Skocz do zawartości
fenir

Tanie Panoramy 20"

Rekomendowane odpowiedzi

Dell 2007 na IPS ma problemy z "bandingiem" i mruganiem jednolitych szarych powierzchni - choć słyszałęm opinie że to w wersji 03 przy odpowiednich ustawieniach da się wyeliminować.

na oficialnej (polskiej) stronie della http://dellware.euro.dell.com/dellstore/de...amp;b=DPL_59215 jest tylko TCO99

i gdzies wyczytalem ze Dell UltraSharp™ 2007WFP 20.1 ma takze wersje na tn ile w tym prawdy?

Edytowane przez bertold15

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na oficialnej (polskiej) stronie della http://dellware.euro.dell.com/dellstore/de...amp;b=DPL_59215 jest tylko TCO99

i gdzies wyczytalem ze Dell UltraSharp™ 2007WFP 20.1 ma takze wersje na tn ile w tym prawdy?

O wersji TN tego monitora nigdy nie słyszałem - są tylko S-IPS i S-PVA .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Samsung 2071BW

Rozdzielczość: 1680x1050

Jasność: 300 cd/m2

Kontrast: 4000:1 (dynamiczny [czyli pewnie w okolicach 1000-1300:1]) - inne źródło 1000:1

Reakcja: 6 ms (g2g)

Kąty: 178/178 (H/V) - inne źródło 90/90/90/90 [180/180 czyli wskazanie na S-PVA Samsunga bo tylko oni mają taki ciężki dowcip ]

Kolory: 16,7 mln

matryca podobno S-PVA

http://flatpanels.dk/nyhed.php?subaction=s...tart_from=&

..... wykopane przez GMfriend :twisted2:

Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Monitor 2071BW nie będzie oferowany w naszym

kraju przez najbliższe 6 miesięcy.

Nie posiadamy informacji kiedy model tenbędzie oferowany,

oraz w jakiej specyfiakcji.

Pozostaje tylko sprowadzenie, albo zakup w serwisie aukcyjnym.

Edytowane przez bertold15

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W cigu najbliszych kilku dni mam zamiar kupic monitor panoramiczny 22 cale i dlatego mam prosbe ktory z tych wybrac obydwa sa w podobnej cenie, ktory jest lepszy

1. BENQ FP222Wa Wide 5ms

2. ACER AL2216Ws 22'' 5ms

Ja bym wolał kupić mniejszy a lepszy np. 20" LG 206WTQ - ma DVI i reakcja 2 ms wskazuje na obecność dopalacza.

Tych co podałeś bym nie kupił - brak DVI to dyskwalifikacja i dodatkowo wolna ( jak na TN ) matryca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chce monitor glownie do filmow czasami do gier wiec najwazniejsza jest wielkosc ekranu wiec tylko 22 cale mnie interesuja

1 wiec jesli nie te to jaki najtanszy model warto kupic 22 cale

Jeśli chcesz do filmów to się jeszcze liczą kąty i czerń/kontrast.

Z 22" najtańsze ... po prostu te 5 ms ale z DVI czyli np. SAMSUNG 225BW 22"

Ja osobiście też jestem na kupnie i rozważam Gateway 2185W za 1399 - świetne kąty/czerń , pełna paleta 16,7 mln. kol. (czyli bez FRC) i 21". Wszystkie 22" na TN nie mają pełnej palety kolorów ( mają paletę 262 tys. kolorów i przy pomocy mieszania ( dithering i/lub FRC ) symulują od 16,2 do 16,7 mln a ten Gateway jest na S-PVA

Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, patrze na tytul tematu i widze "panoramy 20" ", a dyskusja o 22" rozwija sie w najlepsze...

Ja osobiście też jestem na kupnie i rozważam Gateway 2185W za 1399 - świetne kąty/czerń , pełna paleta 16,7 mln. kol. (czyli bez FRC) i 21". Wszystkie 22" na TN nie mają pełnej palety kolorów ( mają paletę 262 tys. kolorów i przy pomocy mieszania ( dithering i/lub FRC ) symulują od 16,2 do 16,7 mln a ten Gateway jest na S-PVA

Patrzac na Allegro troche martwi mnie spora ilosc aukcji z uszkodzonymi monitorami, majacymi pionowe linie na matrycy...

Ale stosunek mozliwosci/cena ma rewelacyjny: matryca S-PVA Samsunga, masa wejsc (DVI, VGA, Component, Composite, SVHS), 3 lata gwarancji. Gdzie go widziales za 1399?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, patrze na tytul tematu i widze "panoramy 20" ", a dyskusja o 22" rozwija sie w najlepsze...

Patrzac na Allegro troche martwi mnie spora ilosc aukcji z uszkodzonymi monitorami, majacymi pionowe linie na matrycy...

Ale stosunek mozliwosci/cena ma rewelacyjny: matryca S-PVA Samsunga, masa wejsc (DVI, VGA, Component, Composite, SVHS), 3 lata gwarancji. Gdzie go widziales za 1399?

pewnie tu ;]

http://allegro.pl/item187157139_super_21_g...00_1_gw36m.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Apel"! do wszystkich którzy krytukują Neca 20WGX za szybę. Dość długo używam go, bo od października zeszłego roku i nie odczuwam choćby w 1% dyskomfortu. Odbicia na szybie są tak niewielkie i tak rzadko, na dobrą sprawę tylko jak jest wyłaczony. Uwierzcie mi, szyba to nie minus. :) Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiec jaka dwudziestka na dany moment najlepsza? Szukam czegos glownie do filmowi i neta, sporadycznie do gierek.

Z tego co wyczytalem to albo Samsung 206BW albo LG L206WTQ... W dobra strone ide?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiec jaka dwudziestka na dany moment najlepsza? Szukam czegos glownie do filmowi i neta, sporadycznie do gierek.

Z tego co wyczytalem to albo Samsung 206BW albo LG L206WTQ... W dobra strone ide?

Jeśli chodzi o 20 cali, to tylko i wyłącznie NEC 20WGX pro. Gdyby była wersja 24 calowa, to byłby to IDEAŁ. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o 20 cali, to tylko i wyłącznie NEC 20WGX pro. Gdyby była wersja 24 calowa, to byłby to IDEAŁ. :)

No ja bym powiedział że Dell 2007WFP rev 04 ... to taki nec tylko z matowym ekranem. Ale jeśli ktoś szuka do filmów .... do gier sporadycznie to może lepiej gateway 21" 2185 ( taki Samsung 215T w niższej cenie ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry, nie napisalem wczeniej ale te 1300zl to moj max (moze troszke, ale nie duzo wiecej)... drozszego monitora mi nie trzeba. Wiec co w tym przedziale?

Po lekkim przejrzeniu forum mysle zeby wybrac miedzy samsungami 206bw a 225bw. Tylko rodzi sie pytanie czy brac mniejszy z lepszymi parametrami czy wiekszy z nieco gorszymi? :/ Przede wszystkim ma on sluzyc do goladania tv i divixow....

Edytowane przez kaykay

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to mamy problem bo troche potanialy te monitory i moge go kupic za 185F z przesylka

natomiast serwisy pisza o matrycy TN - i badz tu madry :unsure:

185 funtów za DELL 2007WFP ? nieźle - może go zamówisz, popatrz na ekran od dołu i góry - jeśli obraz będzie jaśniał od góry a czerniał od dołu to go zwrócisz ;) - ale bardzo wątpię aby była tam matryca TN bo jeszcze nigdy nie natrafiłem na taki "raport"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

185 funtów za DELL 2007WFP ? nieźle - może go zamówisz, popatrz na ekran od dołu i góry - jeśli obraz będzie jaśniał od góry a czerniał od dołu to go zwrócisz ;) - ale bardzo wątpię aby była tam matryca TN bo jeszcze nigdy nie natrafiłem na taki "raport"

sorka pomylka ... skasowalem posta (ale szybka reakcja) - chodzilo o tanszy mode 207WFP

my bad :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sorka pomylka ... skasowalem posta (ale szybka reakcja) - chodzilo o tanszy mode 207WFP

my bad :(

Twoja pomyłka jest zamierzonym celem producentów - zmieniają jeden znak w modelu specjalnie w ten sposób aby zmylić kupującego (dzięki czemu część klientów jest przekonana o zakupie "lepszego" modelu w superokazyjnej cenie kiedy na prawdę kupują ten niższy ) np.

Philips 200WP7ES - ten jest na A-MVA

Philips 200WB7ES - a ten na TN

:wink:

Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra to teraz pytanie z tej beczki :)

co zakupic ?

Benq FP202W

Dell 207WFP

Samsung SM-206BW

Wszystkie sa na TN , fetyszysta nie jestem i podejrzewam ze mi wystarczy do giercowania surfowania po neci i ogladania DIVX-ow.

Edytowane przez masin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może LG 206WTQ ?

cos go nie moge znalesc lokalnie w UK - strona LG.uk tez milczy,

tutaj trudno upolowac cos z LG

za to maja kupe dziwadeł ala Hansol, Saba, Mirai itp ...

mam cus takiego :)

klik

rozumiem model "wyzej" niz 206WTQ bo 22'' ???

Edytowane przez masin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi