yooguruto Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 Oddalem do naprawy EPOXa 8RDA+. Za w miare rozsadna cene zaoferowano mi naprawa tej plyty, czyli jak sie okazalo : 1) wymiana czipsetu 2) wymiana kilku stabilizatorow napiec. Jak myslicie czy takiego typu uszkodzenia mozna naprawic i oplaca sie to robic? (chodzi tu nie tyle o cene w tym wypadku, tyle co pewnosc ze po naprawie plyta bedzie chodzic jak powinna) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweldrake Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 LoL wymiana chipsetu nie bedzie tania -_-' Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yooguruto Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 Ale tansza nic nowa plyta (ktorych niewiele zostalo na czipsecie NF2 - co wiecje w zamrozonych cenach ~220-250pln) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mi0deK Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 Na nowa wplyta masz 24 miechy gwarancji a jak Ci naprawia Twoja to moze byc tak ze za pol roku znow padnie. Wiec dobrze sie zastanow.... :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scazi Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 A ten chipset to niby na nowy wymienia? A skad wezma? Sprowadzany bedzie kosztowal fortune (a na pewno wiecej niz 200 PLN ktore wydalbys na nowa plyte, a trzeba jeszcze zaplacic za robocizne). Pewnie wylutuja z innej MOBO, w ktorej poszlo cos innego i tak skonczysz ze skladakiem, ktory bedzie Cie kosztowal wiecej niz nowa plyta i na pewno nie bedzie tak niezawodny. Zdecydowanie odradzam naprawe. IMHO: jedyne typy awarii, ktore warto naprawiac w plytach glownych to BIOS i kondensatory. Wszelkie bardziej zaawansowane dzialania przy obecnych cenach nowych plyt mijaja sie z celem. Ale to tylko moja opinia, rob jak uwazasz. pozdro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 beda mieli nowe czesci tym sie nie przejmuje ale cena wymiany chipa to ok 150-200 + mosy pewnie kolo 50 nie oplaca sie czegos takiego robic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 Wydaje mi się, że nie warto. Lepiej dokupić sobie nowe MOBO na NF2 - jak juz powiedzieli - możesz kupić nową z gwarancją za ~215 PLN. Wymiana komponentów to wg. mnie nie jest dobry pomysł... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweldrake Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 po dłuższych rozmyślaniach oznajmiam iż koledzy mają racje :) Zmień mobo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GramiYoe Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 A moim zdaniem wciskaja kit ze beda wymieniac chipset bo to powaznie brzmi...Zeby wyludzic wiecej kasy!!!! To jest zupelnie nieoplacalne a wykonanie czegos takiego bez bardzo profesjonalnych narzedzi jest praktycznie awykonalne!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 mnie też to troche śmierdzi-zmiana chipsetu to raczejn ie ejst łatwa rzecz. Mozliwe,ze chcą cie naciągnąć, popytaj w innym serwisie-niech zdiagnozują co jest i ile kosztowała by naprawa. Jeśli faktycznie to powazna awaria to warto zmeinić płyte i od razu może platforme na s754 lub s939 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melsoon Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 koleś chcą Cię skroić, a ty to łykasz pewnie są do wymiany... noo te cholera dziura w głowie :mur: tee no wiecie bo mają nie dopowiednią licze elektroiltu, są wypukłe, o ile dobrze pamietam chyba ze ta dziura w pamięci znów mnie napada to czesta dolegliwość w EPOX'ah, a z resztą nei wierze że zwykły serwis podjąłby sie wymiany chisetu, powodzenia moze chcą to jeszcze zrobić lutownicą tranzystorową, nie daj się nabrać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...