temacie przesiadka z GF7800 GT po OC 8000 pkt w 3DMark2005 nie wydaje mi się sensowna na dzień dzisiejszy... tymbardziej że niedługo ma wyjść nowy GF7800GTX 512MB z wysokimi zegarami http://pclab.pl/news17183.html (odpowiedź na X1800XT). Chciałbym mieć tego radzia X1800XT ale imho nie byłbym w stanie sobie powiedzieć po tych wszystkich testach,problemach ze sterami, grami: tak warto było wywalić 2500zł...napewno sterowniki poprawią prędzej czy później - zobaczymy jak to będzie ale ja na dzień dzisiejszy pasuje z wymianą GPU, możę już lepiej poczekać na R580 :wink: Edytowane 7 Listopada 2005 przez Tranquility Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 Pewnie, że nie opłaca się teraz wymieniać takiej grafy jaką masz. Przecież to High End grafa więc to się nie kalkuluje cena/przyrost wydajności. Tak jak mówisz. Teraz czekaj na R580. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 Tranquility ale ja chce testy real forum ;), a nie jakieś zagraniczne masz GT to możesz w godzinkę zrobić testy porównawcze do XL i zobaczymy która karta jest lepsza proste jak konstrukcja cepa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tranquility Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 Tranquility ale ja chce testy real forum ;), a nie jakieś zagraniczne No tak faktycznie, zapomniałem że jesteśmy jedynym REAL FORUM na świecie :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość molimo Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 no ja mogę zrobić testy ale muszą być Ghz na procu takie same. jakie testy porobić ? mogę FEAR,Cod2 bo reszty nie chce mi się instalować ;] 3dmarki nie ważne dla mnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 Z tego co widzę, to są taktowanie waszych cpu takie same, więc nic nie stoi na przeszkodzie (oprócz ewnetualnego Twojego braku czasu ;)) byś takie testy zrobił. IMHO, tak podkręcony jak Jordiego xl może już powalczyć z 7800gtx@stock ALE... potrzeba mu _działajacych sterów. Pamiętam ten prawie rok temu jak kupowałem obecną vga, że i wtedy z softem dla x800xt nie było za różowo. Gamonie się wyraźnie na swoich błędach nie uczą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 Ja zrobilem testy w FEAR ale na zegarach 450/590 jezeli bardzo Wam zalezy moge odkrecic zegary :wink: Wydajnosc prezentuje sie tak: - 4xAA + 16xAnizo 1024x768 min/av/max 27/47/96 1280x960 20/33/69 -soft shadows + 16xAnizo 1024x768 26/48/100 1280x960 18/33/67 Ogolnie wydajnosc prezentuje sie zenujaco :mur: kupilem grafe ktora jest w czolowce i nawet nie moge pograc w rozdzialce 1024x768 bez AA ( z wlaczonym ss), bo nawet w tescie jest te 50fps to gra czasami zamula ze ciezko mowic o plynnej rozgrywce :? Testy robilem na procku ~2,5GHz (9x280) i ramami w dual'u 210MHz. Nie moge zrobic testow w ustawieniach jak Jordi bo moj proc jak i pamieci to kupa :lol: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 Ogolnie wydajnosc prezentuje sie zenujaco :mur: kupilem grafe ktora jest w czolowce i nawet nie moge pograc w rozdzialce 1024x768 bez AA ( z wlaczonym ss) tylko to nie wina karty a chorego silnika gry na którym jest stworzona braku piatej klepki i wyobraźni niektórych programistów nie przeciwstawi sie jak widac najlepszych na dzis kart graficznych i mozna tylko ubolewac nad tą sytuacją Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość molimo Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 oto moje wyniki (proc 2,6Ghz) 1280x1024 full detale: z aax4+anizox16 (min 24/ ave 40/ max 88). z aax0+anizox16+SS (min 29/ ave 46/ max 82) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BezbronnyPL Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 Panowie nie chce wnikać w wasze kłótnie co lepsze-7800GT/X/S czy X1800XT/XL,ale tak przez przypadek przeczytałem o co te kłótnie. Pierwsza sprawa-sterowniki-mozna przyjąc ,że z reguły jest tak ,że nowy produkt może mieć niedopracowane sterowniki,i szczerze powiedziawszy jest to normalne.NV również ma wpadki,choć nie tak irytujące jak zwiechy itp.sensacje,ale za to potrafi miesiącami nie poprawiać błędów, na które skarżą się użytkownicy.Tyle a propo sterów.A co