krasi Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 niedawno zakupiłem Beline'e 102035W - ostatnio potaniała i kosztuje w siriusie 1665zł. Moją wstępną relację możecie przeczytać tu: http://www.egielda.com.pl/forum/index.php?...view=getnewpost Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Pojawił się nowy batch Acer'a AL2016W tym razem wreszcie z DVI ET.L640C.025 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Mam dwa pytania 1. Nie oglądam filmów na komputerze, więc może zakup takiego monitora mija się z celem ? 2. Jaki najlepiej kupić monitorek ?! Cena/Jakość ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Jeśli filmów nie oglądasz ale grasz w nowe gry które umożliwiają rozgrywke w trybie wide, oraz masz dobrą karte która to uciągnie to kupuj Ale w przeciwnym wypadku nie wiem czy warto! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Nie gram. Tylko w starocie nieraz(command & conquer). Przeważnie praca w systemie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krasi Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 mi się dużo lepiej pracuje na szerokim pulpicie, ale to zależy co robisz dokładnie - jeśli praca z tekstem - to panorama mija się z celem - bo będziesz miał po bokach dużo wolnego miejsca, jeśli cad/programowanie i inne z tysiącem narzędzi -> to panorama się przyda. co do wyboru, zależy czy chcesz matryce TN, czy coś lepszego, niestety jest przepaść cenowa między tymi dwoma segmentami. (odpowiednio ok 1000zł i >1700zł) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 (edytowane) Jednak zrezygnuje z panoramy. Muszę znaleźć jakąś porządną 17-stkę, której firma zapewni gwarancje na wypalone piksele. Wiem że LG daje 30 dni na takowe. Ok nie robie OFF TOPICU ;) Edytowane 17 Sierpnia 2006 przez humax5400 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 Po niedzieli będe wreszcie miał przyzwoitą grafike to zobacze co Philipswik pokaze przy podłączeniu przez DVI, mam nadzieje ze zauważe róznice. :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojt Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 (edytowane) mi się dużo lepiej pracuje na szerokim pulpicie, ale to zależy co robisz dokładnie - jeśli praca z tekstem - to panorama mija się z celem - bo będziesz miał po bokach dużo wolnego miejsca, jeśli cad/programowanie i inne z tysiącem narzędzi -> to panorama się przyda. Niekoniecznie mija się z celem praca z tekstem na panoramie, z tej prostej przyczyny że wyświetlają Ci się dwie strony obok siebie (jak w rozłożonej książce) więc jeśli masz dłuższy tekst to masz pod ręką zawsze poprzednią stronę. Poza tym zawsze można zmniejszyć wielkość okna i nadal pozostaje połowa pulpitu dla innej aplikacji. Edytowane 3 Września 2006 przez vojt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skwarucha Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 Patrząc na ten obrazek to wyświetlanie 2 kartek na panoramie mija się z celem i normalne proporcje są zdecydowanie lepsze. Panorama dobra jak by ktoś chciał 3 kartki wyświetlać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 Patrząc na ten obrazek to wyświetlanie 2 kartek na panoramie mija się z celem i normalne proporcje są zdecydowanie lepsze. Panorama dobra jak by ktoś chciał 3 kartki wyświetlać.Imo praca na dwoch stronach jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skwarucha Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 Ale jeszcze lepsza jest na zwykłych proporcjach bo strony nie są ucięte. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 Ale jeszcze lepsza jest na zwykłych proporcjach bo strony nie są ucięte. Ale wtedy masz jedną strone a nie dwie. NAtomiast mozesz sobie zmniejszyć przecież rozmiar strony powidzmy do 80% wielkosci, czcionka pozostanie czytelna a uzyskasz pełny widok stron. Dla chcącego nic trudnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skwarucha Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 (edytowane) Jaką jedną strone? Wyraźnie napisałem "strony nie są ucięte". Na zwykłych proporcjach wchodzą 2 strony idelnia, co wy tu wypisujecie za brednie, nie mieliście nigdy monitora o proporcjach 4:3? Kolega vojt zmiejszył strony i ma wolne miejsce po bokach. Edytowane 4 Września 2006 przez skwarucha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 Panowie mam pytanko czy to normalne ze jak w szybkiej grze mam włączone vsync to przy szybkich scenach widać takie jakby oswierzanie , jakby odbraz do połowy monitora był przesynięty w wzgledem dolnej połowy i ta granica sie przesuwała. Bez vsync nie mam takiego zjawiska, właczyłem bo tak niby miałobyć lepiej a jest gorzej. Gra