Skocz do zawartości
snc

Gdzie sa moje punkty???????????? :(

Rekomendowane odpowiedzi

Wlanczam dzisiaj 3dmarka i ....... szok. 9500 punkto (mialem ponad 1200). Zresetowalem kompa sprawdzilem ustawienia i znow zapuscilem. To samo. Przeinstalowalem sterowniki i....... to samo :evil: Moze mail ktos podobny problem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wojto, zamiast komentować literówke byś pomógł.

snc, zdefaultuj ustawienia D3D w RivaTunerze, nvHardPage i detonatorach.

Możesz podobnie zrobić z biosem.

Kiedy miałeś te 12000?

Może od tamtej pory tak zawaliłeś system, że nie da się już pomóc. Mimo wszystko przeczyść ręcznie oraz automatycznie HDD ze zbędnych śmieci. Zrób defragmentacje, scan disk itp. Przed testowaniem looknij czy nie działają żadne programy w tle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawie na bank zasmieciles system nawet nie wiesz jak w98 potrafi sie zamulic.

Popatrz sobie w panel sterowania/system/wolne zasoby systemowe/

Na w98 dzien po dniu te procenty leca na leb na szyje.

Dlatego:

niektorzy maja pare partycji z co najmniej dwoma systemami; z czego jeden do gierek. Jeszcze lepiej zrobic sobie image calej takiej partycji i raz na jakis czas w przeciagu 5 minut wracac do swiezego systemu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zauwazylem, ze detonatory powyzej 40.41 u mnie maja taka przypadlosc, ze w tescie game 2 high ten latajacy smok na moment staje (zawiesza sie) na pare sekund. W tym momencie przez te kilka sekund (czasami nawet z 5-10) 3dmark nadal liczy fps (czyli 0 fps) i wynik spada mi drastycznie. Moze nie o 2500 pkt ale z 600 na bank. Moze tobie w wiecej miejscach sie tak zacina ?

Dlatego od czasow 40.41 nie licze juz na dentki z wydajnoscia w 3dmarku tylko w wygodzie uzytkowania i ew. udogodnieniach. Wlasnie zainstalowalem 41.09 - zaraz je odinstaluje bo sa padaczne najbardziej ze wszystkich jakie mialem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam dokładnie to samo! Ale na 40.72

Jednak zostaje przy tych sterach bo w przypadku 30.82 miałem zwis lub restart, a tutaj tylko zacinka. A to w którym demie to zalezy od kompa. U mnie jest to Car1 low, a u qumpla na GF3Ti500 Leadtek Game2 low i high.

Dorzuce jeszcze od siebie info, że Game1 low jest b. zalezny od procesora (pewnie większość to wie, ale niektórzy dopiero to dostrzegą).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...