luki2 Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 Witam zastanawiam sie nad tymi dwoma zasilkami. Przez miesiac mialem topower p6 420W dopoki nie zdechl. Dostalem zwrot kasy i nie wiem czy wybrac znowu ten sam zasilacz czy zainwestowac w tagana easycon 430W. Mile widziana opinia Benito. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 Lepiej weź Tagana U01 - 420W... cisza i moc :) No chyba, że Ci na ciszy nie zależy to weź easykokona U15. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeneVaco Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 Na forum jest test zasilaczy ale radzę tangana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 Ja tez sugeruję U01, właśnie dla mod-planet testowałem eeasycona U15 430W i niezbyt zachęcające ma napięcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 (edytowane) Ja tez sugeruję U01, właśnie dla mod-planet testowałem eeasycona U15 430W i niezbyt zachęcające ma napięcia. 1686382[/snapback] I teraz mam metlik w glowie jak dobrze spozytkowac te 3 stowki. BENITO a wypowiedz sie jeszcze troche na temat topower p6 co wogole o nim myslisz bo ja go wzialem gdyz mial bardzo dobre recenzje no i te separowane linie 3.3V i 5V oraz 30A na linii 12V. Neci mnie tez co sie moglo stac z moja zasilka? Gdy wlaczalem kompa zobaczylem nagle dosc mocny blysk i koniec. Edytowane 6 Października 2005 przez luki2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 Właśnie masz szczęście bo przed chwiląskonczyłem je testować (wersję 450w i 520W). Lepszych nie miałem. Wahania napięć w stresie rzędu 0,02v (największe było 0,05v w 450W) przy bardzo przyzwoitej głośności. Więc polecam. A ten trup musiał mieć wadę fabryczną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 (edytowane) Właśnie masz szczęście bo przed chwiląskonczyłem je testować (wersję 450w i 520W). Lepszych nie miałem. Wahania napięć w stresie rzędu 0,02v (największe było 0,05v w 450W) przy bardzo przyzwoitej głośności. Więc polecam. A ten trup musiał mieć wadę fabryczną. 1686811[/snapback] Czyli co jednak topowera?? Tylko wiesz ja zabiore wersje 420W na wieksza nie mam kasy a pozatym mocniejszy jest mi nie potrzebny. W takim razie jak myslisz czy miedzy tymi samymi zasilaczam(p6) ale rozniacymi sie tylko moca moze byc jakas roznica w stabilnosci czy tylko ta moc. Poprostu gdybys testowal 420-tke to myslisz ze wypadl by tak samo dobrze?? Nie mowie tu oczywiscie o glosnosci a raczej jej braku bo sa naprawde rewelacyjnie ciche. EDIT>> Czytam wlasnie dane o tych testowanych zasilkach i widze, ze te 450W i 520W maja jakies 2 linie 12V czy to duzo daje?? ps. kiedy pojawia sie te testy na mod-planet?? Edytowane 6 Października 2005 przez luki2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 No mocniejsze wersje mają 3 linie12V zamiast 2 :D co teoretycznie może mieć jakąś różnicę w wydajności i zapewne ma. Test już piszę więc jak NAZIR się wyrobi to może będzie już pod koniec przyszłego tygodnia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...