to Far Cry + patch 1.33 sprzęt X1800XT + Philipis 200W6CS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 (edytowane) Panowie mam pytanko czy to normalne ze jak w szybkiej grze mam włączone vsync to przy szybkich scenach widać takie jakby oswierzanie , jakby odbraz do połowy monitora był przesynięty w wzgledem dolnej połowy i ta granica sie przesuwała. Bez vsync nie mam takiego zjawiska, właczyłem bo tak niby miałobyć lepiej a jest gorzej. Gra to Far Cry + patch 1.33 sprzęt X1800XT + Philipis 200W6CS Odwrotnie ( przy ON nie ma dzielenia obrazu , przy OFF jest ). Ale faktycznie w niektórych grach napis w setupie jest odwrotny do faktycznego ( np. Unreal Tournament ...... Far Cry nie miałem ale wychodzi na to że też ). Edytowane 15 Września 2006 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyrko Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 Pisze w tym temacie poniewaz jest w nim duze zainteresowanie. Mam subpixel (raz swieci na niebiesko, raz na zielono) Moze da sie go jakosc uratowac. Slyszlem o zapuszczeniu bialego koloru na jakis czas. Gwarancja niewchodzi w gre, przyjmuja dopiero od 3 pixeli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brush Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 Przeczytalem wiekszasc tematu I wkoncu nie wime co warto kupic zastanawiam sie nas bealine'a ale jak widze podobno cena jest za wysoka wiec co jest lepszego w cenie bealiney albo nizszej??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zajdzik Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 Bierz Philipis 200W6CS tani i zajebisty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brush Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 ale czas reakcji 16 ms jest gorszy kontrast a cena prawie identyczna co belinea wiec co tu lepszego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zajdzik Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 moze wedlug parametrow jest podobny ale ja ostanio tez mialem ten dylemat co kupic i sie zdecydowalem na Philipis 200W6CS i nie zaluje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 ale czas reakcji 16 ms jest gorszy kontrast a cena prawie identyczna co belinea wiec co tu lepszegoTe parametry sa z Phillipsa opartego na matrycy S-IPS. Jednak nie produkuja juz go (od konca poprzedniego roku) i w sklepach jest raczej nie do kupienia. Obecnie produkowany Phillips 200w6cs jest na tej samej matrycy co belka (P-MVA). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krasi Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 true: matryca ta sama, a Belka ma ładniejszy design imo. A co do mojej wypowiedzi o pracy z tekstem (widoczne 2kartki) to jak ktoś mi powie jak to zrobić w oo to będe wdzięczny. W office się da, ale nie mam:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brush Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 czyli obecnie produkowany philips i belka to to samo tylko ze cena inna i wyglad??? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GofNet Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 (edytowane) Piszę w tym temacie, ponieważ jest nim duże zainteresowanie. Mam subpixel (raz świeci na niebiesko, raz na zielono) Może da się go jakoś uratować. Słyszłem o zapuszczeniu białego koloru na jakiś czas.Raczej skuteczniejszą metodą jest delikatne masowanie (pobudzanie) palcem miejsca, w którym występuje SubPixel (najlepiej przez miękką szmatkę). Edytowane 19 Września 2006 przez GofNet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 Dlaczego to jabluszko jest takie "tanie"? :blink: http://skapiec.pl/site/cat/12/comp/100192 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 3199 zł prosto z Apple.pl Za 20" to cena nienormalna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKe Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 sluchajcie jaki proponujecie LCD 20' na dzien dzisiejszy do 2 tysiakow?? oprocz NEC 20WGX2 jest jakis pozadny konkurent??? moze ta belinea??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zajdzik Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 Jak dla mnie to Phillips 200w6cs to niezły monitorek a na dododatek dostaniesz go już za 1700zł albo i nawet mniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jake79 Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 Proszę o zwięzłe wskazówki...dłaczego właściwie warto panoramę? - chodzi głównie o zalety panoramy w aplikacjach graficznych (gry, filmy et cetera); Czy wszystkie nowsze gry na tym pójdą w trybie wide?; jaką kartę (inne elementy kompa) trzeba posiadać ? Z góry thx i pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...