Skocz do zawartości
TomiURS

Co To Jest I Jak To Wywalić ?

Rekomendowane odpowiedzi

Dołączona grafika

TuneUp Utilities znajduje mi coś takiego, chodzi o te dwa trojany na dole ??

Skad to sie wzielo i jak moge to usunac bo juz glupieje.

Sciagam z WindowsUpdate, skanuje codziennie Ad-aware, SpySweeperem, Spy Botem, Reg Supreme czyszcze rejestr i potem jeszcze to samo za pomoca Systweak Advanced System Optimizer , mam caly czas wlaczonego Ad-watcha i Kaspersy'ego ktory mi nic nie znjaduje i korzystam z Firefoxa ze wszystkim przydatnymi rozszerzeniami <_< Teraz sciagnalem tego TuneUp bo slyszalem ze dobry i mi to znalaz. jak sie tego pozbyc ????

Edytowane przez TomiURS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Logfile of HijackThis v1.99.1

Scan saved at 22:11:38, on 2005-10-06

Platform: Windows XP (WinNT 5.01.2600)

MSIE: Internet Explorer v6.00 (6.00.2600.0000)

Running processes:

C:\WINDOWS\System32\smss.exe

C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe

C:\WINDOWS\system32\services.exe

C:\WINDOWS\system32\lsass.exe

C:\WINDOWS\System32\Ati2evxx.exe

C:\WINDOWS\system32\svchost.exe

C:\WINDOWS\System32\svchost.exe

C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe

C:\WINDOWS\system32\logonui.exe

C:\WINDOWS\system32\Ati2evxx.exe

C:\WINDOWS\Explorer.EXE

C:\WINDOWS\SOUNDMAN.EXE

C:\Program Files\ATI Technologies\ATI Control Panel\atiptaxx.exe

C:\PROGRA~1\A4Tech\Mouse\Amoumain.exe

C:\Program Files\Java\jre1.5.0_04\bin\jusched.exe

C:\PROGRA~1\Lavasoft\AD-AWA~1\Ad-Watch.exe

C:\Program Files\D-Tools\daemon.exe

C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe

E:\Gadu-Gadu\gg.exe

C:\Program Files\Executive Software\Diskeeper\DkService.exe

C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\VS7DEBUG\MDM.EXE

C:\Program Files\Alcohol Soft\Alcohol 120\StarWind\StarWindService.exe

C:\Program Files\Webroot\Spy Sweeper\WRSSSDK.exe

C:\WINDOWS\System32\UAService7.exe

C:\WINDOWS\System32\wbem\wmiapsrv.exe

C:\WINDOWS\System32\wuauclt.exe

C:\Program Files\BitSpirit\BitSpirit.exe

C:\Program Files\WinRAR\WinRAR.exe

C:\DOCUME~1\Tomi\USTAWI~1\Temp\Rar$EX02.703\HijackThis.exe

R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Local Page =

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Łącza

O2 - BHO: AcroIEHlprObj Class - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:\Program Files\Adobe\Acrobat 7.0\ActiveX\AcroIEHelper.dll

O2 - BHO: IEPlugin Class - {CF7C3CF0-4B15-11D1-ABED-709549C10000} - C:\Program Files\Advanced System Optimizer\IEHelper.dll

O3 - Toolbar: &Radio - {8E718888-423F-11D2-876E-00A0C9082467} - C:\WINDOWS\System32\msdxm.ocx

O4 - HKLM\..\Run: [soundMan] SOUNDMAN.EXE

O4 - HKLM\..\Run: [ATIPTA] C:\Program Files\ATI Technologies\ATI Control Panel\atiptaxx.exe

O4 - HKLM\..\Run: [WheelMouse] C:\PROGRA~1\A4Tech\Mouse\Amoumain.exe

O4 - HKLM\..\Run: [NeroFilterCheck] C:\WINDOWS\system32\NeroCheck.exe

O4 - HKLM\..\Run: [sunJavaUpdateSched] C:\Program Files\Java\jre1.5.0_04\bin\jusched.exe

