LordTvonP Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Czym mierzycie temp na mosfetach? :) Ja osobiście używam Everest'a. Dane wydają się być OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Mosfety także mają czujnik temperatury? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordTvonP Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Mosfety także mają czujnik temperatury? :D Przy prądzie rzędu 30A (wg. atitool) nie ma w tym raczej nic dziwnego :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lateral Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 (edytowane) Mosfety także mają czujnik temperatury? :D hehehe :D :D :D a odpowiedź na to pytanie jest fantastyczna (lordtvonp :lol:) ... Edytowane 20 Kwietnia 2006 przez southorn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 No i dziś odebrałem Accelero x2 ale karty jeszcze nie ma. Jutro podobno będzie ok 9 jeśli faktycznie sklep wysłał, a sklep twierdzi, że wysłał. ;) Oglądałem Accelero i nasuwa się na myśl takie pytanie. Czy te pare żeberek tak dobrze chłodzi tą grafę przy tak niskich obrotach? :D Strasznie wątłe są te żeberka. :) Kręcicie te grafy na tym chłodzeniu? :) Ale przyznam jedno. Bradzo ładnie wygląda ten cooler. ;) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordTvonP Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 No i dziś odebrałem Accelero x2 ale karty jeszcze nie ma. Jutro podobno będzie ok 9 jeśli faktycznie sklep wysłał, a sklep twierdzi, że wysłał. ;) Oglądałem Accelero i nasuwa się na myśl takie pytanie. Czy te pare żeberek tak dobrze chłodzi tą grafę przy tak niskich obrotach? :D Strasznie wątłe są te żeberka. :) Kręcicie te grafy na tym chłodzeniu? :) Ale przyznam jedno. Bradzo ładnie wygląda ten cooler. ;) pozdro Co do temperatur na Accelero X2 to przy moich ustawieniach jest mniej więcej tak jak na fabrycznym coolerze ok. 80 C (stres), z tą różnicą że nic nie słychac :lol: Wg. producenta nie jest on przeznaczony pod OC tylko do wyciszenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 A który nadaje się do kręcenia w miarę cichy? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordTvonP Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 A który nadaje się do kręcenia w miarę cichy? :) Jak do tej pory to masz do wyboru: Evercool VC-RHC Turbo 2 ok. 90 zł Zalman VF900-Cu ok. 180 zł Dobre WC :lol: Z czego te dwa pierwsze nie za bardzo odbiegają od Accelero X2... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 thermalright v-1 ultra (kolo 170zł) - b. dobry wybór -znacznie lepszy niz vf900 który rady z x1800/1900 rady sobie nie daje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordTvonP Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 thermalright v-1 ultra (kolo 170zł) - b. dobry wybór -znacznie lepszy niz vf900 który rady z x1800/1900 rady sobie nie daje Wg. producenta http://www.zalman.co.kr/eng/product/view.a...dx=192&code=013 poradzi sobie.... Aczkolwiek Thermalright V-1 Ultra też jest spoko :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 wg producenta tak ale rzeczywistosc jest niestety inna na xs 90% userów vf900 notuje wyzsze temp niz na stocku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 No i karta doszła. :D Została jeszcze nieszczęsna DFI z gwarancji. :/ Myślę, że uruchomię wszystko razem max do środy. Kurde. Jak to czekanie się wydłuża. :/ A z tym chłodzeniem to zobaczę. Najpierw potestuję tego AcceleroX2. Zobacze też co zrobi dodatkowy nawiew na sam wiatrak Accelero. Większy przepływ powietrza powinien dodatkowo obniżyć tempy. ;) A z tym daszkiem nad mosfetami na Accelero to dali ciała. Poszukam po sklepach pojedyńczego radiatora na ram + dodatkowy nawiew powinien sprawę załatwić ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 quartzXXI Może byś tak poszukał? :mur: Jest wątek w dziale Chłodzenie powietrzem o chłodzeniu chipsetów :? Jest w dziale Pamięci wątek o 4x512 :? Co to ma wspólnego z kartami grafiki?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 quartzXXI Jak już to poskładam to zrobię jakąś fotkę. