latino-ino Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 Witam, Mam płytę główną Shuttle AK31A i chciałem rozszerzyć jej możliwości o kolejne gniazda USB. Kupiłem na aukcji śledź USB, ale niestety wtyczka nie pasuje do płyty głównej. Płyta główna obsługuje USB 1.1 i ma 10 pinów (2x5), natomiast wtyczka od śledzia 9 pinów (4+5 – jeden otwór jest zaślepiony). Czytałem na http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=106873&hl= że może pomóc przedziurawienie zaślepionego otworu, ale nie jestem pewny czy w moim wypadku jest to możliwe. Chodzi o to, że kabelki w śledziu USB mają inny rozkład niż na płycie głównej (nie znam się na tym, ale przypuszczam tak po przejrzeniu instrukcji od płyty głównej). Proszę o odpowiedź czy wystarczy przedziurawić tą zaślepkę, czy może przestawić również kabelki we wtyczce ze śledzia. Załączam rysunki instrukcji, kabelka i płyty głównej: Płyta główna Kabelek - kabelki Kabelek - dziurki Kabelek - wtyczka Instrukcja Instrukcja - pin 1 na płycie Pozdrawiam wszystkich forumowiczów! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...