O4 - HKLM\..\Run: [AWMON] "C:\PROGRA~1\Lavasoft\AD-AWA~1\Ad-Watch.exe"

O4 - HKLM\..\Run: [DAEMON Tools-1033] "C:\Program Files\D-Tools\daemon.exe" -lang 1033

O4 - HKLM\..\Run: [Task service] taskmgs.exe

O4 - HKLM\..\Run: [KAV50] "C:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Anti-Virus Personal Pro 5\kav.exe" -run -n PersonalPro -v 5.0.0.0 -chkss

O4 - HKLM\..\RunServices: [Microsoftf DDEs Control] soff.pif

O4 - HKLM\..\RunServices: [Task service] taskmgs.exe

O4 - HKLM\..\RunServices: [hostserv] svchosts.exe

O4 - HKCU\..\Run: [MSMSGS] "C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe" /background

O4 - HKCU\..\Run: [sTYLEXP] C:\Program Files\TGTSoft\StyleXP\StyleXP.exe -Hide

O4 - HKCU\..\Run: [hostserv] svchosts.exe

O4 - HKCU\..\Run: [Task service] taskmgs.exe

O4 - HKCU\..\Run: [Gadu-Gadu] "E:\Gadu-Gadu\gg.exe" /tray

O8 - Extra context menu item: E&ksport do programu Microsoft Excel - res://C:\PROGRA~1\MICROS~2\OFFICE11\EXCEL.EXE/3000

O8 - Extra context menu item: Pobierz z &BitSpirit - C:\Program Files\BitSpirit\bsurl.htm

O9 - Extra button: (no name) - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.5.0_04\bin\npjpi150_04.dll

O9 - Extra 'Tools' menuitem: Sun Java Console - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.5.0_04\bin\npjpi150_04.dll

O9 - Extra button: Badanie - {92780B25-18CC-41C8-B9BE-3C9C571A8263} - C:\PROGRA~1\MICROS~2\OFFICE11\REFIEBAR.DLL

O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\MSMSGS.EXE

O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\MSMSGS.EXE

O16 - DPF: {6414512B-B978-451D-A0D8-FCFDF33E833C} (WUWebControl Class) - http://update.microsoft.com/windowsupdate/...b?1124474005748

O23 - Service: Ati HotKey Poller - ATI Technologies Inc. - C:\WINDOWS\System32\Ati2evxx.exe

O23 - Service: ATI Smart - Unknown owner - C:\WINDOWS\system32\ati2sgag.exe

O23 - Service: Diskeeper - Executive Software International, Inc. - C:\Program Files\Executive Software\Diskeeper\DkService.exe

O23 - Service: InstallDriver Table Manager (IDriverT) - Macrovision Corporation - C:\Program Files\Common Files\InstallShield\Driver\1050\Intel 32\IDriverT.exe

O23 - Service: kavsvc - Kaspersky Lab - C:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Anti-Virus Personal Pro\kavsvc.exe

O23 - Service: StarWind iSCSI Service (StarWindService) - Rocket Division Software - C:\Program Files\Alcohol Soft\Alcohol 120\StarWind\StarWindService.exe

O23 - Service: StyleXPService - Unknown owner - C:\Program Files\TGTSoft\StyleXP\StyleXPService.exe

O23 - Service: Webroot Spy Sweeper Engine (svcWRSSSDK) - Webroot Software, Inc. - C:\Program Files\Webroot\Spy Sweeper\WRSSSDK.exe

O23 - Service: TuneUp WinStyler Theme Service (TUWinStylerThemeSvc) - TuneUp Software GmbH - C:\Program Files\TuneUp Utilities 2006\WinStylerThemeSvc.exe

O23 - Service: SecuROM User Access Service (V7) (UserAccess7) - Sony DADC Austria AG. - C:\WINDOWS\System32\UAService7.exe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

C:\WINDOWS\System32\UAService7.exe :?:

O4 - HKLM\..\RunServices: [Microsoftf DDEs Control] soff.pif :?:

O4 - HKLM\..\RunServices: [Task service] taskmgs.exe :?:

O4 - HKLM\..\RunServices: [hostserv] svchosts.exe :?:

O4 - HKCU\..\Run: [hostserv] svchosts.exe :?:

O4 - HKCU\..\Run: [Task service] taskmgs.exe :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:arrow: Spylon

Program ma racje, a Ty tylko wprawadzasz autora w blad!

:arrow: TomiURS

Usun pliki, ktore podal sgj, wpisy usun w hijackthis.

I przeskanuj tym:

http://download.microsoft.com/download/8/1...wareInstall.exe

http://download.ewido.net/ewido-setup.exe <- zrob update przed skanowaniem, po przeskanowaniu odinstaluj.

Zamknij porty tym:

www.firewallleaktester.com/tools/wwdc.exe

Aktualizacje tez sciagnij! IE bez SP nie nadaje sie do przegladania stron wiec zmien przegladarke jak nie bedziesz go aktualizowal.

Edytowane przez Kolobos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam, za tego posta, ale ja znam się na tym raczej słabo. Jak dokładnie zlokalizować te pliki ?? I jak usunac te wpisy w hijackthis bo nie chce czegos spieprzyc. Znalazlem pliki o takich nazwach w WIndows/system32 - stamtad to wywalac ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cholera, znajduje w system32 tylko ten plik

C:\WINDOWS\System32\UAService7.exe

Tego nie moge znalezc, w system 32 mam taskmgr a nie taskmgs i svchost.exe a nie svchosts.exe :/ Nie ma jakiegos prgsa ktoty by sobie sam z tym poradzil ??? I jak myslicie, pojdzie mi service pack z winupdate , bo mam cos takiego jak winupdate protection remover ??

O4 - HKLM\..\RunServices: [Microsoftf DDEs Control] soff.pif

O4 - HKLM\..\RunServices: [Task service] taskmgs.exe

O4 - HKCU\..\Run: [Task service] taskmgs.exe

Edytowane przez TomiURS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Program ma racje, a Ty tylko wprawadzasz autora w blad!

1686840[/snapback]

A ty robisz ze mnie wariata B) ! Ta jasne, niby czemu wszyscy to mają ? Spec się znalazł :huh: Ja mam 2 i jakoś się nic nie dzieje. Przejmujecie się jak zawsze [ciach!]łami. :wink:

Edytowane przez Spylon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestes tylko slepy czy nie umiesz tez czytac? Nie robie z Ciebie wariata, sam pokazujesz poziom swojej wiedzy...

Wszyscy to maja tak? Oczywiscie dla Ciebie trojan jest czyms normalnym, proponuje sie doedukowac zanim znowu zaczniesz pisac bzdury.

Edytowane przez Kolobos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde co poniektórzy naprawde czytać nie umieją. SVCHOST.EXE to usługa systemowa, a wszystko co ma tylko podobną pisownie (SVCHOSTS, SVHOST, SVHOSTS itd) to zwykłe shity, które niektórzy naiwni biorą za tą usługę właśnie.

Wywyal to co napisał sgj, w trybie awaryjnym chyba będzie najłatwiej i powinien wystarczyć wspomniany już HiJackThis.

Edytowane przez Mogiel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestes tylko slepy czy nie umiesz tez czytac? Nie robie z Ciebie wariata, sam pokazujesz poziom swojej wiedzy...

Wszyscy to maja tak? Oczywiscie dla Ciebie trojan jest czyms normalnym, proponuje sie doedukowac zanim znowu zaczniesz pisac bzdury.

1688502[/snapback]

Ok, rozumiem, skumałem o co chodzi. Wybacz wodzu. Jednak te literki są mylące. Trojan dla mnie jest czymś nienormalnym, bardzo rzadko mi wchodzą i zawsze usuwam. Sry all. :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi