spf Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 Pytanie dosc chyba nietypowe ale jakoś mnie to dręczy.... Więc pewnego razu przy pracy na Lcd, palcem chcialem wskazac pewną rzecz na ekranie monitora. Ale zrobilem to chyba zbyt mocno bo pod palcem pojawily sie na sekundę tak jakby wszystkie kolory(tęcza). Wiem ze takie zjawisko występuje przy dotykaniu tego rodzaju wyświtlaczy. ALE CZY TAKIE COS MOŻE USZKODZIC LCD??? pzdr i dziekuje za odp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 Pytanie dosc chyba nietypowe ale jakoś mnie to dręczy.... Więc pewnego razu przy pracy na Lcd, palcem chcialem wskazac pewną rzecz na ekranie monitora. Ale zrobilem to chyba zbyt mocno bo pod palcem pojawily sie na sekundę tak jakby wszystkie kolory(tęcza). Wiem ze takie zjawisko występuje przy dotykaniu tego rodzaju wyświtlaczy. ALE CZY TAKIE COS MOŻE USZKODZIC LCD??? pzdr i dziekuje za odp. 1685526[/snapback] Oczywiscie silniejsze przygniecenie spowoduje powstanie ciemnej plamy, takie "uszodzone" monitory spotyka się na allegro. Gucio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodziu8 Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 eeee tammm, ja tam szorowałem mojego LCD na sucho, bo mi jedno dziecko pomalowało ołówkiem ekran :), potem myłem go płynem do naczyń i żaden ślad nie pozostał:-) A naciskałem moim zdaniem dośc mocno, żeby ten ołówek zetrzeć:-)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 eeee tammm, ja tam szorowałem mojego LCD na sucho, bo mi jedno dziecko pomalowało ołówkiem ekran :), potem myłem go płynem do naczyń i żaden ślad nie pozostał:-) A naciskałem moim zdaniem dośc mocno, żeby ten ołówek zetrzeć:-)) 1687671[/snapback] Za lekko okresliłem:) miałem na mysli powazne ugniecenie :lol2: :lol2: :lol2: Gucio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...