Skocz do zawartości
spf

Dotykanie Ekranu Lcd(zwykłego)...

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie dosc chyba nietypowe ale jakoś mnie to dręczy....

Więc pewnego razu przy pracy na Lcd, palcem chcialem wskazac pewną rzecz na ekranie monitora. Ale zrobilem to chyba zbyt mocno bo pod palcem pojawily sie na sekundę tak jakby wszystkie kolory(tęcza). Wiem ze takie zjawisko występuje przy dotykaniu tego rodzaju wyświtlaczy.

ALE CZY TAKIE COS MOŻE USZKODZIC LCD???

pzdr

i dziekuje za odp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie dosc chyba nietypowe ale jakoś mnie to dręczy....

Więc pewnego razu przy pracy na Lcd, palcem chcialem wskazac pewną rzecz na ekranie monitora. Ale zrobilem to chyba zbyt mocno bo pod palcem pojawily sie na sekundę tak jakby wszystkie kolory(tęcza). Wiem ze takie zjawisko występuje przy dotykaniu tego rodzaju wyświtlaczy.

ALE CZY TAKIE COS MOŻE USZKODZIC LCD???

pzdr

i dziekuje za odp.

1685526[/snapback]

Oczywiscie silniejsze przygniecenie spowoduje powstanie ciemnej plamy, takie "uszodzone" monitory spotyka się na allegro.

Gucio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eeee tammm, ja tam szorowałem mojego LCD na sucho, bo mi jedno dziecko pomalowało ołówkiem ekran :), potem myłem go płynem do naczyń i żaden ślad nie pozostał:-)

A naciskałem moim zdaniem dośc mocno, żeby ten ołówek zetrzeć:-))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eeee  tammm, ja tam szorowałem mojego LCD na sucho, bo mi jedno dziecko pomalowało ołówkiem ekran :), potem myłem go płynem do naczyń i żaden ślad nie pozostał:-)

A naciskałem moim zdaniem dośc mocno, żeby ten ołówek zetrzeć:-))

1687671[/snapback]

Za lekko okresliłem:) miałem na mysli powazne ugniecenie :lol2: :lol2: :lol2:

Gucio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi