Sulaco Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 To ci dopiero :lol2:wyniki faktycznie imponujace, ale imho troche naciagane. zapewne wystarczyloby zmienic nazew pliku, aby sie przekonac, czy jest to kwestia poprawy ogl czy optymalizaji pod katem jedenj gry. http://www.rage3d.com/board/showpost.php?p...74&postcount=60 tutaj d3 dostaje tez pare ladnych fpsow, ale pf i riddick juz mniej, dlatego uwazam, ze nie jest to tylko i wylacznie zasluga poprawy sterownikow ogl. no ale przyznac trzeba, ze jest postep. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 (edytowane) Przekonamy sie jak zwykle niedlugo...bo jesli sa to jakies brudy, ta jak znamy historie wyplyna kiedys. Edytowane 23 Października 2005 przez Lancer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 No Panowie w czwartek bede mial X1800 xl saphira, wiec zdam relacje.. stay tuned..... (poczytalem fora zachodnie, i podobno bez problemu mozna podkrecic x1800xl do wartosci 620-650 rdzen 650-700 pamiec, a to rdzen lepiej niz xt a pamiec troszke wolniej. Jakis kolo dorwal zmodyfikowany powerstip i udalo mus ie podkrecic x1800xl bo narazie zaden program nie chce odczytac zegarow serii x1800. Pclab podkrecilo narazie overdrivem rdzne do 575 pamiec do 550 i nie bylo zadnych problemow, a jak wiem ten overdrive baaaaardzo delikatnie podkreca :) wiec jestem dobrej mysli. w czwartek bede mial karcioche, jeszcze tylko musze dorwac plyte epoxa na pci-e od razu porobie tesciorki i podziele sie z wami wynikami pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 No Panowie w czwartek bede mial X1800 xl saphira, wiec zdam relacje.. stay tuned..... (poczytalem fora zachodnie, i podobno bez problemu mozna podkrecic x1800xl do wartosci 620-650 rdzen 650-700 pamiec, a to rdzen lepiej niz xt a pamiec troszke wolniej. Jakis kolo dorwal zmodyfikowany powerstip i udalo mus ie podkrecic x1800xl bo narazie zaden program nie chce odczytac zegarow serii x1800. Pclab podkrecilo narazie overdrivem rdzne do 575 pamiec do 550 i nie bylo zadnych problemow, a jak wiem ten overdrive baaaaardzo delikatnie podkreca :) wiec jestem dobrej mysli. w czwartek bede mial karcioche, jeszcze tylko musze dorwac plyte epoxa na pci-e od razu porobie tesciorki i podziele sie z wami wynikami pozdro 1716331[/snapback] A nie lepiej DFI NF4 Ultra? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 A nie lepiej DFI NF4 Ultra? :) 1716349[/snapback] no wlasnie musze wybrac jakas plyte z pci-e tez mysle nad DFI, zawsze bylem wierny epoxowi ale moze tym razem skusze sie na DFI, sie zobaczy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 Jordi23, jak kupisz DFI to chyba Twoich testów szybciutko nie zobaczymy... :). Najpierw trzeba będzie opanować nową płytę :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 Hehe niby ATI spóźnia się z premierą :lol: . ATI w miarę równolegle wypuściło całą rodzinę x1x00, można już kupić x1800, x1300 były (sa) na allegro, a nV? Ile miesięcy temu pojawiło się 7800? A słyszał ktoś coś o 7600 czy o 7200? :lol: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 Hehe niby ATI spóźnia się z premierą :lol: . ATI w miarę równolegle wypuściło całą rodzinę x1x00, można już kupić x1800, x1300 były (sa) na allegro, a nV? Ile miesięcy temu pojawiło się 7800? A słyszał ktoś coś o 7600 czy o 7200? :lol: . 1717812[/snapback] A po co niby nV ma wypuszczac cos nowszego do sredniej polki :? nV w przeciwienstwie do Ati juz ma duuuzo kart obslugujacych nowe efekty w kazdym segmencie (bogata rodzina 6), wiec imho nie mialoby sensu wprowadzanie nowych produktow do sprzedazy. Tak wiec Twoje argumenty sa conajmiej dziwne i troche pozbawione logiki :D pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buck Tuddrussel Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 Naprawde za darmo gdzie i kiedy juz sie szykuje zeby zdazyc :lol: 1714613[/snapback] No jak to gdzie. Wysyłasz list do mikołaja i czekasz :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 Jordi23, jak kupisz DFI to chyba Twoich testów szybciutko nie zobaczymy... :). Najpierw trzeba będzie opanować nową płytę :) 1717797[/snapback] hehe no wlasnie pare osob mnie straszy perspektywa opanowywania biosu w DFI :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 no i to mnie uspokoilo zupelnie :) http://www.xtremesystems.org/forums/showpo...80&postcount=72 wystarczy podniesc napiecie rdzenia i x1800xl biega z 700MHz dla rdzenia :) pamieci bez podnoszenia napiecia biegaja na 705 MHz (xt ma 750) co w rezultacie daje wynik ponad 9000 w 3dmarku 2005 :) no jutro bede mial xl w swoich lapach to sie zobaczy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 Karta karcie nie rowna :? Ale zycze Ci powodzenia i jak najwyzszych wynikow w markach :wink: BTW. Nie wiecie kiedy karty z serii x1800xt/xl beda dostepne w polskich sklepach,mam na mysli pelna dostepnosc czyli ide do pierwszego lepszego sklepu i biore co chce :roll: Wiem ze trudno cos wyrokowac ale moze macie jakies konkretne info :wink: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 wiem ze mzoe byc roznie ale mi wystarczy podniesc do poziomu Xt i bede mega zadowolony, a mysle ze uda sie to bez podnoszenia napiecia, gorzej z pamieciami bo xt ma 1.2ns a xl ma 1,4 ale to i tak daje mi w maire pewnosc ze pojda na 700MHz (1400) a to juz wystarczy :0 co do dostepnosci w sklepach pl to trudno cos rokowac mysle ze jeszcze pare tygodni moze z 2-3 jezeli chodzi o xl, a xt to jeszcze troche xt ma premiere w stanach 5 listopada wiec trzeba dodac okolo miesiaca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 jordi23 i tak wiem ze zmienisz na XT ;) chyba będziesz pierwszą osobą która będzie posiadała nowego radeona :D coś na zachętę http://www.muropaketti.com/r520_ghz.png Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 ... coś na zachętę 1720906[/snapback] To jest lepsze http://www.muropaketti.com/3dmark/r520/ghz/ghz.png :blink: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 (edytowane) Niedługo ATI taktowaniami dorówna Athlonom XP :lol2: Edytowane 26 Października 2005 przez kojak_ct Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 Jordi, stary lisie, już się na x1800 napalasz? No ładnie, ładnie ;) Znów zostanę w tyle. A tak serio, to czekam na obszerną relację okraszoną masą screenów z benchy. Powoli zbliza się pora na nowe gpu i wolałbym zostać przy ATi. Mam nadzieję, że ten 1800xl Cię (nas) nie zawiedzie! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 no dzisiaj kumpel wraca z us i ma w torbie nowego potworka dla mnie :P jeszcze tylko czekam za nowa plyta gl z pci-e, zdecydowalem sie na DFI jak tylko wszystko zmontuje to oczywiscie zdam pelna relacje pozdrowka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 Jordi zyjesz??? :roll: Daj znac co slychac ,czy masz juz nowy sprzet... a moze nie moze sie uporac z DFI :D pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 (edytowane) Jordi zyjesz??? :roll: Daj znac co slychac ,czy masz juz nowy sprzet... a moze nie moze sie uporac z DFI :D pozdrawiam 1723392[/snapback] No ta karta nie potrafi wyświetlać 2D i nie może chopok nic napisać na forum - nie wiedziałeś ? ps. jeśli jesteś człowiekiem który dzisiaj zalogował się pierwszy raz w życiu na forum i jesteś zielony w te sprawy to zdanie skierowane do użytkownika chemiczny_ali nie ma nic wspólnego z prawdą. ps2. nie chcę szerzyć stupidoty nie ? :rolleyes: Edytowane 28 Października 2005 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 (edytowane) zyje zyje, ale jeszcze nie mam karty w swoich rekach, czekam za kumplem co ja ma przywiezc z us, nie mam tez jeszcze plyty DFI. Mysle ze w poniedzialek juz cos skrobne, ale watpie ze na plycie DFI. W pracy mam gigabyte GA-K8N z pci-exp. wiec jak jeszcze nie bede mial mojej DFI to na kompie z pracy zrobie testy, tylko ze to jedynie nie krecacy sie A64 3000+ , ale chociaz zobaczymy jak sie kreci xl'ek. Wiec podsumowujac jezeli nie dostane do poniedzialku mojej DFI, to przyniose w poniedzialek do pracy 1800xl i zrobie testy na kompie w pracy. wiec mysle ze poniedzialek godz 8-10 mozecie oczekiwac wynikow i screenow pozdrowa ps wlasnie zobaczylem ze jest juz dostepna w sprzedazy w siriusie.pl x1800xl sapphira - 1769zl hehe ja dalem 390$ Edytowane 28 Października 2005 przez Jordi23 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 zyje zyje, ale jeszcze nie mam karty w swoich rekach, czekam za kumplem co ja ma przywiezc z us,i obys nie mial problemow z tym x1800xl jakie sa z x1300 :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość molimo Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 jak x1800XL będzie lepsze od mojego 7800GTX to idę się pociachać ... mialem brać właśnie XL ale GTX jest teorytycznie szybszy więc zobaczymy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Severus Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 XL nie może być szybszy od GTX :blink: Jedyną konkurencją dla flagowego produktu Nv jest X1800XT... XL satje do boju z GT ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość molimo Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 no tak ale różne rzeczy się zdarzają :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 (edytowane) XL nie może być szybszy od GTX :blink: Jedyną konkurencją dla flagowego produktu Nv jest X1800XT... XL satje do boju z GT ;] 1726688[/snapback] Konkurencją oficjalną na nominalnych parametrach ale OC czasem czyni cuda...więc molimo tylko się nie pociachaj :-) Ale serio to mam straszną nadzieje że oba 1800 będą super :-P Na komputroniku też sie już pojawiły XLe Edytowane 30 Października 2005 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wikktor Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 A ktoś ma tego x1300 ? Zamierzałem go kupić, ale słyszałem że jakieś problemy są... Albo to tylko jakaś głupia plotka wymyślona przez fanów Nvidi. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Severus Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Ale nie myślmy tylko w kategoriach OC jednej karty ;) Podkręcając obie karty będziemy wiedzieli, która jest mocniejsza ;] Ale swoją drogą ja też wolę ATI i z utęsknieniem czekam na X1600PRO... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 A ktoś ma tego x1300 ? Zamierzałem go kupić, ale słyszałem że jakieś problemy są... Albo to tylko jakaś głupia plotka wymyślona przez fanów Nvidi. :) 1727956[/snapback] niestety to nie plotki. - stery sciagniete ze strony ati nie wykrywaly karty - te z plytki mialy fatalna wydajnosc i BSODa w bf2 - brak mozliwosci oc; zaden soft tego nie wykrywa - jakies dziwne znieksztalcenia obrazu, falowanie - dsub i bnc - karta nie wykrywa monitora przez bnc, dopiero po ktoryms restarcie - SM3.0, HDR i HDR+fsaa, nie dzialaja w zadnej gierce, ktora to wykorzystuje, przynajmniej w tych co sprawdzalem FarCry, AoE3, TotalOverdose, z prostego powodu - gra nie wykrywa karty - dziwne zachowanie w fear; mimo, ze szybciej od 6600 to jednak wolniej jakos gra idzie jezeli x1800 dziala podobnie to ja jednak jescze poczekam...trzeba czekac na stery i patche do gier... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Tjaaa...a ja na 1600xt...(ta szyna 128 trochę razi, ale że gram w 1024x768 więc powinno wystarczyć...) czekamy na jordiego ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...