kojak_ct Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Powiedzieli mi, że w poniedziałek będą mieli. Zatem czekamy na dostawy. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 A jaka bedzie reszta twojego sprzetu ?? :) no chyba, ze to tajemnica...:rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Eeeee nie. SEMP 2800+@2700MHz + DFI infinity 754. ;) Reszta zostaje ze starego. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 to s754 ma pci-e ?? :blink: Kurde, jestem zupelnie nie na czasie, a rodzice mowia ze za duzo czytam o sprzecie :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordTvonP Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Jaki jest sens inwestycji w s.754??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 (edytowane) Taki, że to jest na nforce4 4x z PCI-E i jako platforma tymczasowa może być do czasu przejścia na AM2. Wtedy grafy nie będę musiał zmieniać. ;) PS. AVIVO mają wszystkie X1800XT? Edytowane 9 Kwietnia 2006 przez kojak_ct Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 ad. PS- tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Chyba będę zmuszony kupić jakiegoś 7900GT bo nigdzie nie mogę namierzyć tego GeCubea X1800XT. Poczekam jeszcze z tydzień, może się pojawi. Ja nie chcę do zielonych :cry: :cry: :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Nie tacy zieloni straszni, jak ich malują ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Więcej "za" jest po stronie ATI. Zależy mi na AVIVO, lepsza wydajność w AA, AA+HDR no i najważniejsze to 512MB, które niedługo się przyda. Lepiej mieć za wczasu więcej niż później żałować, że się nie ma. Heh :) Z nVidi zrezygnowałem dawno temu i jakoś mi się nie pali do powrotu. ;) A karty ATI znam i wiem jak się z nimi obchodzić. :D Dla tego poczekam jeszcze ten tydzień. Jakoś przeżyję bez grafy. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordTvonP Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 @kojak_ct Czemu tak się uparłeś akurat na GeCube??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Bo one są w granicach 1300zł. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 (edytowane) Mozecie mi powiedziec co oznacza w trakcie gry jej zawieszenie i długi pisk (jakby szybko powtarzacjacy sie) z glosnikow ?? Grafa z biosem od XT PE, zegary 700/1600 napiecia dla gpu 1.4v dla pamieci 2.15v ?? :blink: Dzieje sie to w grze CoD2, atitool nie wykrywa artefaktow, a w CoD2 pojawilo sie to po jakims 0,5h grania...:mur: Edytowane 11 Kwietnia 2006 przez quartzXXI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 U mnie było tak jak miałem fsb za bardzo wykręcone. Obniżyłem FSB, przy okazji i proc i memki opadły z MHz i od tamtej pory śmiga ok. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foroe Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 (edytowane) Witam Wszystkich, Jutro kupuje radka x1900xt gigabyte, mam zasilke huntkeya 350(dziala jak 400-420), da rade zasilka czy moze cos sie spalic, zwalniac itp. ? Edytowane 11 Kwietnia 2006 przez foroe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 (edytowane) da rade nie martw się :), a tak w ogóle to temat o r520, a nie o zasilaczach czy też r580 x1900(r580)>>>> http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=172924 edit. nie czepiam się :) pozdro Edytowane 12 Kwietnia 2006 przez cavarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 (edytowane) ejże cavarr - nie czepiaj się ;) IMO dotyczy to również pytania do kart graficznych.... @EDIT. CZy to możliwe ze moja zasilka nie wyrabia ?? Bo ostatnio podczas grania pojawily mi sie "różowy" ekran z pasami, po restarcie pisalo ze nie mam podlaczonego kabla do zasilki :blink:, po kilkudziesieciu sekundach wszystko wrocilo do normy :mur:. Naprawdę nie wyrabia ?? A tak w ogóle czy to normalne że nie moge pograc plynnie w 1280x1024 w czesci D-Day w CoD2 ?? Jak jest zadyma to spada do 17 FPS i Big LOL. Czy po prostu to wina proca ?? ( Adaptive AA mam wlaczony i na quality - oczwisice reszta ustawien w grze wszystko na maxa) Edytowane 13 Kwietnia 2006 przez quartzXXI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 (edytowane) Hey. Ja dalej szukam x1800XT. W cennikach zaczęły pojawiać się sapphire w dobrych cenach 1400zł za 512MB. Niestety nikt tych kart na stanie narazie nie ma. Macie jakiś pewny sklep, w którym są w podbnej cenie? :) Pozdro Edytowane 14 Kwietnia 2006 przez kojak_ct Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 quartzXXI, u mnie z min. o/c na poziomie 690/800 całego CoD2 przeszedłem na takich ustawieniach jak Ty i było wręcz masełko ;) min 45fps, a głównie w okolicach 70kl/s. Nie było nidy takich spadków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Acha, czyli tak jak myślałem, p4 spowalnia gierke. Zdziwilo mnie tylko wczoraj ten moment z "niby" brakiem podpiętego zasialania. Czy to może oznaczać że zasiła właśnie nie wyrabia ?? Wspomne ze program wskazuje duzy spadek napiecia na lini 12v.; przy obciazeniu wynosi jakies 11.7-11.8v :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 quartzXXI, u mnie z min. o/c na poziomie 690/800 całego CoD2 przeszedłem na takich ustawieniach jak Ty i było wręcz masełko ;) min 45fps, a głównie w okolicach 70kl/s. Nie było nidy takich spadków.Tak tylko pytam czy aby na pewno Adaptive AA miales wlaczony? :? Bo nie chce mi sie wierzyc ze proc az tak zamula :? Moze to tez kwestia "malej" ilosci pamieci RAM... :-| pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 AdaptiveAA i HQAF także. Też mnie dziwią niskie wyniki quartza, ale porównując np marka05, to między moim a jego radkiem jest ok 20% różnica w wydajności. Coś musi być na rzeczy z tą pentiawką. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Dostałem w końcu upragnionego Obliviona. Noi cóż, gra może niecałkowicie, ale niestety dla mnie niegrywalna. Z HDR, w kanał z tym gostkiem magikiem na samym początku gry i żołnierzykami 17FSP-ów :mur:. Po wyłączeniu HDR a włączeniu blooma i aa na 6x to samo. Właśnie dlaczego nie moge ustawić aa i hdr razem ?? Przecież seria x1800 miala chodzic zarowno z hdr i aa a tu zonk, czy musze wgrywac ati tray toolsa i ustawic recznie aa ?? :blink: PS. W sumie to troche się zawiodłem, bo tyle kasy sie w tego kompa włożyło i zonk. Wiedziałem że P4 chodzi z grami gorzej od amde, ale żeby aż tak ?? :mur: Według mnie lol, jestem trochę zniesmaczony tym wszystkim. Kurde no, Oblivion w 1024x768 z hdr, max grafice i przy swiatelkach w okolicach 20FPS-ów. Wyszedłem z kanałów i na otwartej przestrzeni jest o niebo lepiej, ponad 35FPS, ale jakoś nie wiem, jakby tak troche przycinało, a fraps pokazuje grubo ponad 30. Dziwne.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 cos masz zwalone systemo bądz softowo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cobra Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 @quartzXXI Dziwna sprawa z ta wydajnoscia u Ciebie. Ja przy ustawieniach 720 MHz GPU i 850 MHz pamieci i rozdzielczosci 1600x1200 ze wszystkimi opcjami na max (w tym wlaczony HDR i drobne usprawnienia w pliku konfiguracyjnym Obliviona - na plus jesli chodzi o wyglad ,a nie wydajnosc) dysponowalem srednim framerate'm na poziomie ok. 90 fps w pomieszczeniach i ok 35-40 fps w otwartym terenie (odwrotna tendencja niz u Ciebie). Podobnie jak wiele osob przedemna ,uwazam ,ze nie bagatelny wplyw na wydajnosc ma u Ciebie zastosowany procesor (u mnie A64 @ 2,8 GHz) ,ale nie powinien byc ,az tak dotkliwy. Jesli zas chodzi o mozliwosc ustawienia HDR + AA to ATI wypuscilo sluzacy temu PATCH , mozesz sie jednak spodziewac spadku wydajnosci w granicach 20% po wlaczeniu AAx4 i uruchomionym HDR. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 (edytowane) No dobra, to czeka mnie nie długo format w takim razie. ZObaczymy jak będzie, pozdrawiam @edit: jakim programem (oprócz ati tool) mogę zmieniać prędkość wiatraka w grafie ?? Przeinstalowałem stery, wyczyściłem też driver cleanerem, zaraz zobacze czy to coś poprawiło. Ati toola odinstalowałem, pobawiłem się też w registry mechanic. To narazie wszystko co mogę zrobić, tylko martwi mnie prędkość wiatraka, bo obecnie mam w idle 62*C :blink: nie chce używać at, dlatego się pytam który program jeszcze funkcjonuje z kartami tej serii (speedfan odpada, bo nie działa). Edytowane 14 Kwietnia 2006 przez quartzXXI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sołtys25 Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 (edytowane) Dostałem w końcu upragnionego Obliviona. Noi cóż, gra może niecałkowicie, ale niestety dla mnie niegrywalna. Z HDR, w kanał z tym gostkiem magikiem na samym początku gry i żołnierzykami 17FSP-ów :mur:. Po wyłączeniu HDR a włączeniu blooma i aa na 6x to samo. Właśnie dlaczego nie moge ustawić aa i hdr razem ?? Przecież seria x1800 miala chodzic zarowno z hdr i aa a tu zonk, czy musze wgrywac ati tray toolsa i ustawic recznie aa ?? :blink: PS. W sumie to troche się zawiodłem, bo tyle kasy sie w tego kompa włożyło i zonk. Wiedziałem że P4 chodzi z grami gorzej od amde, ale żeby aż tak ?? :mur: Według mnie lol, jestem trochę zniesmaczony tym wszystkim. Kurde no, Oblivion w 1024x768 z hdr, max grafice i przy swiatelkach w okolicach 20FPS-ów. Wyszedłem z kanałów i na otwartej przestrzeni jest o niebo lepiej, ponad 35FPS, ale jakoś nie wiem, jakby tak troche przycinało, a fraps pokazuje grubo ponad 30. Dziwne.... No ewidentnie masz coś nie tak - pofatygowałem sie i sprawdziłm fpsy w Obliwionie - 1280x1024 all max (hdr) + mody na lepszą jakość obrazu karta na 675/800 - i na zewnątrz w lesie 30 fps jest na bank. Nie chce mi sie wierzyć, ze to tylko wina proca. Musisz miec coś zawalone w systemie. Zresztą do takich ustawień 2gb ram to optimum do Obliwiona. Edytowane 14 Kwietnia 2006 przez Sołtys25 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Ok, już gierka chodzi lepiej. Gram w 1280x1024 wszystko na max z HDR. Czy włączenie distant renderingu jest polepszeniem grafiki tak ? Tak w ogóle teraz jest już trochę lepiej, chodź spada często w okolicach 20fps, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 quartzXXI ty ciagle maj jakies problemy z ta karta :] CO wejde do topiku to cos masz nie tak ;) Nie zazdroszcze ci egzemplarza :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 quartzXXI ty ciagle maj jakies problemy z ta karta :] CO wejde do topiku to cos masz nie tak ;) Nie zazdroszcze ci egzemplarza :? na 99,99% przeca to nie wina grafy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...