yogi186 Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 Sprżet mam jak w podpisie .... SPRAWA NR 1. Podkręcanie pamięci ..... do 185 chodzą normalnie .. zero artefaktów błędow itd .... przy 187 pojawiają sie mega artefakty .... przy 190 jest już kaszana zamiast obrazu. Czemu jest taka mała róznica w MHZ między kaszaną a stabilnym obrazem ??? ... bo chciałbym to puścić wyżej, ale nie mam pojęcia co jeszcze zrobić . SPRAWA NR 2. Czemu mam tylko 1129 3D markuff 2k1 SE na podkreconej grafie .... jak robie to porównaie na madonion (processor compare) to na tej grafie i procu 550 powinno być z 1400 :D.... hhmmmmm Prosze o jakieś rady ;-). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojto19a Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 Nagraj starszą wersję sterowników, najlepiej te 3x.xx Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 A jak ta karta jest chłodzona ?? i po drugie nie jestem czy podkręcając karta przy 550H|MHz na CPU uzyskasz jaki kolwiek przyrost pkt bo ja na 500 + 128ram nie uzyskałem żadnej dopiero teraz na 1GHZ jest duża różnica. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2002 radiatory na pamiec Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2002 radiatorki na pamieciach prawdopodobnie pomogly by w usyzkaniu do hm max 10 mhz wiecej, ale niewiem czy jest sens takiej operacji bo przy tym celeronku przyrost bedzie niewielki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2002 A po co radiatory na SDR ??? przecież one się nie grzeją. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi186 Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2002 Stery mam 12.41 bo na tym wyciskam najwięcej ..... na SDR nie ma sensu kłaśc radiatora bo są ledwo letnie, a tak wogóle to SDR sie nie grzeją ....... zresza cała karte mam letnią :D :D ..... tak z ciekawości ide tera zarzucić denty 30.82 .... pewnie będzie spadek .... ale obadam P.S. Mimo sprzętu jaki mam to przyrost jest zauważalny przy podkręcenu grafy ..... jest to około 8-10% ale zawsze .... w gierach każda klatka więcej sie przydaje :D. A tak wogóle czy idzei jakoś zobaczyć szczególy danego benchamrka kogos na madonion ? przechodząc z porównania ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2002 Palit Daytona... hmmmm, nie brzmi zbyt zachecająco sprawdz czy aby nie jest to karta 64bitowa (częsta niestety teraz praktyka) choć na tym Celku to różnicy i tak dużej nie bedze. Ciesz się z tych 1100 punktof. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi186 Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2002 To jest pełny MX (nie żadne 200 czy 400).... 128 bit pamięci .... i tak mi sie wydaje ze powinno być więcej ;-) ..... choc i tak jest to dla mnie sukces :-) .... z nudów zassałem najnowszy denty i mam 1143 :D 3d markuff :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oski Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2002 Sprobuj dentek 21.83 WHQL. Ja jade na 21.85 i na tych karta chodzi mi najlepiej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DA VINCI Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2002 powiem ci ze przyrostu WYDAJNOŚCI to zbytniego nie zauważysz jesli wogole zauważysz :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi186 Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2002 hehe .... denty 30.82 i 1256 pktuff :D ..... a w gierach przyrost jakiś tam jest .... minimalny ale JEST :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Type_R Opublikowano 6 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2002 tez mam GF2 MX (tyle ze 400) Palit Daytona i pamieci daja rade do 183 MHz, 2 MHz wiecej i pojawiaja sie artefakty, nastepne 2 i komp zalicza zwis... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 A po co radiatory na SDR ??? przecież one się nie grzeją. Niby nie, a jednak. U mnie po zalozeniu na pamiatki OC podskoczylo o 12 Mhz!!! :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 ojjj slabiutki ten procesorek...... wiecej 3dmark z tego nie wyciagniesz..... a tam roznica 30 punktow to co to za roznica... :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 Sprżet mam jak w podpisie .... Czemu mam tylko 1129 3D markuff 2k1 SE na podkreconej grafie .... jak robie to porównaie na madonion (processor compare) to na tej grafie i procu 550 powinno być z 1400 :D.... hhmmmmm ;-). Komputer mojego ojca: p4 2.4 i ma mniej. tylko, ze na rivie, ale zawsze... tak na pocieszenie. Masz i tak duzo, te porownania to juz strasznie wyzylowane sa zazwyczaj. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi186 Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 Spoko ..... juz mam 1270 :D .... jak dla mnie moze być ... w porównaniu do 1070 na początku . :D:D p.s . czy wszystkie celki 633 (taki jak ma NEO) chodzą na 1000 .... bo może sie skusze :D. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 Po pierwsze ty masz raczej napewno 64 bitową szyne pamięci jak byś miał 128bit to na takim sprzęcie maiłbyś ok 1800 pkt. Co do pamięci kręcą się tak słabo bo zapewne są to 6ns albo 5,5ns dlatego tak słabo się kręca no i pewnie ciulowe są. Co do detków zainstaluj fachmany 3.14 są najlebsze (najszybsze) dla kart od tnt do gf2. