Biolog Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 Witojcie!! Mam pytanie do wszystkich, co używają na codzień Thunderbirda: Wam też puchnie baza danych, mimo, ze usuwacie wszystkie niepotrzebne maile? Moja ma już ponad 1.5GB.... :mur: Kończy mi się miejsce na partycji systemowej, bo, w przypływie lenistwa nie przeniosłem zaraz po instalacji Documents&Settings na inną partycję... :oops: PLEASE HELP!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 taki jest dziwny thunderbird.. że mimo iż usuniesz majla to on nadal pozostaje na dysku w pliku :) Jesli w oknie po lewej (Inbox, drafts, tempplastes, sent, trash ) nie widisz rozmiaru wiadomosci, kliknij na taki przycisk rozwijajacy menu dla tego okienka... i wybierasz SIZE powinienes miec mniej wiecej taki widok... nazwa maila +-INBOX(1)..........1......6MB +-DRAFTS +-... +-TRASH..............4......10MB klikasz zatem prawym na dany folder i wybierasz opcje COMPACT THIS FOLDER. Wtedy wsystkie niepotrzebne (niewidoczne na liscie otrzymaych mejli) wiadomości zostaną usunięte z archiwum. W sumie nie mam pojęcia po co to jest.. Ja czesto otrzymuję pocztę po 5..20MB/mail i jak mi thunderbird zaczął zajmować po 400MB to zaczałem szukać przyczyny.. no i znalazłem roziwązanie przedstawione powyżej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 W OE jest tak samo, tylko że on sam się pyta co jakis czas czy to zrobic i zwykle nie trzeba ręcznie. Pewnie w innych programach jest podobnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biolog Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 Dzięki PelzaK!!! :* Zwolniło się ponad 400MB!! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 Oprócz 'compact folders' polecam jeszcze rozszerzenie TB Attachment Tools - pozwala na usunięcie załączników w wiadomości (przydaje się gdy mamy ważną wiadomość z dużym załącznikiem). Ta funkcja ma być też w następnej wersji Thunderbirda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biolog Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 To ja mam jeszcze jdeno pytanko: Da się jakoś zarchiwzować maile w jakimś ludzkim formacie? Albo chociaż wyciąć z nich hurtowo załączniki i zapisać gdzieś na dysku? mógłbym w tedy wywalić cała pocztę, a mam tego trochę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 da sie zapisywać jako htmle.. i jakis temlpejt... cokolwiek to znaczy.. ale ja tam zazwyczja nie znieram mejli.. co mam rpzczytać to czytam... ściagam załącziki ewentualne i do kosza... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...