MaroniS Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 Witam; Mam problem z monitorem LCD SyncMaster Samsung 710N, ponieważ wyrazistość czcionek ekranowych jest mowiąc wprost do kitu :/ Nawet opcja ClearType która co prawda minimalnie poprawia ich widoczność nie pomogła :( Mam nadzieje ze użytkownicy LCD'ków wiedzą o czym dokładnie mówie. Czy można temu jakoś zaradzić i wycisnąć coś wiecej np. z samego monitora ? _ Pozdrawiam. Marek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eskan Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 Co masz na myśli mówiąc "do kitu"? LCD wyświetla obraz jednak inaczej niż CRT. Trzeba się do tego przyzwyczaić. Co z tymi czcionkami? Są małe, rozmazane, niewyraźne... ? Podaj coś bliżej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 http://www.microsoft.com/typography/cleart...uner/Step1.aspx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaroniS Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 1687017[/snapback]Wszystko jasne :) pomogło. Bardzo dziekuje. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 A ja mam pytanie trochę z innej beczki czy na zwykłych monitorach CRT używacie cleartype? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Real Remix Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 Witam! Ja nie uzywam, a ostrosc czcionek mam bardzo dobra, nawet tych najmniejszych. Monitor SAMSUNG SyncMaster 765MB. ps. juz sie czaje na SAMSUNGA 730BF lub 930BF, wiec koniec ery CRT w moim domu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...