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 Po pierwsze ty masz raczej napewno 64 bitową szyne pamięci jak byś miał 128bit to na takim sprzęcie maiłbyś ok 1800 pkt. Co do pamięci kręcą się tak słabo bo zapewne są to 6ns albo 5,5ns dlatego tak słabo się kręca no i pewnie ciulowe są. Co do detków zainstaluj fachmany 3.14 są najlebsze (najszybsze) dla kart od tnt do gf2.zalozylem za Twoja rada fachmany 3.14 i spadl mi 3dmark na dzien dobry o 700 punktow. Dziekuje bardzo. one sa robione na jadrze detek 6.55 czy cos taiego. Moim zdaniem totalna pomylka :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi186 Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 Po pierwsze moja karta ma 128 bit pamięci ..... po drugie te fachmany są do doopy (przynajmniej u mnie) ..... a tera najlepszy bajer: z oznaczeń na pamiciach wynika że są 7ns czyli w sumie nie są takie ciulowe :D (skoro poszły na 185) ..... jakieś jeszcze porady ? ... bo zastanawiam sie czy zara nie sprawdze jakiś dentek 28.xx Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DA VINCI Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 Po pierwsze ty masz raczej napewno 64 bitową szyne pamięci jak byś miał 128bit to na takim sprzęcie maiłbyś ok 1800 pkt. Co do pamięci kręcą się tak słabo bo zapewne są to 6ns albo 5,5ns dlatego tak słabo się kręca no i pewnie ciulowe są. Co do detków zainstaluj fachmany 3.14 są najlebsze (najszybsze) dla kart od tnt do gf2. On na PEWNO nie ma 64-ro bitowej karty bo ja jak mialem GF 2MX 200 to na swoim celku mialem w 3D MARKU 2001 całe 950 punktów zas w 3D MARKU 2000 mialem 2500 punkciorów :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi186 Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 Ja tera mam w 2000 jakieś 2500 punktuff :D.... to chyba nieźle ... skoro mam 2 razy słabszego proca :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DA VINCI Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 no niezle tylko bierz pod uwage ze ja mialem GF 2 MX ale 200 i to 64bit :o Ale i tak masz dobre wyniki jak na ten sprzet :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 Spoko ..... juz mam 1270 :D .... jak dla mnie moze być ... w porównaniu do 1070 na początku . :D:D p.s . czy wszystkie celki 633 (taki jak ma NEO) chodzą na 1000 .... bo może sie skusze :D. oj nie byl bym taki pewien..... pomagalem w kreceniu tego celka okolo 7 osobom..... z czego 5 poszedl na 980 mhz.... ale tym dwom pozostalym ten procen nie chcial chodzic na 950 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 Ja na podanym konfigu mam 2600 pkt na ustawieniach 200/200 MHz :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 na moim gf2mx memorki sa 5ns i chodza do 260 bez dochladzania i mam 33783m markow na 1.7GHz na starym celkoo 1GHz (coeprmine teraz mam tulipana) mialem 3322 3d markow wiec przyrost zenujacy koniec mozliwosci karty swoja droga nie mam pojecia dlaczego masz taaki cienki wynik skoro mowisz ze masz 128bit ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi186 Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 Ehhh Grzybu ... wynik jest cienki bo reszta sprzętu słaba .... ta karta wyciska ~3000 na AXp 1700 (nie bawiłem sie w jakieś optymalizacje kompa, tylko wsadziłem zmierzyłem i wyciągłem). A Ty masz w dodatku tego "wypasa" zwanego SH PRO co sie zajebiście kręci ... nie to co mój. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinKL Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 A ja nie chcąc zaczynać nowego tematu chciałbym opisać mój problem z grafą, może mi coś poradzicie. To tak: Około rok temu kupiłem GF2ti, gierki chodziły spoko wszystko było ok. Po upływie pół roku, gdy tuż po uruchomieniu komputera zapuściłem gierkę np. q3 i w momencie wejścia już do samej gry z obrazu robiła się totalna kaszana (cos jak przesadzić na starych monitorach z odświeżaniem obrazu) i zwis. Tak się działo może z dwa razy po uruchomieniu kompa i potem już chodziła ok. Na stan aktualny, karta wiesza się w grach zawsze, niezależnie od pory i ile już komputer chodzi. Wyczaiłem ostatnio program Riva Tunner, myślę sobie "zmniejszę taktowanie", z 250/400 zjechałem sam rdzeń do 225. Ale nic nie pomogło. Wkońcu się wkurzyłem i pojechałem jej drastycznie. Rdzeń 200 pamięć 300 i o dziwo wszystko zaczęło chodzić dobrze bez zwiechy. Teraz nie wiem, czy karta po prostu nie wyrabia, hmm ale w sumie przez pół roku chodziła na 250/400 i nic jej nie było. Proszę o jakąś poradę w tej sprawie, czy wymienić chłodzenie czy coś. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 Pewnie się karta przegrzewa, sprawdz chłodzenie może wiatracek jest uszkodzony, ect. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 . Proszę o jakąś poradę w tej sprawie, czy wymienić chłodzenie czy coś.Sprobuj pokrecic w druga strone. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...