Mazzi Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 W najblizszym czasie wreszcie zmieniam jednego kompa i niedawno zrodzil osie pytanie, czy semp 3000+, ktory to taktowany jest 1800Mhz nie bedzie wolniejszy od mojego athlonkaXP 2400 TB... wiem ze dochodzi do tego jeszcze jaka mam plyte pamiatki i inne rzeczy, ale tak na sucho to TB ma taktowanie 2000Mhz, o 200 wiecej. czy w grach nowy semp bedzie wolniejszy? ostatnio cos ceny skoczyly na te sempy i mozliwe ze bede msuial ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> sempa 2800, a ten ma mnoznik zblokowany niestety... jak uwazacie, bedzie wolniej czy nie? oczywiscie myslimy o tych procach bez o/c :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 Różnicy wielkiej nie poczujesz będzie minimalna ale będziesz miał wsparcie 64bit. Nie lepiej kupić Athlona 64 3000+. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 te procki kupuhje sie do kręcenia- na 2.4-2.5 ghz dostają skrzydeł i wtedy to już są małe diabełki :D A w grach są srednio tak samo wydajne jak xp taktowane o 200-300mhz szybciej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 Myślę ze lepiej kupic sempa 3000+ , chyba że kupilbys sobie Venice'a 3000+ i go podkrecil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazzi Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 Różnicy wielkiej nie poczujesz będzie minimalna ale będziesz miał wsparcie 64bit. Nie lepiej kupić Athlona 64 3000+. 1685765[/snapback] lepiej, ino kasi nima:) a sprzet w akademiku musze zmienic (#1), bo juz troche bidny jest i od maja planuje to:) mysle ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> jednak sempa 3000 64b na plycie gigusia k8ns, wczesniej myslalem o msi k8n ale na sieci znalazlem tescik tych dwoch plytek i na gigusiu lepiej sie krecily sempy... choc jakos nie mam do gigabyte'a zaufania :/ do tego twinmosy 512mb cl 2.5 i jakas zasilke, pewnie feela 350-400w, mysle ze da rade bez problemow. te procki kupuhje sie do kręcenia- na 2.4-2.5 ghz dostają skrzydeł i wtedy to już są małe diabełki :D A w grach są srednio tak samo wydajne jak xp taktowane o 200-300mhz szybciej 1685770[/snapback] no myslac o kreceniu to odpowiedz jest chyba oczywista, bo ten moj TB to wiele sie nie pokreci ponad te 2000mhz, a zreszta bez zmiany mobo to wogole szkoda sie meczyc:) ps. musze se sygnaturke skrocic, bo mi zaraz moderator znowu 10% dowali :lol: no juz troche lepiej:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 ja za 1 wersik za dużą xczcionką dostałem % od ZAVADERA - ty to chyba od razu bana bez patrzenia :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazzi Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 ja za 1 wersik za dużą xczcionką dostałem % od ZAVADERA - ty to chyba od razu bana bez patrzenia :wink: 1685820[/snapback] dzizas, masz racje :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 (edytowane) lepiej, ino kasi nima:) a sprzet w akademiku musze zmienic (#1), bo juz troche bidny jest i od maja planuje to:) mysle ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> jednak sempa 3000 64b na plycie gigusia k8ns, wczesniej myslalem o msi k8n ale na sieci znalazlem tescik tych dwoch plytek i na gigusiu lepiej sie krecily sempy... choc jakos nie mam do gigabyte'a zaufania :/ do tego twinmosy 512mb cl 2.5 i jakas zasilke, pewnie feela 350-400w, mysle ze da rade bez problemow. 1685793[/snapback] Niestety S64 3000+ podrożały ostatnio. :blink: Co do mobo: 1.MSI k8n neo fsr-raczej już nie kupisz -może wersję lsr 2.GA-k8ns-może się przełamiesz do ga 3.EpoX 8KDA3I rev3.2-porównywalna płyta,nadaje się do dużego oc Wszystkie te płyty dla procka z mn x9 są porównywalne(natomiast na ga wyciśniesz wyższe htt co ma znaczenie przy niższych mnożnikach procka). :wink: Edytowane 6 Października 2005 przez Ricci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mastiff Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 Wracając do tematu - Sempron! 1. 64bit 2.socket 754 (w przyszłości możliwa wymiana na Athlona 64) 3.w grach dosłownie minimalna różnica 4.kontroler pamięci w procesorze Jeśli bedziesz musiał brać S2800+, to właściwie lepiej już przyoszczędzić i kupić 2600+ różnią się tylko L2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 Niestety S64 3000+ podrożały ostatnio. :blink: Co do mobo: 1.MSI k8n neo fsr-raczej już nie kupisz -może wersję lsr 2.GA-k8ns-może się przełamiesz do ga 3.EpoX 8KDA3I rev3.2-porównywalna płyta,nadaje się do dużego oc Wszystkie te płyty dla procka z mn x9 są porównywalne(natomiast na ga wyciśniesz wyższe htt co ma znaczenie przy niższych mnożnikach procka). :wink: 1685824[/snapback] dokładnie z tym,ze epoxik ma gorszxą dziwiękówke, msi ma bogate w miare wyposażenie a gb ma dyuży potencjał o/c w rev 1.0 i 1.1. W obecniej dostepnej 2.0 jest gorzej -napiecie na procka 1.55v niecvo ją ogranicza i już tak duzej przewagi nad resza płyt nie ma. Tak wieć jeśli jednak 2600 lub 2800+ sprubuj zapolować na rev 1.1 gb-naprawde warto. Jeśli nie dostaniesz albo kupisz 3000+ to różnice będą w o/c ale raczej niewielkie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazzi Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 dokładnie z tym,ze epoxik ma gorszxą dziwiękówke, msi ma bogate w miare wyposażenie a gb ma dyuży potencjał o/c w rev 1.0 i 1.1. W obecniej dostepnej 2.0 jest gorzej -napiecie na procka 1.55v niecvo ją ogranicza i już tak duzej przewagi nad resza płyt nie ma. Tak wieć jeśli jednak 2600 lub 2800+ sprubuj zapolować na rev 1.1 gb-naprawde warto. Jeśli nie dostaniesz albo kupisz 3000+ to różnice będą w o/c ale raczej niewielkie. 1685871[/snapback] pewnie po sklepach juz 1.1 ciezko bedzie znalesc, ehh... dzwiek na gb to tez nie rewelacja niestety... plan jest taki: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> sempa 3000+ do tego mobo gb k8ns badz msi k8n fsr (jak znajde) jak nie bedzie kasy albo co innego wydarzy sie to zamiast 3000+ wezme 2800+, choc ten 2600 tez kusi cena, ale pomysli sie o tym:) poki co czekam na kupca na #1 (oczywiscie w innej budzie:), ma przyjsc w pon. jak spienieze kompa to doloze i cos kupie:) a jeszcze jedno, jak to msi k8n lsr ma sie do fsr jesli chodzi o oc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazzi Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 dokładnie z tym,ze epoxik ma gorszxą dziwiękówke, msi ma bogate w miare wyposażenie a gb ma dyuży potencjał o/c w rev 1.0 i 1.1. W obecniej dostepnej 2.0 jest gorzej -napiecie na procka 1.55v niecvo ją ogranicza i już tak duzej przewagi nad resza płyt nie ma. Tak wieć jeśli jednak 2600 lub 2800+ sprubuj zapolować na rev 1.1 gb-naprawde warto. Jeśli nie dostaniesz albo kupisz 3000+ to różnice będą w o/c ale raczej niewielkie. 1685871[/snapback] Polazilem przez likend po sklepach i z rev 1.1 lipa, nigdzie w lublinie nie moglem znalesc :/ Teraz czastanawiam sie co zrobic... na rev 2.0 nie mam ochoty zbytnio, bo przejrzalem temat dotyczacy K8NS i troszke zniechecilem sie do tej rewizji... mysle nad msi k8n, ale teraz tylko wersja lsr dostepna jest. Wie ktos jak to sie kreci w porownaniu do fsr? i jeszcze jedna sprawa, jak u Was S3000+ 64bit sie kreca? bo w wiekszosci ludzie maja S2600 - S2800 a te jak mi wiadomo calkiem niezle wyniki osiagaja... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 zostaje jeszcze niezły epox rev 3.2-poczytaj test na e-giełdzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazzi Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 zostaje jeszcze niezły epox rev 3.2-poczytaj test na e-giełdzie 1692797[/snapback] wroce z zajec poczytam, a jak z dostepnoscia tego rev. 3.2? bo msi k8n fsr to tez juz ciezko osiagalne w sklepach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 Mi sie jeszcze udało. Jako, że w warszawie jest giełda elektroniczna, czyli chyba najwieksze skupienie sklepów komputerowych w jednym miejscu. Jest ich tam chyba ponad 20, wiec dorwanie GB K8NS, nie było łatwe ale możliwe. Trzy dni temu kupiłem tą płytke w rev.1.1. Narazie żadnych problemów nie miałem, procek S2800+64bit, śmiga ładnie. Wcześniej miałem AthlonaXP2400+ z zablokowanym mnożnikiem i płyte Asus A7N8X-X rev2.0. Procek chodził max 2400Mhz, ale juz nie był zbyt stabilny. Teraz na tym Sempronie spokojnie wyciągam 2500Mhz, i to napewno jeszcze nie koniec. Zasilacz mam niestety nie przygotowany do nowych płyt, wiec był mały problemik z wtyczką 4pin 12V_ATX, jakoś ją sam zmontowałem i podpiąłem pod pierwszego lepszego molexa. Niestety w ten sposób jestem ograniczony troche w podkręcaniu sprzętu, bo proc teraz ciągnie z lini 12V, wiec jest bardziej obciążony zasilacz niż wcześniej. Ale jak mówie narazie spokojnie proc idzie na 2500Mhz bez żadnych problemów na 1.5V. Polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazzi Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 Mi sie jeszcze udało. Jako, że w warszawie jest giełda elektroniczna, czyli chyba najwieksze skupienie sklepów komputerowych w jednym miejscu. Jest ich tam chyba ponad 20, wiec dorwanie GB K8NS, nie było łatwe ale możliwe. Trzy dni temu kupiłem tą płytke w rev.1.1. Narazie żadnych problemów nie miałem, procek S2800+64bit, śmiga ładnie. Wcześniej miałem AthlonaXP2400+ z zablokowanym mnożnikiem i płyte Asus A7N8X-X rev2.0. Procek chodził max 2400Mhz, ale juz nie był zbyt stabilny. Teraz na tym Sempronie spokojnie wyciągam 2500Mhz, i to napewno jeszcze nie koniec. Zasilacz mam niestety nie przygotowany do nowych płyt, wiec był mały problemik z wtyczką 4pin 12V_ATX, jakoś ją sam zmontowałem i podpiąłem pod pierwszego lepszego molexa. Niestety w ten sposób jestem ograniczony troche w podkręcaniu sprzętu, bo proc teraz ciągnie z lini 12V, wiec jest bardziej obciążony zasilacz niż wcześniej. Ale jak mówie narazie spokojnie proc idzie na 2500Mhz bez żadnych problemów na 1.5V. Polecam 1692868[/snapback] to przezyles podobna przesiadke, jak ja chce przezyc:)) tylko ze mam problem z kupnem plyty glownej, bo GB 1.1 nigdzie nie moge dostac = lipa, msi fsr tez nie, epox to przezyles podobna przesiadke, jak ja chce przezyc:)) tylko ze mam problem z kupnem plyty glownej, bo GB 1.1 nigdzie nie moge dostac = lipa, msi fsr tez nie, epox 8kda3i rowniez jest problematyczne :/ i nie wiem co mam wybrac. wychodzi na to, ze dobre plyty do oc pod s754 juz sie wykonczyly :/ a jak z asusami, jeszcze troche ich maja po sklepach... tylko co ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> cholera. dalej tez nie wiem jak wyglada msi k8n lsr pod wzgledem oc, bo fsr byla chwalona a o tej nic nie moge znalezc. ps. znowu 10% zlapalem za siga <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 To ja sie trochę wyłamie i zaproponuje zestaw na S939, w podobnej cenie. Czy warto sam zdecydujesz. Sempron 3000+ S939 http://pcprojekt.pl/?str=katalog_produktow...d_produktu=2042 i Asrock 939Dual SATA2 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=66683972 Duze mozliwości rozbudowy (S939 z obsługą X2, AGP, PCIE, SATA, SATA2) i bardzo przystępna cena to zalety tego zestawu. Kręcic też na tym można, wady i zalety znajdziesz tu http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=149147&st=180 i tu http://www.ocworkbench.com/ocwbcgi/ultimat...t=0;DaysPrune=0 Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazzi Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 To ja sie trochę wyłamie i zaproponuje zestaw na S939, w podobnej cenie. Czy warto sam zdecydujesz. Sempron 3000+ S939 1695230[/snapback] Zaiste ciekawa propozycja, jest tylko jeden problem. Te Sempy sprzedaja jedynie w calych zestawach komputerowych, nie na sztuki:/ a Athlonek na tym slocie to spora kasa:/ Jutro ide do sklepu walczyc o plyte... cholera, czuje ze sie skonczy na GB rev. 2.0 :/ Pytalem o Epoxy, ale w calym Lublinie nie maja tego. mowia w sklepach, ze sa problemy pozniej z ewentualnym serwisem, bo tylko jedna firma w polsce to sciaga i serwisuje, przez co czas oczekiwania wyciaga sie strasznie... cos mi sie nie wierzy, ale coz zrobic. msi k8n fsr nieosiagalny w lublinie, eh czyzby dobre plyty pod s.754 byly juz za nami? a jak to jest z asusami, warte one co? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 Niby racja z tym Sempronem, ale w ofercie na stronie nadal figuruje i nie ma opisu ograniczeń. Jeśli zamówisz to możesz się pokłócić że to ich wina itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazzi Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 Niby racja z tym Sempronem, ale w ofercie na stronie nadal figuruje i nie ma opisu ograniczeń. Jeśli zamówisz to możesz się pokłócić że to ich wina itd. 1703385[/snapback] a nawet nie chce mi sie gadac z nimi, odpuszczam i biore sempa3000 64b z plyta GB k8ns. jako ze ten proc ma odblokowany mnoznik to powinien dac sie troche pokrecic, nawet na tej cholernej rewizji. mialem brac epoxa, ale jedyny sklep w lublinie co chce mi sciagnac epoxa procki ma ponad 40zl drozsze a i za plyte krzyczy duzo... a nie chce mi sie brac tych rzeczy wyslkowo, bo nie daj Boze czego wysylac i czekac to juz calkiem porazka. takze jutro lece do sklepu i zobaczymy :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kagan Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 (edytowane) a nawet nie chce mi sie gadac z nimi, odpuszczam i biore sempa3000 64b z plyta GB k8ns. jako ze ten proc ma odblokowany mnoznik to powinien dac sie troche pokrecic, nawet na tej cholernej rewizji. mialem brac epoxa, ale jedyny sklep w lublinie co chce mi sciagnac epoxa procki ma ponad 40zl drozsze a i za plyte krzyczy duzo... a nie chce mi sie brac tych rzeczy wyslkowo, bo nie daj Boze czego wysylac i czekac to juz calkiem porazka. takze jutro lece do sklepu i zobaczymy :rolleyes: 1703656[/snapback] a jednak sprzedaja bez zestawów. Sempa 3000+ s939 OEM możesz dostać w apollo nawet dzwoniłem i sprzedają samego :lol2: za niedługo go kupuje i jakąś płytke do tego. pozdro Edytowane 18 Października 2005 przez Kagan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazzi Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 a jednak sprzedaja bez zestawów. Sempa 3000+ s939 OEM możesz dostać w 1706674[/snapback] zycze powodzonka. szczerze powiedziawszy to interesuje mnie ten semp na s939, choc chyba na egieldzie byl test tego sempa i w stosunku do s754 to zadna rewelacja... wracajac do tematu posta, po kupnie s3000+64b i GB K8NS okazuje sie, ze na tym sprzecie (bez oc) uzyskalem niecale 3800 pktow w 3dmarku, zas wynik na A2400+TB i ECS k7s5a to ok 3500 pktow, wiec roznica nie jest kolosalna. nalezy jednak pamietac, ze ow sempron ma takt o 200mhz nizszy :) karta graficzna i pamieci w obu przypadkach byly te same! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 spuzniłem sie trocje ale podobno w imperium jaką jeszcze rev 1.1 ale trudno do tych 2.5-2.6 ghz powienieneś nawet na 1.55v na procu dojść. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazzi Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 spuzniłem sie trocje ale podobno w imperium jaką jeszcze rev 1.1 ale trudno do tych 2.5-2.6 ghz powienieneś nawet na 1.55v na procu dojść. 1710177[/snapback] mnoznik mam odblokowany to moze cos ulatwi, poki co troche cienki w gardle jestem i nie krecilem:) nie mam czasu doczytac, na egieldzie troche bylo o kreceniu amdkow, trzeba bedzie sprobowac:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...