Gość molimo Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 tak ja w temacie :) mam możliwość za 2k kupienia gf 7800gtx albo czekać na x1800xl który nie wiadomo kiedey u nas się pojawi. sądząc po testach x1800Xl mam konkurować z 7800GT ale xk800xl będzie pewnie za jakieś 1800zł u nas to lepiej się chyba opłaca kupić gf. w necie jeszcze nie widzę testów oc nowego radka. więc co byście wybrali na dzień dzisiejszy ? czekać na xk800xl i liczyc na podkręcenie czy brać 7800GTX. podobno xk800xl ma słabiutko się kręcić ale jak słabo ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 XL vs GTX :D Chyba nawet sponsorowane testy XL przegrywa. XT natomiast bedzie gruubo ponad 2k wiec wybor masz oczywisty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 lub 7800GT za 1500zl jak chcesz zaoszczedzic ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiKiT Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 Na takie decyzje lepiej poczekac jeszcze z miesiac maksymalnie dwa, kiedy sie wyjasni 2 kwestie: 1. Jakie beda faktyczne ceny w sklepach w PL kart X1000 2. Jak faktycznie przedstawia sie produkt wg różnych producentów OEM, z różnymi wariantami chłodzenia i taktowania, no i jak się wogole ma sprawa OC nowych Radeonów. Potem wyrokujmy, bo tak to mozemy sobie deliberowac jak Lepper na wiecu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość molimo Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 no suma sumarem ale we wtorek będę miał 7800GTX ... jeszcze gdyby tylko rdzeń na 480mhz poszedł a pamiątki na 1,3Ghz to było by bosko :) no tego XT ceny muszą spaść tak samo XL bo jak narazie strawsznie drogie w porównaniu z konkurencją Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 narazie to ich wcale nie ma od tego zacznijmy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiKiT Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 (edytowane) Drogie, drogie ale jak na AC one wyciągają sobie prawie 11k w 3d05 to ja dziekuje, prawdziwy demon do OC. http://www.xtremesystems.org/forums/showth...378#post1073378 Edytowane 8 Października 2005 przez KiKiT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość molimo Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 no ale co to za wersja i jakie zegary ? bo jeżeli jest to XT to się nie dziwię ... KIKIT 3dmarki to nie wszystko liczy się chyba wydajność w grach ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 ale to nie xl? a ogolnie to jestem w szoku, myslalem ze dobrze wykreconego gtx stac na 9000k w 05 http://service.futuremark.com/compare?2k1=8659851 http://service.futuremark.com/compare?3dm05=1050981 http://service.futuremark.com/compare?2k3=4133067 http://arc.aquamark3.com/arc/arc_view.php?run=692298512 zreszta to nie wazne :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiKiT Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 Dokładnie nieważne skoro wyniki te osiągnieto na azocie przy...-42 st.C, a dla X1800XT wynik over 10700 na zwyklym "wiatropedzie", a over 12100 na azocie. Ale wyniki w 3dmark nie są istotne ale w miare adekwatne do osiagniec w niektorych grach. ^_^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 Kilka odp. na naurtujące was pytania zapewne znajdziecie tutaj: http://img146.imageshack.us/img146/7783/wydajnosc8wp.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LEON2000 Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 Od siebie dodam że na razie nie jestem przekonany do nowej serii X1000. Ceny na początek pewnie będą chore, więc skłaniałbym się do 7800. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 Pewnie za 6 miesięcy zobaczymy GF7800Ultra i AtI X1850XT PE. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Severus Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 Póki co u nas jeszcze nie widzimy X1800XT ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bachus81 Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 (edytowane) @boxter z tabeli podanej przez ciebie wynika, że Nvidia przegrywa w smarkach, ale w grach roznosi w pył ATI :D Edytowane 8 Października 2005 przez bachus81 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiKiT Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 Przeczytaj jakieś vortale hardware'owe to jest tam napisane, że nikt nikogo nie roznosi w pył, ale jest zasłużony remis. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 @boxter z tabeli podanej przez ciebie wynika, że Nvidia przegrywa w smarkach, ale w grach roznosi w pył ATI :D 1689656[/snapback] Ślepy jestes czy co? Z tej tabelki wynika że X1800XT jest szybszy od 7800GTX nawet w Doom3. We wszystkich testach jakie czytalem jest dokładnie na odwrót. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość molimo Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 a czy ktoś może zrobić testy np w bf2 wszystko na max+ aax8/6 i anizox16+ adeptive aa/super aa ? wynik chcialbym zobaczyć na kartach 7800GT/GTX i radkach najlepiej x800XT/XL :) (tak jak w sygnaturce mogą być ustawienia waszego konfigu) poprsotu wiem że radki lepiej sobie radzą z aa ale jak lepiej :> jak duży jest spadek wydajności z aax4 a aax8 na 7800GT/GTX ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 Ja muszę zrobic format, wtedy zrobię testy (lekko zawirusowany komp). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość molimo Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 o Corso ale powiedz jak masz podkręconą grafe, proca i pamięci :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 Jeszcze default (karte mam od czwartku, jeszcze aż tak się z nią nie zżyłem). :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bachus81 Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 Ślepy jestes czy co? Z tej tabelki wynika że X1800XT jest szybszy od 7800GTX nawet w Doom3. We wszystkich testach jakie czytalem jest dokładnie na odwrót. 1689743[/snapback] fakt chyba mi cos na wzrok padło :lol2: jest generalnie w grach remis, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...