Skocz do zawartości
SuperRzeźniK

Chłodzenie Rzeźnika

Rekomendowane odpowiedzi

mnie tylko jeszcze bedzie ciekawic wydajnosc przy obciazeniu jak temp powietrza w pokoju siegnie 30*C ...

1691133[/snapback]

Generalnie nie ma co marudzic i tak to niezle wyszlo, pomysl oryginalny i jak sie okazuje wystarczajacy. Tylko fakt faktem ze przy upale w pokoju byloby ciezko, dodatkowo gdyby chciec sobie zrobic jeszcze bloczek conajmniej na grafe pokroju 6800 to dodatkowo by sie zrobilo cieplej. No i jakby to porownac ze scytche ninja (0db) ? :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Betówka tego chłodzenia przeżyła najgorsze upały tego lata, w pomieszczeniu bez cyrkulacji, i niezauwarzyłem większej różnicy w temperaturze zewnętrznej blachy grzejnika-ledwo letnie.

Strasznie mi głupio że niemogę podać żadnych konkretnych cyfr, ale lada dzień mam zamiar zmienić procek i mobo na p4 i 915p, więc może będzie mi działa dioda pomiarowa ;-)

Mam zamiar zamontować czujnik temperatury wody tuż za wlotem do pompy, więc po przejściu przez grzejnik, i rurki.

Zdjęcia na nowym serverze już jutro po południu!

Co do masy, to myślałem że sam grzejnik będzie cięższy, okazało się że wchodzi w niego niecałe 2l. wody (cały układ 2.5l).

Ale sumarycznie komputerek jest strasznie ciężki (Tagan i maty APP).

Ostatnio niemając co robić przerobiłem stary wielki plecak na stelarzu, na świetne nosidło do kompa.

Przyspawałem odpowiednie elementy, pasami przyczepiam kompa i niestraszna mi już jego masa ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...