Skocz do zawartości
Lumperator

ATI Radeon R520

Rekomendowane odpowiedzi

Z ciekawości odpaliłem q4, karta bez o/c, proc 2.8GHz. Ustawiłem ultra qual., AAx6, 1280x1024 i pomijając doczytki z hdd (ciągle tylko 1GB ram), to największym "problemem" zdaje się być włączony v-sync (bez niego gra na lcd mija się dla mnie z celem):

Dołączona grafika

Scena końcowa, potworków "kupa", czasem przy użyciu tej broni wywołującej czarną dziurę (hmm?) spadają klatki do 34 (to min. jakie zaobserwowałem). Widać, że obsługa ogl'a z AA stanęła u ati na nogi i jest nieźle ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Scena końcowa, potworków "kupa", czasem przy użyciu tej broni wywołującej czarną dziurę (hmm?) spadają klatki do 34 (to min. jakie zaobserwowałem). Widać, że obsługa ogl'a z AA stanęła u ati na nogi i jest nieźle ;)

albo mi sie wydaje, ale ja na tym screenie nie widze fsaa, a juz na pewno 6x... :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Racja, też to zauważyłem, a odnośnie migotania na g70 był przecież -> ;)

Może atitool nie zadziałał tak jak powinien (aa było zaznaczane w zakładce ogl, żeby nie było niedomówień), ale drugi screen to już aax4 i choć niebieskie kreski dalej są jakie są (to nie jest prosta linia, a migający laser, pewnie dlatego) to aa jest z pewnością włączone, a framerate pozostał bez zmian.

Zmykam pograć, bo już samo benchowanie mnie nudzi ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Slyszal ktos cos na temat edytora biosów do R520 ? udalo mi sie wgrac bios od XT do XL ale nie mozna jej zainstalowac w wystemie poniewaz ma inne ID, musial bym je zmienic w biosie...

Rabit 1.7 nie radzi sobie z x1800 ?

Edytowane przez yotomeczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wracam z zycia swiatecznego a tu takie ladne wyniki, brawo draak :) dolaczyles do grona 10k :)

Zastanawia mnie jednak to ze mam stosunkowo niski wynik w Marku 2003 i 2001, czyzby taki wplyw na to mialy moje pamieci 2T (sprubuje wyciagnac 2 kosci i ustawie na 1T) a moze proc na 2700 tak obniza,

Jeszcze raz gratuluje draak extra karty i super wynikow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na kilka dni wpadła w moje łapki X1800XT 512

No i nie lubimy się za bardzo :-P

Stery różne 5.12 i 5.13 (oryg, omegi i jesio inne)

Ati tool x.10

i na razie max OC tylko 675/775 :mur:

zmiana napięc nie pomaga :cry:

NIe wierze ze ta grafa się nie da więcej podkręcić

Wiatrak na 100 % (no w ogóle suszara mnie denerwuje nawet na niskich obrotach)

temp <50 stopni

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze raz gratuluje draak extra karty i super wynikow

Dzięki, to głównie Twój xl narobił mi takiego "smaka" na coś z serii x1800 ;)

Yotomo, temp. masz świetną, u mnie przy max. oc i full load grafy temp. oscyluje w granicach 62-66C i nie powoduje to niestabilności. Do ilu podciągasz napięcie dla rdzenia? I jaki masz wynik w 05 na tych taktach?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzisiaj (pogoda sprzyja na dworze -3stp ) mam troszke wiecej czasu to postara sie wykrecic najwiecej jak sie da moja karcioche i porobie testy w markach justro postaram sie zapodac wyniki jak juz bede je mial :)

pozdro

Edytowane przez Jordi23

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siema, tak z ciekawości to jakie macie pamięci na swoich X1800XL i XT? Bo ja przez chwile miałem w łapkach sapphire x1800xl i oczywiscie zdjełem chłodzenie, patrze a tam 2ns. Gdzieś czytałem ze powinno być 1,4ns w wersji XL i 1,25ns w XT. Jak to z tym jest?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no Jordi i inni napewno nie mają 2ns patrząc że wyciagają 1500MHz z nich ;)

Może to dziwne ale się domyśliłem, ale pytam poprostu jakie mają na nich pamięci :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i wynik COD2 credits karta 500/500 -

1280x1024 (wszystko max 4xAA 16xAnizo HQ)

min-23

av-34.515

max-86

I ja dziś znalazłem chwilę na bencha credits w COD2. Wynik w ustawieniach jak powyżej, także z AFx16HQ:

2005-12-27 18:10:32 - cod2sp_s

Frames: 20826 - Time: 318256ms - Avg: 65.437 - Min: 24 - Max: 216

Ogólnie, gra zapiernicza, nie ma śladu po tym "schrzanionym" engine o którym wszyscy piszą. Widać ile daje 512vram, bo taktowanie do testu miałem tylko 660/ 700. Teoretycznie mam wgrany ten autoexec, ale klatki po wciśnięciu "." nie skaczą w góre, prawdopodobnie ta optymalizacja nie działa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie tak:

aax4 ainzo x8

Frames, Time (ms), Min, Max, Avg

20009, 338667, 18, 988, 59.082

dziwnie dobry wynik w stosunku do xt draaka

EDIT:

4XAA 16XAINZO

RESZTA configu po "." z komendy exec autoexec

19839, 346908, 19, 990, 57.188

bardzo dziwne

stery 88.12 - reszta z podpisu

Edytowane przez bartezjusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzeczywiscie bartezjusz cos jest nie tak :? Moze w sterach nie masz ustawione HQ? Ale to i tak nie tlumaczy tak wysokiego wyniku... Moze grzebanie w config'u daje takiego kopa :blink: GT powinien miec w okolicach 30fps w tym tescie :wink: pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zgadzam sie ze cos jest nie tak

ale wydaje mi sie ze wszystko robie poprawnie

skopiowane pliki z cod2 tweak do main

ustawienia jak wyzej

frapsa odpalam w momencie kiedy przez las biegnie 1 zołnierz a koncze gdy kapitan wychodzi z kolesiem na plecach i reszta wiwatuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No co jest kolego?? Gra miala byc na maks ustawieniach :rolleyes: Zmykaj poprzestawiac wszystko na maks i zrob jeszcze raz tescik :wink: pozdrawiam

Tak powinny wygladac opcje:

Dołączona grafika

A taj maja wygladac texture settings

Dołączona grafika

Edytowane przez chemiczny_ali

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no przeciez pisałem jakie były ustawienia

te ze screena to sa takie jakie ustawia cod2tweak

zaraz robie na tych co podałes

edit :

na ustawieniach ze screenów od aliego -pozdro:

19250, 342877, 22,1001, 56.143

Edytowane przez bartezjusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tylko na szybko, bo zaraz z połowicą mam filmy oglądać, a nie "znów ten tłik" ;). Wyjaśnienie tego fenomenu: mój CAŁY log z frapsa z dzisiejszych testów w cod2:

2005-12-27 18:09:40 - cod2sp_s

Frames: 12629 - Time: 50571ms - Avg: 249.728 - Min: 58 - Max: 1001

2005-12-27 18:10:32 - cod2sp_s

Frames: 20826 - Time: 318256ms - Avg: 65.437 - Min: 24 - Max: 216

2005-12-27 21:05:07 - cod2sp_s

Frames: 18090 - Time: 61980ms - Avg: 291.868 - Min: 0 - Max: 1001

2005-12-27 21:06:42 - cod2sp_s

Frames: 208 - Time: 3138ms - Avg: 66.284 - Min: 65 - Max: 67

2005-12-27 21:06:46 - cod2sp_s

Frames: 181 - Time: 4114ms - Avg: 43.996 - Min: 21 - Max: 65

Jak widać, gdy test świruje i pokazuje 1001fps max :lol:, to mam avg. prawie 300fps :lol:. Zdarza się też normalny bench, to te z max 216 i avg 65, które odpowiadają wynikom osiąganym na gtx (ok 40fps) i gt (ok 37fps, wyniki z tematu o 7800gt oraz testów na necie). Najwidoczniej widać, ze ten autoexec miesza w tym benchmarku i tyle.

Jeśli ktokolwiek da screena z gry z 1000fps lub loga z frapsa z rozegranego poziomu (powiedzmy 10min gry) z równie wysokimi wynikami, to zwątpię w frapsa, bo najwidoczniej program wariuje.

PS. Jeszcze coś- oglądając całe credists z frapsem on naturalnie ani na chwilę nie widać 1000fps (nie mówiać, że w menu mam 800 ;)). Skąd się biorą później takie kwiatki w logu, nie wiem.

Edytowane przez draak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez takich, nikt głupka nie udawał, pewnie sam jakbym nie prześledził całego loga frapsa też bym się nabrał na avg. 300fps, bo tyle wypruwa ten program. Ot, klasyczne nieporozumienie i myślę, że Bartezjusz też doszedł do takiego wniosku ;)

Poca, jeśli masz faktycznie wszystki misje skończone, to podczas creditsów leci sobie taka scenka, jeśli są tylko napisy to Twój save jest niekompletny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi