Skocz do zawartości
860lacov

Jedne Podwyższają Wydajność Inne Odwrotnie

Rekomendowane odpowiedzi

Zacznę od tego że mam GF4TI 4200 128MB

Kiedy używam sterów 45.43 to wyniki w 3dmarkach są takie:

2001 - 14500pkt

2003 - 1600pkt

Przy sterach 71.08

2001 - 11500pkt

2003 - 1800pkt

czy oznacza to że przy nowszych sterach stare gry będą gorzej chodziły czy to tylko jakieś przekłamania w marku?

Po zmianie z 43.45 na 71.01 mogę grać np. wa san andreas na Very High w 1024x768

przed zmianą musiałem śmigać na low.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

stare stery są zoptymalizowane tak, aby najnowsze obecnie grafy na nich dobrze chodziły, lecz starsze modele na nich chodzą słabo... właśnie dla gf z serii 4 najlepsze są stery 4x.xx :) bo są stare.

1688442[/snapback]

Ciutke to niezrozumiałe dlamnie ;] chyba nowe stery sa robione dla nowej grafy a stare dla starej :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy starych sterach kiepsko było u mnie z cieniami. Przy nowych jest wszystko ok, ale po prostu przykro się patrzy jak zamiast 14,5k punktów robi się koło 12 :)

Edytowane przez hot_lopez

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co grasz w 3d marki? Masz jakąś satysfakcję, kiedy samochodzik szybciej jedzie, a smok płynniej lata? Człowieku, płynność w grach się liczy, a nie 3d marki. Ja stawiając sobie ostatnio system, nie zainstalowałem żadnego 3d marka, jeżeli w gierkach jest oki, to wszystko jest oki. Nie ma sensu marnować sobie życia na głupawe testy i popadanie w stres, gdy nagle okazuje się, że masz parę punktów mniej w testach. Przemyśl to. Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi