quartzXXI Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 (edytowane) jakim to sposobem?? za szybko lkikałem, 312w :D @EDIT:OK, oto ostateczne wyniki i mozliwości (chyba) mojej karty. O/C na poziomie 695/1640 to jej max przy 3d05 wyciagnalem 8722punkty (wspomianm tu ze waskie gardlo to proc - czyli niby jakies 2tys do tylu :lol: ----> wy tu jestescie specjalistami i tego komentowac nie bede , no ale 2 no moze 1.5tys na proca czy to nie lekka przesada ??)Noi 3d03 to 19302 i to przez proca :D (czyt. wąsjkie gardło :lol:) Według mnie to porażka, no ale biorąc pod uwagę że za karte dało się "tylko" 1300zł - wszyskie ry hulają jak trzeba w maxymalnych detalach to nie jest jednak chyba tak zle Edytowane 31 Marca 2006 przez quartzXXI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 (edytowane) quartz, mniej :lol: , a więcej pracy główką- znajdź sobie orby z cpu podobnymi do twoich i sprawdź wyniki. 695/820 i 8722? Albo jesteś mega lamą, która robi bencha równocześnie np rozpakowując pliki etc. albo twój cpu to jednak wąskie gardło, bo u mnie na takich taktowaniach wynik ponad 10k. Sołtys na gorzej o/c radku ma prawie 10k. Chcesz jeszcze się z nami (z samego siebie, jak mniemam) pośmiać? Edytowane 31 Marca 2006 przez draak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 (edytowane) Z nikogo się nie śmieje, bo przecież jakim innym sposobem jak nie "wąskogardłością" procka mógłbym mieć gorszy wynik ?? :lol: Wiem, że pentiumy dużo gorzej radzą sobie w grach/benchmarkach etc. Z resztą mój egzemplarz procka kiepsko się kręci bo tyko na 3.8Ghz.Jak coś to czasem tu loookne. PS. Nie jestem lamą :angry: ; mam TYLKO procka made by INTEL :rolleyes:; ale nie ważne, obróbka filmów, i inne tego typu prace które wykonuję idą szybko i bezproblemowo, na dodatek ładnie :lol:, a i gry chodzą chodzą bardzo dobrze, jak przyjdzie czas, że nie wyrobi na rozdz. 1024x768 to przesiąde sie na AMD ----->obiecuje :P Edytowane 31 Marca 2006 przez quartzXXI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 nic sie quartz nie przejmuj wazne ze gierce smigają , a ze procek jak widac lekko niedomaga w 3dsmarkach -zaden powód do niepokoju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 nie przejmuje się ;) . A tak w ogóle, czy jest jakaś ewentualna możliwość, żę częściowo ten wynik zaniża mój HDD ?? Bo jest to stary Segate z 2002/2003 roku na ATA100 40GB :lol: ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lateral Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 (edytowane) quartzXXI, czy w sterowniku wszystko dałeś na minimum? (pytanie z puli pytań podstawowych ale kto tam wie co dzisiejsza młodzież ma w systemie :D) ... Edytowane 31 Marca 2006 przez southorn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 LOL - oczywiście, że dałem apropo, co myślicie o tym moim dysku ?? Może on troche, hamować to wszystko ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucker Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 LOL - oczywiście, że dałem apropo, co myślicie o tym moim dysku ?? Może on troche, hamować to wszystko ?? Dysk hamowac to moze conajwyzej kompresje/dekompresje, kopiowanie, uruchamianie programow itd. czyli wszedzie tam gdzie dysk pracuje a podczas benchmarkow dysk nie pracuje(poza wgrywaniem kolejnej sceny :P) i nie jest on przyczyna mniejszych wynikow. No i przy twoim kompie moglbys zainwestowac w wiekszy dysk B) A propo HDD to jak ty wszstko miescisz na tak malym HDD? Ja na dwoch swoich mam klopoty z miejscem na dysku :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 (edytowane) Powiem szczerze, ze taki dysk rzeczywiscie jest dla mnie za maly, imho gdybym mial 80GB to by mi naprawde starczyl. Wiekszosc rzeczy nie przechowuje na dysku a na dvd, bo po to ja sobie kupilem :rolleyes:. Zreszta - tak jak pewnie wiekszosc z was przechowujecie na dysku pewnie duzo filmow, i GB muzyki ----> ja tego nie robie :) Na razie zostalo mi jeszcze 8GB wolnego miejsca. I musialem juz skasowac 3dmarki, bo by mi zabraklo miejsca :lol: Zreszta zbieram, na jakiegos samsunga na SATA 80gb, bo sa najcichsze obecnie, noi maja te 8mb cache. Pozdawiam Edytowane 1 Kwietnia 2006 przez quartzXXI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Im pojemniejszy masz hdd tym więcej plików wrzucasz. :) Ja od paru miesięcy mam zapełnione 320GB i muszę zgrywać na DVD! :lol: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lateral Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 A ja mam koło domu sześć garaży, dziwie się, że macie tylko jeden albo wcale. "Dostęp" do samochodów jest ogromny i "chłopaki z miasta " mają wszystko tanio (samemu tez można coś zorganizować). A i zapomniałem, mam też 10 komputerów, dziwię się, że macie tylko po jednym. Znajomy z zagranicy mi przywozi po kosztach transportu. Nie wiem gdzie oni tam rozdają je za darmo. I nie pytajcie po co mi to wszystko. Przeciez każdy wie, że trzeba mieć wszystkiego jak najwięcej. Kto ma więcej niż mu potrzeba ten jest lepszy gość, nie? ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 (edytowane) to ma być ironia ?? :blink: PS. Ma ktoś tego BIOSa do x1800xt PE ?? mógłby mi go ktoś podrzucić na maila ?? Edytowane 1 Kwietnia 2006 przez quartzXXI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lateral Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 (edytowane) To nie było do Ciebie quartzXXI :D Ironia oczywiście była, z dodatkiem drwiny z głupoty. A tak już na marginesie, dwie (lub nawet trzy) strony tematu o Twoich problemach z kartą to nieco dużo. Gdyby tak "wałkować" każdego nowego użytkownika X1800 (za każdym razem od nowa to samo) to temat miałby już 1000 stron. Więcej nauki płynie z samodzielnego działania (plus wspracie Tweaka z wcześniej omówionymi problemami :D) Pozdr. ... Edytowane 1 Kwietnia 2006 przez southorn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 to ma być ironia ?? :blink: PS. Ma ktoś tego BIOSa do x1800xt PE ?? mógłby mi go ktoś podrzucić na maila ?? http://www.techpowerup.com/bios/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 WItam ponownie :lol: Szukałem ale nieznalazłem, bo szukam instrukcji "jak zmienić BIOS do karty Ati - najlepiej krok po kroku, jezeli nie wiecie gdzie to bylbym wdzieczny o wyjasnienie jak to zrobic. Z góry serdecznie dziękuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 (edytowane) Racuch podał Ci już właściwą stronę... myślałem, że chociaż ją poczytasz... 1. Ściągnij progs ATIWinflash 1'. Bios od x1800xtpe (ja go już nie mam na hdd, poszukaj w necie) 2. Krok po kroku (znasz ang.?) idź za instrukcjami w/w programu - 2minuty i już masz x1800xtpe. Jednak na ori chłodzeniu to kiepski pomysł... chcesz mieć suszarę w 3D nonstop na 100%? W takim razie zrób sobie voltmoda wiatraczka i puść go na min. 15V :D Pzdr dla maniaka! (bez ironii ;)) Edytowane 2 Kwietnia 2006 przez draak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 chcesz mieć suszarę w 3D nonstop na 100%? quartz to lubi- napisał ze wtedy czuje ODPOWIEDNIĄ MOC :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 (edytowane) Tak, suszara na 100% mi odpowiada (serio ------> czyt. "zero ironii :lol: ) @edit: Ten atiwinflash nie działa :cry: ; albo coś źle robie ? Podczas wgrywania pokazuje sie potem komunikat p/n "mismatch" Edytowane 2 Kwietnia 2006 przez quartzXXI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 quartz- no offence ale zastanów sie czy tak bardzo potrzebujesz biosu z pe widzę ze cos sie miotasz i nie bardzo Ci idzie wiec dla swego swietego spokoju na Twoim miejscu darowałbym sobie jeszcze podczas flashu prad odłaczą i co?? - bedzie płacz i rozpacz :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 quartz- no offence ale zastanów sie czy tak bardzo potrzebujesz biosu z pe widzę ze cos sie miotasz i nie bardzo Ci idzie wiec dla swego swietego spokoju na Twoim miejscu darowałbym sobie jeszcze podczas flashu prad odłaczą i co?? - bedzie płacz i rozpacz :wink: nie będzie, bo mam UPS-a B) Nie miotam się, tylko chce wypróbować tego BIOS-a, płaczu nie będzie---> oj nie więc proszę pomoc co mam do choolery zrobić by go wkońcu sflashować :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucker Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 A da sie za pomoca tego programu sciagnac bios oryginalny z karty? Zobacz czy wyskoczy blad czy nie(sprawdz nawet wdedy gdy zgrasz swoj bios na hdd i bedziesz chcial sflashowac karte tym biosem). I upewnij sie ze masz najnowsza wersje programu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 (edytowane) Jak masz flopa, to flashromem spróbuj, na necie znajdziesz opis jak zgrać oryginalny bios i wgrać nowy. Edytowane 2 Kwietnia 2006 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Stary bios zapisałem bez problemu, tylko w roszerzeniu .rom - ale to nie ważne. I sprobuje to zrobić flashromem -dam znać jak poszło :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucker Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Czasem sa problemy z flasherami. Jesli bios ktyry chcesz wgrac ma inne rozszerzenie to wyedytuj go i zapisz jako *.rom. Moze wtedy pojdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 (edytowane) a nie spieprze wtedy tego ?? atiwinflash nie dal sie oszukaci nadal wskazuje "p/n mismatch" @edit: flashrom też nie zadziałał. Pokazał komunikat "ERROR OFL01" ----> wie ktoś o co chodzi ?? I czemu nie chce wgrać BIOS-u ?? Edytowane 2 Kwietnia 2006 przez quartzXXI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Hey. Potrzebuję szybkiej pomocy bo jutro jadę do wawy i chciałem zakupić takie coś: GC-X1800XTD-VIE3 Warta jest ta karta tych pieniędzy? (chyba tak? :D). Ale czy te takty są prawdziwe? XT ma 625/1500MHz a tu 600/1400MHz. PS. Testowaliście TR:L w trybie NEXTGen na radkach? Lepiej wypada od GF?? Bo jakoś seria 7 bladow ypada. Może sytuacja jest podobna do Obliviona? :) Dzięki za ew. pomoc. ;) Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Hey. Potrzebuję szybkiej pomocy bo jutro jadę do wawy i chciałem zakupić takie coś: GC-X1800XTD-VIE3 Warta jest ta karta tych pieniędzy? (chyba tak? :D). Ale czy te takty są prawdziwe? XT ma 625/1500MHz a tu 600/1400MHz. PS. Testowaliście TR:L w trybie NEXTGen na radkach? Lepiej wypada od GF?? Bo jakoś seria 7 bladow ypada. Może sytuacja jest podobna do Obliviona? :) Dzięki za ew. pomoc. ;) Pozdro quartzXXI z wcześniejszych postów chyba to posiada. chyba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgadza się. Przeleciałem te posty. Dzięki. ;) I jeszcze jedna rzecz. Mam Chiefteca HPC 360-302 DF i przy 12v ma 17A = 204W czyli nie za wiele. Wystarczy tyle na tego stwora? Przy tym co w podpisie na mierniku w idle i przy FullLoad mam 12.14-12.18v. Jedyna zmiana w platformie jaką zrobię to jakiegoś sempa @2500-2700MHz wsadzę i DFI na 754 i PCI-E. Dzięki za odp. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Wymagania minimalne do tej karty to 450w (tak pisało) z firmowego zasilacza. Takty 600/1400 sa ale widocznie tylko 2d. w 3d jest chyba normalnie (nie wiem bo nie moge tego do cholery sprawdzić) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 kurde. znowu zasilacź do wymiany. :/ zreszta zobacze na tym chiefie. jak nie odpali to dopiero kupie. a o taktach zapytalem bo na kazdej stronie pisza o 600/1400. na stronie producenta nie ma wzmianki nt. taktowan. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...