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 (edytowane) kojak_ct ----zrobiłeś ?? :) Chciałbym zobaczyc jak to dokladnie wyglada. Acha, co byscie mi bardziej polecili do rozwiniecia skrzydelek dla grafy (noi ogolnie rzecz biorac komfortu) dokupic 512mb (trace duala) czy w koncu nowy dysk 80gb 8mb cache ?? Z góry danke schón :lol: Edytowane 25 Kwietnia 2006 przez quartzXXI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucker Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 kojak_ct ----zrobiłeś ?? :) Chciałbym zobaczyc jak to dokladnie wyglada. Acha, co byscie mi bardziej polecili do rozwiniecia skrzydelek dla grafy (noi ogolnie rzecz biorac komfortu) dokupic 512mb (trace duala) czy w koncu nowy dysk 80gb 8mb cache ?? Z góry danke schón :lol:Jezeli twoja 40 wystarcza ci to nie potrzeba kupowac nowego HDD. Szybszy HDD wplynie conajwyzej na szybsze wczytywanie poziomow w grze, szybsze uruchamianie programow, przegrywanie itd. A wieksza ilosc pamieci pozowli na plynniejsza gre bez przycinek spowodowanych doczytywaniem z HDD. Wieksza ilosc pamieci tez wplynie na szybkosc systemu bo system bedzie mogl umisicic w pamieci wiecej rzecz a jak wiadomo odczyt z pamieci jest szybszy niz z nawet najszbszego obecnie HDD. PS I takie pytanko powiniens chyba zadac gdzie indziej bo tutaj temacik o R520 :P PS2 Sorki za OT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Witajcie. Pożyczyłem mobo od kumpla ze sklepu bo coś to moje DFi na choryzoncie nie widać. Zainstalowałem cat6.4 no i mam coś takiego, że ATT pokazuje w 3D 600/700MHz. Trochę to dziwne bo to dla trybu 2D jest. ;) No ale jak chcę podkręcić to po kilku MHz w górę karta się wywala (krzaki na ekranie i reset). Kilka stron wcześniej pojawił się ten sam problem. Czy to te catalysty nawalają? Jakich Wy używacie? A może teraz są jakieś blokady w biosie? Sam nie wiem. Dzisiaj coś pomodzę. ;) Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordTvonP Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Witajcie. Pożyczyłem mobo od kumpla ze sklepu bo coś to moje DFi na choryzoncie nie widać. Zainstalowałem cat6.4 no i mam coś takiego, że ATT pokazuje w 3D 600/700MHz. Trochę to dziwne bo to dla trybu 2D jest. ;) No ale jak chcę podkręcić to po kilku MHz w górę karta się wywala (krzaki na ekranie i reset). Kilka stron wcześniej pojawił się ten sam problem. Czy to te catalysty nawalają? Jakich Wy używacie? A może teraz są jakieś blokady w biosie? Sam nie wiem. Dzisiaj coś pomodzę. ;) Pozdro Po pierwsze to do podkręcania musisz wyłączyc proces ati2evxx.exe bo to on odpowiada za przełączanie zegarów 2D/3D. Ale jak to zrobisz tracisz możliwoś OC z poziomu CCC... Najlepiej zainstaluj ATITool'a.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Po pierwsze to do podkręcania musisz wyłączyc proces ati2evxx.exe bo to on odpowiada za przełączanie zegarów 2D/3D. Ale jak to zrobisz tracisz możliwoś OC z poziomu CCC... Najlepiej zainstaluj ATITool'a.... I nie podkrecaj zegarow dla trybu 2d - ustaw w ati toolu wykrywanie aplikacji 3d, stworz profil dla aplikacji 3d, ustaw podkrecone zegary i napiecia dla trybu 3d - wtedy bedzie dobrze. Pamietaj, ze parametry profili mozesz recznie zmieniac grzebiac w pliku ini Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 (edytowane) Jakoś dziwnie działa to podkręcanie. Max z Overdrivea i po chwili sieczka na ekranie. :) Strasznie czuła jest ta karta na zmianę taktów. O jeden MHz za dużo i freez z sieczkarnią z obrazu. :) Chciałem zaaplikowa bios od PE ale niestety ATIWinFlash do v1.0.8 po odpaleniu robi sieczkarnię i zwis systemu a v1.10 nie ma trybu FORCE. Później pobawię się dosowymi flasherami. ;) PS. Działa w FarCry SM3.0? U mnie po włączeniu jest tylko radar. Reszta czarna. Jak wyłącze SM3.0 to wszystko jest ok. Mam patcha 1.31. Edytowane 26 Kwietnia 2006 przez kojak_ct Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordTvonP Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Jakoś dziwnie działa to podkręcanie. Max z Overdrivea i po chwili sieczka na ekranie. :) Strasznie czuła jest ta karta na zmianę taktów. O jeden MHz za dużo i freez z sieczkarnią z obrazu. :) Chciałem zaaplikowa bios od PE ale niestety ATIWinFlash do v1.0.8 po odpaleniu robi sieczkarnię i zwis systemu a v1.10 nie ma trybu FORCE. Później pobawię się dosowymi flasherami. ;) PS. Działa w FarCry SM3.0? U mnie po włączeniu jest tylko radar. Reszta czarna. Jak wyłącze SM3.0 to wszystko jest ok. Mam patcha 1.31. AtiWinFlash ma na bank opcję force. Jak chcesz to wyśle Ci na maila AtiWinFlash'a który u mnie działa bez problemu.... BTW: Najnowszy patch do FarCry'a to 1.33 o ile się nie mylę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Starsze wersje nie działają. Działa tylko 1.10 a ona ma usunięty tryb Force. No ale poradziłem sobie Flashromem. ;) No i dalej mam jaja z podkręcaniem. Wywaliłem proces ATIxxxxx i dalej nie mogę podkręcac. Teraz jest to 700/800MHz i już więcej nie mogę podkręcic. Poprostu robi się sieczka i zwis. Zaraz zdjęcie zrobię jak to wygląda. :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Starsze wersje nie działają. Działa tylko 1.10 a ona ma usunięty tryb Force. No ale poradziłem sobie Flashromem. ;) No i dalej mam jaja z podkręcaniem. Wywaliłem proces ATIxxxxx i dalej nie mogę podkręcac. Teraz jest to 700/800MHz i już więcej nie mogę podkręcic. Poprostu robi się sieczka i zwis. Zaraz zdjęcie zrobię jak to wygląda. :/ Ustawiasz zegary dla trybu 3d tak jak opisywalem czy mieszasz suwakami w glownym oknie ATi toola i bierzesz apply? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zróbiłem tak jak mówiłeś, tylko że w grach mam dziwny slow motion np. klawiatura reaguje po 1sekundzie. Jak wyłącze AtiToola to wszystko jest ok. A gdzie zapisuje profile ATT?? Z nim jest wszystko wporządku i w nim mógłbym używac profili 3D po edycji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Mi at zawsze mial problemy z rozpoznaniem trybu 3d. Wiem bo do 3d zawsze ustawialem suszare na 100%, i ta gdy nadal chodzila cicho wiedzialem ze cos jest nie tak :(. @kojak_ct zrob w koncu te zdjecia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek82 Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Ja mam nieziemską zagwozdkę, sorki jeśli podobne pytanie już bylo, ale nat mam tylko w pracy i nie mam czasu na szukanie po całym forum;) Mam radka 1800XL MSI, i nbie da się za żadne skarby na obecnym konfigu podkręcić pamiątek nawet o 1 mhz bo momentalnie komp mi funduje reseta. Myślałbym, że karta do [gluteus maximus], ale na asrocku na 754 z zasiłką logica 350 pamięci bez problemów chodziły na 1100 9podkręcane przec CCC). Zna ktoś może przyczynę mojego problemu?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 (edytowane) Zerknij na 2ostatnie strony. Właśnie o tym pisaliśmy. ;) PS. Zdjęcia będą może jutro jak w końcu ta płyta przyjdzie. Juz mnie wkurza ten sklep. Na jutro już mi zagwarantowali powrót płyty. ;) PS2. Korzystał ktoś z Was z Video in? Chciałbym zgrać materiał z kamery tylko nie wiem jak to zrobić. Do tego wystarczy zwykły S-Video cz muszę jakiś specjalny kupić? Edytowane 28 Kwietnia 2006 przez kojak_ct Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zerknij na 2ostatnie strony. Właśnie o tym pisaliśmy. ;) PS. Zdjęcia będą może jutro jak w końcu ta płyta przyjdzie. Juz mnie wkurza ten sklep. Na jutro już mi zagwarantowali powrót płyty. ;) PS2. Korzystał ktoś z Was z Video in? Chciałbym zgrać materiał z kamery tylko nie wiem jak to zrobić. Do tego wystarczy zwykły S-Video cz muszę jakiś specjalny kupić? Probowalem, jakosc niestety jest nie najlepsza :( Ja korzystalem z adaptera (do magnetowidu). Masz cyfrówke miniDV ?? Jesli tak to jednak duzo lepsze bedzie fire-wire jak analog to jest troche wiecej roboty, bo przez videoIN przecież dźwięku nie zgrasz :mur: a jakoś obrazu i tak jest duzo slabsza niz od FW. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sialala Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 Czy da sie do tej karty zastosowac jakies pasywne chlodzenie? Mam X1800XL, nie krece (bo na razie nie mam potrzeby) a chcialbym miec cisze. Jest to w ogole mozliwe? :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 Nie jest to możliwe- stricte pasywne chłodzenie nie da rady nawet z x1800xl@ stock. Jedyna rada to accelero x2, ciche chłodzenie ac w cenie kilku dobrych piw. Jesli boisz się wody, to nie masz innego wyjścia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...