do X1800-to naprawdę wyśmienita karta,jest ZNACZNIE lepiej przygotowana do specyfikacji DirectX9.0c,oczywiscie teraz jeszcze niewielu o tym wie.Poki co, developerzy w niewielkim stopniu stosują zaawansowane możliwośći shader model v3 ,ale gdy zaczną, to NV może stracić koronę króla wydajności.Pierwsze próbki mamy przy openGL(np.Doom3,Quake4),gdzie juz nowe karty ATI dorównują NV,a często je przewyższają.A trzeba zaznaczyc ,że nvidia od zawsze była lepsza w aplikacjach OpenGL(również profesjonalnych).To co jest główną zaletą X1800 to PROGRAMOWALNY kontroler pamięci.Co to oznacza?Pole do ciągłych optymalizacji i ulepszeń na najbliższe kilka lat(ten sam kontroler-architektura Ring Bus- zostanie z bardzo dużym prawdopodobieństwem użyta w następnej generacji kart ATI).I nie są to bynajmniej jakiejś nieuczciwe optymalizacje,po prostu.,twórcy sterowników będą się uczyć wykorzystywać ten kontroler.Inna sprawa ,to zawaansowane funkcje shader model 3.Przykład?Kontrola przebiegu-już teraz wiadomo że NV nie ma się czym pochwalić,wystarczy ,że programiści zaczną to wykorzystywać(a zaczną na pewno )i ...Ale NV ma świetny marketing i co tu dużo gadać -w sumie niezłe karty.Może inny przykład?Ok.HDR-w standardzie OpenEXR, można zapomnieć o FSAA gdy korzysta się z tego efektu na GF6xxx,7xxx,na x1800-proszę bardzo.Może inny przykład?ok.MRT-Multiple Render Target -odroczone cieniowanie,pozwala zaoszczędzić wiele obliczeń,tzn.zmniejszyc liczbę przebiegów jedostek pixel shader,przy wielu żródłach światła.FSAA z MRT na GeForce?Mozna zapomnieć.Na X1800-jak najbardziej działa.Przed ATI jeszcze długa droga,do uzyskania pełnej stabilności , i wydajności swoich kart,ale w moim przekonaniu,dziś kupując X1800 inwestuje się w dobre,przemyślane rozwiązanie.po prostu ATI nie może sobie pozwolić na stworzenie produktu przejściowego-byle by wypuścic coś nowego-a potem się będziemy martwić.Trzeba tylko znosić grzanie się tych kart(hałas),a na tym polu musi się to zmienić,bo FX5800 wypadł z rynku głównie przez niemiłosiernie głośne chłodzenie(między innymi).X1xxx to nie grozi,ale głosność to też istotny element brany przy zakupie grafiki. Podsumowując-jak ktos ma GF7800,to ma świetną,wydajną kartę ,z pewnymi dysfunkcjami,ale stabilną ,bezproblemową i b.szybką.ATI-zagryzasz zęby i czekasz na nowe Catalysty, ale wiesz ,że masz niezły sprzęt,czasem może wkurzający-ale z czasem pokaże pazur.NV pozostaje podkręcanie,ATI-ulepszanie.Do czasu DX10 i shader model 4,nowego 3Dmarka z minimalnymi wymaganiami na poziomie karty z 256 VRAM na pokładzie.Pozdro dla wszystkich maniaków 3d. Aha-sam mam nv-żeby niebyło ,że jestem stronniczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 Podobna sytuacje mam CoD2. Cala gre gralem sobie w 1024x768 z 4xAA i bylo w miare przyjemnie...az doszedlem do misji amerykanskich i wszystko sie posypalo :? Zeby teraz bylo grywalnie gram 1024x768 bez AA :blink: Normalnie jakas zenada :lol2: wiem chyba czym to jest spowodowane dotychczas w misjach albo bylo miasto albo pustynia ,a teraz same krzaczory i trawa...i tutaj chyba liczy sie wydajnosc vertex shader'ow a widocznie 7 to za malo :cry: Niech mnie ktos poprawi jesli sie myle :unsure: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość molimo Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 zgadzam się z BezbronnymPL. jeżeli ktoś kupuje kartę piowiedzmy na jakieś 6miechów to nv jeżeli to ma być przyszłościowy zakup to ATI zdecydowanie :) teraz trzeba czekać na r580 lub coś od nv ... :) chemiczny dziwne masz te wyniki ... jakie stery ? u mnie 1280x1024 aax4 anizox16 i ani razu nie było zacinek ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 ... chemiczny dziwne masz te wyniki ... jakie stery ? u mnie 1280x1024 aax4 anizox16 i ani razu nie było zacinek ... Jade na sterach 81.87 ,u mnie gra rowniez lepiej chodzi z AA bez ss ale ja gram z ss i gra potrafi zamulic w rozdzialce 1024x768 :? Wyniki masz w sumie dosc prawdopodobne i wzrost wydajnosci w miare sensownie sie skaluje :-| pozdrawiam BTW. Dobra koniec OT bo troche zboczylismy z tematu B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...